Thursday, February 15, 2018

Mέτρα για τη σχολική ασφάλεια παίρνει ο Τραμπ μετά το μακελειό στη Φλόριντα.Tσιμουδια για οπλοκατοχή!


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό με διάγγελμά του την Πέμπτη, μετά το μακελειό με 17 νεκρούς σε Λύκειο της Φλόριντας, μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια.
«Μιλώ σε ένα έθνος που θρηνεί. Όλο το έθνος προσεύχεται για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είμαστε εδώ για εσάς για να απαλύνουμε τον πόνο σας», είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα παιδί και κανένας καθηγητής δεν πρέπει να αντιμετωπίζει κίνδυνο μέσα σε αμερικανικό σχολείο».
Ο Τραμπ προανήγγειλε ότι εντός του Μαρτίου θα συναντήσει τους κυβερνήτες και τους γενικούς εισαγγελείς των 50 πολιτειών των ΗΠΑ, μαζί με τους οποίους θα λάβουν μέτρα για το θέμα της σχολικής ασφάλειας.
Η χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολεία στη χώρα έχει καταστεί μάστιγα, με τουλάχιστον 291 αιματηρά περιστατικά μόνον από το 2013 μέχρι σήμερα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, καθόλου στο πρόβλημα της οπλοκατοχής παρόλο που αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης, ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, είχε στην κατοχή του ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και πολλούς γεμιστήρες όταν εισέβαλε στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas λίγο πριν από το σχόλασμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες «ως φόρο τιμής στα θύματα», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τζεφ Σέσσιονς: Θα αναλάβουμε δράση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς δεσμεύτηκε σήμερα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα εργαστεί προκειμένου να εφαρμοστούν με σθένος οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την οπλοκατοχή και την πάταξη των βίαιων εγκλημάτων και να αναγνωρίζονται, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, οι πιθανοί δράστες μαζικών δολοφονιών, ενώ η χώρα κλονίζεται από την επίθεση σε Λύκειο της Φλόριντας με 17 νεκρούς.
«Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι κάτι επικίνδυνο και άρρωστο συμβαίνει και εμείς, για μία ακόμη φορά, παρακολουθήσαμε εικόνες με τα παιδιά μας— τρομοκρατημένα— να εγκαταλείπουν το σχολείο τους με τα χέρια τους ψηλά, πάνω από τα κεφάλια τους» είπε ο Σέσιονς σε μια συνάντηση που είχε με σερίφηδες.
«Θα αναλάβουμε δράση. Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την τάση».
Tribune

No comments:

Post a Comment

wibiya widget