Wednesday, April 8, 2015

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου αρέσκεται εις "χρυσίον". "Ουαί υμιν φαρισαίοι υποκριτες. "



Αναβρασμός επικρατεί στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα και μάλιστα μεγάλη εβδομάδα, σχετικά με τις Ιερές Αναλήψεις του Αρχιεπισκόπου και την αντιπαράθεσή που προέκυψε με τη Συντονιστική Επιτροπή της Παναγίας του Τράχωνα.
 Μεγάλη εβδομάδα και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας βρίσκεται προ μιας απίστευτης αντιπαράθεσης με φόντο οικονομικά και όχι πνευματικά θέματα.
 Οι καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής της προσφυγικής κοινότητας Τράχωνα, για αναλήψεις από τον Αρχιεπίσκοπο καταθέσεων της Εκκλησίας της Παναγιάς,  φαίνεται να μην πτοούν τον προκαθήμενο της εκκλησίας ο οποίος θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να το κάνει.
Νομική γνωμάτευση για το θέμα θα ζητήσει η συντονιστική επιτροπή, η οποία τελεί σε στάση αναμονής, προκειμένου  ο προκαθήμενος της εκκλησίας να κάνει πράξη τη δήλωσή του για παύση των μελών της Επιτροπής.
Η επιτροπή επισημαίνει ότι στον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας αναφέρεται ότι η Αρχιεπισκοπή είναι ο διαχειριστής των Εκκλησιών, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει δικαίωμα να  σπάζει γραμμάτια και η Αρχιεπισκοπή να χρησιμοποιεί τα χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναλήψεις με παρόμοιο ή  άλλο τρόπο έγιναν και από άλλες τουλάχιστον δέκα εκκλησίες όταν η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα ρευστότητας. Ωστόσο δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία.
Σύμφωνα με επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς την εκκλησιαστική επιτροπή Παναγίας Τράχωνα, έπαυσε τον Πρόεδρο της επιτροπής, Μιχαλάκη Χρίστου και το μέλος Χριστάκη Μάτση με το αιτιολογικό ότι δεν συνεργάστηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο.   

Δημήτρης Μανουσάκης-sigmalive.com

No comments:

Post a Comment

wibiya widget