Wednesday, February 14, 2018

Καταγγελία βόμβα: Η ΝΔ από το καλοκαίρι του ’17 πίεζε ανθρώπους που ερευνούσαν τη Novartis

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πιέσει τους ανθρώπους που ερευνούσαν την υπόθεση της Novartis στην Ελλάδα, να σταματήσουν τις έρευνες ή να περιορίσουν τις έρευνες σε σημείο που να μη θίξουν τη Νέα Δημοκρατία –και αυτό σε ανύποπτο χρόνο, όχι τώρα τελευταία» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΣτέλιος Κούλογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» και εξήγησε:
«Έχουν ασκηθεί πιέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό, μιλάω για το καλοκαίρι του 2017, όταν φαινόταν πλέον ότι αρχίζει και δημιουργείται και στην Ελλάδα ένα κατάλληλο ανακριτικό υλικό, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτά τα συμπεράσματα. Υπήρξαν πιέσεις και εκφοβισμοί ότι «αν έλθουμε εμείς στην εξουσία κ.λπ.», σε μια περίοδο μάλιστα που εμφανιζόταν κι η ΝΔ να υπερέχει πολύ στις δημοσκοπήσεις, και με αυτόν τον αέρα ασκήθηκαν πιέσεις σε ανθρώπους που ερευνούσαν το θέμα στην Ελλάδα, να μην προχωρήσουν».
Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του ότι ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI για την υπόθεση της Novartis, o κ. Κούλογλου είπε:
«Παραδέχθηκε ότι ήθελε να καταθέσει ως επιβεβαιωτικός μάρτυρας. Εγώ επιμένω στην πληροφορία που είχα, υπάρχει άλλωστε και μέσα στη δικογραφία […]
»Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι ο κ. Σαλμάς παραδέχεται -ανεξάρτητα αν λέει ότι δεν διαπραγματεύτηκε αν θα είναι προστατευόμενος μάρτυρας ή αν θα είναι μάρτυρας απλώς- ότι αυτό έγινε το 2015, κι αυτό δείχνει ότι το σκάνδαλο και η διερεύνηση του σκανδάλου και η ανακίνηση του σκανδάλου έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτό καταρρίπτει τη θεωρία της αντιπολίτευσης -ιδίως της ΝΔ- ότι όλο αυτό είναι μία σκευωρία που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Αποδεικνύεται πλέον», συνέχισε ο ευρωβουλευτής, «ότι εδώ οι βασικοί γνώστες της κατάστασης έχουν κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό τις κινήσεις τους και μεταξύ αυτών ήταν και ο κ. Σαλμάς».
«Η αξιωματική αντιπολίτευση που έκανε πως ξαφνικά έπεσε από τα σύννεφα, γιατί ήλθε ένα σκάνδαλο από τον ουρανό, το οποίο έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα έχει κάνει κινήσεις, έχει πιέσει ανθρώπους που ερευνούσαν αυτό το ζήτημα στην Ελλάδα» επισήμανε.
Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε και σε «άλλα περιστατικά, π.χ. ότι την ίδια μέρα σπάνε το αυτοκίνητο ενός προστατευόμενου μάρτυρα, και την ίδια μέρα σπάνε και το αυτοκίνητο μίας δημοσιογράφου η οποία ερευνά την υπόθεση», ενώ υπάρχει επίσης «ο περίεργος θάνατος του Μαυρίκου, ο οποίος εμφανίζεται να κάνει στο σκάνδαλο Novartis ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ο οποίος κατά έναν περίεργο τρόπο πεθαίνει, καίγεται ξαφνικά στην Αττική Οδό επειδή παίρνει φωτιά η Πόρσε».
«Υπάρχουν κάποια στοιχεία», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής, «τα οποία εδραιώνουν την πεποίθηση ότι αυτοί οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος έπρεπε να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες, έπρεπε να προφυλαχθεί η ανωνυμία τους, γιατί διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν πάρα πολύ μεγάλους κινδύνους και μεγάλες πιέσεις, γι αυτό είναι απαράδεκτο, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τον ρόλο των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, εδώ να τους αποκαλούμε κουκουλοφόρους».
Σχολιάζοντας τη χρονική σύνδεση, που επιχειρήθηκε από την αντιπολίτευση, σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis και τα συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ο κ. Κούλογλου παρατήρησε ότι «κάποιοι που ξέρανε ότι έρχεται «τσουνάμι» κρύφτηκαν πίσω από το «Μακεδονικό», γιατί η πατριδοκαπηλία είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε ενόχου».
Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τα γεγονότα στα Ίμια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως ο Ερντογάν ακολουθεί και στο Αιγαίο «τη στρατηγική των διαδοχικών κρίσεων, προκαλεί κρίσεις, τη μία μετά την άλλη, οι οποίες του αυξάνουν τη δημοτικότητα στο εσωτερικό της χώρας».
«Αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν μέσα στο δικό του πρόβλημα καταστρέφει τα πάντα, την δημοκρατία της Τουρκίας, που δεν υπάρχει πια, τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, την εκθέτει σε πολλαπλούς κινδύνους, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και με αυτή την επιχείρηση που έχει κάνει εισβάλλοντας στη Συρία, η οποία είναι μία πολύ παρακινδυνευμένη επιχείρηση» εξήγησε και πρόσθεσε:
«Αυτή η αναταραχή, που πήρε και αυτά τα χαρακτηριστικά στο Αιγαίο, με τις απαράδεκτες προκλήσεις γύρω από τα Ίμια μας δείχνει και το πού βρίσκεται ο κίνδυνος για την Ελλάδα και την ανάγκη να κλείσουμε συντομότερα, αλλά με μία αναγκαία αποδεκτή συμφωνία, τα ανοιχτά μέτωπα, το «Μακεδονικό», για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με το πραγματικό πρόβλημα, τον πραγματικό κίνδυνο, που είναι ο κίνδυνος από την Τουρκία του ανεξέλεγκτου Ερντογάν».
Tribune.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget