Tuesday, February 6, 2018

Μελβούρνη. Δύο «νεοφερμένες» Ελληνίδες φοιτήτριες προσφέρουν αγάπη και φροντίδα σε ηλικιωμένους

Η 24χρονη Κατερίνα Αθανασίου και η 25χρονη Γεωργία Παπακωνσταντίνου είναι οι πρώτες στα χρονικά Ελληνίδες φοιτήτριες της Νοσηλευτικής Αθηνών, που με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), έφτασαν στην Αυστραλία για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε οίκους ευγηρίας της Βασιλειάδας στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας. 
«Επιθυμία μας ήταν να ταξιδέψουμε για να έρθουμε σε επαφή με τους Έλληνες του εξωτερικού και ταυτόχρονα να εργαστούμε στο αντικείμενό μας, οπότε μόλις μας ανακοινώθηκε από την καθηγήτριά μας στην Ελλάδα πως υπάρχει η δυνατότητα να έρθουμε στην Αδελαΐδα, με υποτροφία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, και να εργαστούμε στους οίκους ευγηρίας της Βασιλειάδας με Έλληνες πρώτης γενιάς, κάναμε αμέσως αίτηση, η οποία έγινε δεκτή», λέει σε συνέντευξή της στον «Νέο Κόσμο», η Κατερίνα, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα και έλκει την καταγωγή της από την Ήπειρο. 
Οι δύο κοπέλες έφτασαν στην Αδελαΐδα στις 8 Δεκεμβρίου και ξεκίνησαν την εξάμηνη πρακτική τους εξάσκηση στα δύο γηροκομεία που λειτουργούν στην περιοχή του Croydon και του Goodwood (St Peters).
«Η Γεωργία και η Κατερίνα επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρον, υπομονή και φροντίδα απέναντι στους τρόφιμους των δύο οίκων ευγηρίας στους οποίους απασχολούνται, ενώ και οι ηλικιωμένοι τις έχουν αγκαλιάσει και τις έχουν αγαπήσει για τον ενθουσιασμό τους, τη φρεσκάδα τους, τα υπέροχα ελληνικά τους, αλλά και την ευαισθησία και την ευγένεια που δείχνουν όταν τους φροντίζουν», λέει στον «Νέο Κόσμο» η Διευθύνων Σύμβουλος της Βασιλειάδας στη Νότια Αυστραλία, Michelle Church, η οποία δηλώνει ιδιαίτερα ευχαριστημένη και πρόθυμη να συνεχίσει η συνεργασία του οργανισμού όχι μόνο με τις δύο κοπέλες, αλλά και με άλλους Έλληνες που επιθυμούν μέσα από το πρόγραμμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας να εργαστούν στην Αυστραλία. 
Οι δύο τελειόφοιτες φοιτήτριες που απασχολούνται καθημερινά με βάρδιες στα δύο γηροκομεία, θα παραμείνουν στην Αυστραλία έως τις 18 Ιουνίου και σύμφωνα με τους υπεύθυνους φαίνεται πως έχουν γίνει ήδη ιδιαίτερα αγαπητές και δημοφιλείς μεταξύ των ηλικιωμένων της Βασιλειάδας. 
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες γιατί τα πράγματα εδώ είναι πολύ οργανωμένα και μας στηρίζουν όλοι με την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους», λέει η Κατερίνα. 
«Ταυτόχρονα έχουμε ήδη αναπτύξει μια πολύ τρυφερή σχέση με τους τρόφιμους, οι οποίοι όταν ακούν πως είμαστε Ελληνίδες, μας καλοδέχονται, χαμογελούν και πολλοί συγκινούνται που μας βλέπουν. Είμαστε εδώ πάνω από έναν μήνα και αν περάσει μια ημέρα και δεν μας δουν, αρχίζουν να μας ψάχνουν. 
«Αυτό που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όμως, πέραν από την ευγένεια και την καλοσύνη που μας δείχνουν, είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς, ακόμα και εκείνοι που ενδεχομένως πάσχουν από άνοια ή άλλες ασθένειες, μας μιλούν για το πόσο αγαπούν την Ελλάδα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μας εξομολογούνται πως μετάνιωσαν που την εγκατέλειψαν», αποκαλύπτει η Κατερίνα. 
«Είναι συγκλονιστικό να τους ακούμε να μας λένε πως τώρα που πλησιάζουν στη δύση της ζωής τους, θα ήθελαν να επιστρέψουν εκεί από όπου ξεκίνησαν και πολλοί υποστηρίζουν πως έχουν πλέον καταλήξει στο ότι τελικά τα χρήματα και οι περιουσίες που δημιούργησαν στην ξενιτιά δεν έχουν πλέον για τους ίδιους τόσο μεγάλη σημασία όσο πίστευαν, ενώ πολλοί από αυτούς παραδέχονται πως αν είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν τη ζωή τους, δε θα εγκατέλειπαν τα χωριά τους, το νησί τους, την Ελλάδα τους», λέει η Κατερίνα, η οποία ομολογεί πως αν και της αρέσει σαν χώρα η Αυστραλία, προτιμά την πατρίδα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. 
«Είναι όμορφη χώρα η Αυστραλία αλλά τείνω να συμφωνήσω με τους ηλικιωμένους φίλους μου. 
«Σαν την πατρίδα μας δεν είναι», καταλήγει η νεαρή φοιτήτρια.
Πηγή :ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget