Monday, February 12, 2018

Εξέδιδαν γυναίκες μέσω διαδικτύου – Και μια ανήλικη Βουλγάρα στα «δίχτυα» τους


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εντόπιζαν, στρατολογούσαν και εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες, μέσω διαδικτυακού «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 12 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις 4 Έλληνες και δέκα 10 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων (Αλβανία, Ρουμανία, Ρωσία, Γεωργία και Καζακστάν).
Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 8 επιπλέον μέλη καθώς και ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και προσήχθησαν οκτώ 8 επιπλέον άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων καθώς και του Νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.
Στο πλαίσιο ερευνών εντοπίσθηκε μια ανήλικη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία είχε στρατολογηθεί από την οργάνωση με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες κυρίως υπηκόους Αλβανίας και Ρουμανίας, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση, αποσπούσαν την συναίνεση τους προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.
Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργούσε στην περιοχή της Καλλιθέας, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget