Tuesday, April 7, 2015

O ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ. Της Ψυχολόγου Βέρας Φερεντούρου

Η ψυχολόγος μας
ΒΕΡΑ
ΦΕΡΕΝΤΟΥΡΟΥ


Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι  ψυχίατρος ψυχοθεραπευτής και υποστηρίζει οτι " το πρόβλημα στον Ερωτα είναι οτι θέλουμε να είμαστε ερωτευμένοι σαν δηλαδή ο ¨Ερωτας να είναι κάτι που παθαίνουμε και όχι κάτι το οποίο ενεργούμε" Ο συνειδητά ερωτευμένος άνθρωπος στέκεται με θάρρος,εκφράζει τα συναισθηματά του και επικοινωνεί αυθεντικά τόσο με τον άλλον όσο και με τον εαυτό του.
Δεν είναι έυκολη διαδικασία.

Το παιχνίδι του ¨Ερωτα απαιτεί ενεργή παρουσία,ανάληψη της ευθύνης του Ρίσκου να κερδίσει η να χάσει.

Η αμοιβαιότητα των συναισθημάτων δεν είναι δεδομένη.


Η Μπρίντα στο ομώνυμο έργο του Πάουλο Κοέλιο λεει χαρακτηριστικά: "Ενιωσα πληγωμένη όταν έχασα τους άντρες που ερωτέυτηκα.Σήμερα είμαι απόλυτα πεπεισμένη οτι κανείς δεν χάνει κανέναν γιατί κανένας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός"


Αλλοι καταρρέουν εντελώς και άλλοι αντλούν ενέργεια απο την αποτυχία για να συνεχίσουν την πορεία τους.Αν οι πολεμιστές γνώριζαν απο πρίν το αποτέλεσμα θα έπεφταν στη μάχη;;;;


Τι νόημα έχει να αγαπάμε μόνο όταν έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.¨Οποιος απαρνείται τον έρωτα για να ξεφύγει απο τις κακοτοπίες απαρνείται την ίδια την ΖΩΗ.


Επιδιώκουν να είναι ερωτεύεσιμοι και οχι ερωτεύμενοι.Διότι συνδιάζουν αυτό το συναίσθημα που απο την φύση του είναι κορυφαίο και έντονο με ευτελή συμπλέγματα συαισθηματικού τύπου οπως είναι η κατάκτηση η επιβεβαίωση η υπεροχή.Αποφέυγοντας έτσι την απόρριψη και τον πιθανό πόνο.Ομως ο πόνος ποτέ δεν θα σου πει ψεματα!


Βέρα Φερεντούρου Ψυχολόγος


ΔΕΙΤΕ και σχετικό Βίντεο

Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


ibcgroupgr

Το μυστήριο της έλξης, εξηγείται επιστημονικά και βιολογικά ! ... σε αυτό το μυστήριο, ανακάλυψαν ότι ο έρωτας, όπως και η μητρική αγάπη, έχουν τον ίδιο αντίκτυπο στην εγκεφαλική λειτουργία.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget