Monday, February 12, 2018

DOCUMENTO. Σύμβουλος του Αδωνι Γεωργιάδη "ξέπλενε" χρήμα για φάρμακο βιομηχανίες


ΑΝΑΔΗΜΟΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ
# Τι λένε τα έγγραφα

#Novartis_Gate: Σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη «ξέπλενε» χρήμα για φαρμακοβιομηχανίες





ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
Σε μια αποκάλυψη «φωτιά» η οποία εκθέτει τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis_gate προχωρά σήμερα το documentonews.gr. 
Ο άνθρωπος που σύμφωνα με τα έγγραφα του FBI φέρεται να ήταν ένα από τα πρόσωπα που "χρησιμοποιήθηκαν από τη Novartis για πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος" ήταν σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός Υγείας, ενώ παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα του FBI, φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση, που αφορά τη Bayer.


Πρόκειται για το Μιχάλη Πιτσιλίδη, εκδότη ειδικών εντύπων της υγείας, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2016. Όπως αναφέρουν τα έγγραφα του FBI, ο Πιτσιλίδης φέρεται να είχε σχέση με τον πρώην Mr Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή. O Πιτσιλίδης σύμφωνα πάντα με την έρευνα του FBI είχε ένα σύνδεσμο να πληρώνει τους γιατρούς για τη Bayer και υπήρχε και «συγκεκριμένος προϋπολογισμός».
Συγκεκριμένα τα έγγραφα του FBI αναφέρουν, εταιρείες μέσων ενημέρωσης που χρησιμοποιήθηκαν από την Novartis για πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος. 
Μεταξύ των εταιρειών αυτών, οι Αμερικανοί αναφέρουν και το όνομα Πιτσιλίδης και συγκεκριμένα: 
«Οι πωλητές του Πιτσιλίδη ήταν ιατρικοί αρθρογράφοι. Ο Πιτσιλίδης είχε ένα σύνδεσμο να πληρώνει τους γιατρούς για την Bayer και υπήρχε ένας συγκεκριμένος προϋπολογισμός για τον Πιτσιλίδη. Ο Φρουζής κατηύθυνε τον Πιτσιλίδη. Ο πωλητής πήγε στους Γερμανούς Εισαγγελείς για να συζητήσει ισχυρισμούς για ξέπλυμα χρήματος και πρακτικές της Bayer. Ο Πιτσιλίδης αποκλείστηκε από την εσωτερική ομάδα ελέγχου. Στον Πιτσιλίδη επιβλήθηκε 1 εκατομμυρίου ευρώ και η εταιρια του πτώχευσε. Λίγο μετά απεβίωσε ο ίδιος».


Τα δημοσιεύματα για τον άτυπο σύμβουλο του Άδωνι
Ο Πιτσιλίδης φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής να είναι άτυπος σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα δημοσίευμα του iatropedia.gr με ημερομηνία 14 Μαΐου 2014, πρόκειται για site που ειδικεύεται σε θέματα υγείας, χαρακτηρίζει τον κ. Πιτσιλίδη ως «άτυπο σύμβουλο» του κ. Γεωργιάδη.


«Μεταξύ των προσώπων που φέρονταν να τον συμβουλεύουν ήταν και ο εκδότης ειδικών εντύπων της αγοράς υγείας Μιχάλης Πιτσιλίδης. Ο κ.Πιτσιλίδης είχε αναλάβει το ρόλο του άτυπου συμβούλου στο πλευρό του Άδωνι για θέματα φαρμάκων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ. Το ίδιο δημοσίευμα έκανε επίσης λόγο για απομάκρυνση του κ. Πιτσιλίδη από άτυπο σύμβουλο του κ. Γεωργιάδη επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την περίοδο εκείνη. Ο Πιτσιλίδης εμφανίζεται ως άτυπος σύμβουλος σε θέματα φαρμάκων και φέρεται να απομακρύνθηκε έπειτα από δημοσίευμά του σχετικά με τον ΕΟΦ.
«Οι συγκεκριμένοι προβληματισμοί είχαν φτάσει και στα αυτιά Άδωνι ο οποίος απομάκρυνε τον άλλοτε σύμβουλο του από την οδό Αριστοτέλους. Μάλιστα σε ανακοίνωση αναφέρει:
"Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον κ. Μιχ. Πιτσιλίδη ως «άτυπο σύμβουλο» του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αποσαφηνίζεται ότι ο κ. Μιχ. Πιτσιλίδης έχει από καιρό απενταχθεί από την ομάδα συμβούλων του κ. Γεωργιάδη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Σε άλλο δημοσίευμα με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου 2013 το thepressproject.gr χαρακτήριζε τον κ. Πιτσιλίδη επίσης ως «άμισθο σύμβουλο του κυρίου Γεωργιάδη», ο οποίος είχε ανακοινώσει μάλιστα στο facebook στις 31 Αυγούστου 2013 τα νέα του καθήκοντα.
«Ο Μιχάλης Πιτσιλίδης με ανάρτησή του στο FaceBook την 31η Αυγούστου ανακοινώνει στους φίλους του ότι πιάνει δουλειά ως άμισθος σύμβουλος του κύριου Γεωργιάδη. Στο βιογραφικό του διαβάζουμε (φυσικά) ότι είναι καταξιωμένος κοινωνικά και επιτυχημένος επαγγελματικά αλλά το είδος της επιτυχίας του είναι αυτό που δημιουργεί τα περισσότερα ερωτηματικά. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι αφού σπούδασε φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και μάρκετινγκ σε πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες», ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του thepressproject.gr. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget