Tuesday, February 13, 2018

Άδωνις. Διαψεύστηκε στον αέρα για την επιστολή Ράικου (βίντεο)

Επιλεκτικά διάβασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης την επιστολή Ράικου αφαιρώντας την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis.
Υποστήριξε στην ενημερωτική εκπομπή στο ΚΟΝΤΡΑ ότι η κ. Ράικου δεν ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της ότι εμπλέκονται πολιτικοί σε παράνομα εμβάσματα.
Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής του διάβασε τι γράφει η επιστολή από μήνυμα που του έστειλε η κ. Παπαδάκου, επέμεινε ότι δεν λέει κάτι τέτοιο διαβάζοντας μόνο τη μία παράγραφο από την επιστολή.
«Δεν δέχομαι να το πιστέψω» φώναζε ώσπου η κ. Παπαδάκου βγήκε on air για να τον διαψεύσει διαβάζοντας του την επιστολή με την παράγραφο για τους πολιτικούς που ακολουθούσε.
Ωστόσο, αμετανόητος ο Άδωνις συνέχισε φωνάζοντας και αλλάζοντας τα λόγια των δημοσιογράφων παραδίδοντας μαθήματα στρεψοδικίας.
Συγκεκριμένα η κ. Ράικου κατά την επιστολή παραίτησής της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ζητά την αντικατάσταση της αρνούμενη να μετατραπεί σε Ιφιγένεια στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, που επιδιώκουν την ηθική εξόντωση της.
Στην επιστολή παραίτησής της αναφέρει ότι η επίθεση που δέχεται συναρτάται με το γεγονός ότι τελευταίες ημέρες η Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε άμεσο χρηματισμό μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων ( κυρίως γιατρών δημοσιών νοσοκομείων) που δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία με σημαντικά ποσά και ότι διαπιστώθηκε ότι από τον ίδιο λογαριασμό χρηματικά ποσά εισέπρατταν και νομικά πρόσωπα που χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να δίδονται μίζες με τελικούς αποδέκτες άλλους κρατικούς αξιωματούχους.
«Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.»
«Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους.
Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκε στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ.»

No comments:

Post a Comment

wibiya widget