Monday, February 12, 2018

Κόλαση Novartis στη ΝΔ: Απειλητικό τελεσίγραφο Σαμαρά – Άδωνι στον Καραμανλή

Η διαγραφή του Ε.Αντώναρου ερμηνεύτηκε από πολλούς αναλυτές της δεξιάς ως μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην αμφισβήτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis.
Όμως όπως αποδείχθηκε πολύ γρήγορα στην πράξη η διαγραφή του Ε.Αντώναρου τελικά είναι μόνο η αρχή, με μία αξιωματική αντιπολίτευση από τη μία να καταγγέλλει ως ανύπαρκτο το σκάνδαλο και να κάνει λόγο για «σκευωρία» και από την άλλη με τις τεκτονικές εξελίξεις στο εσωτερικό της και την πρωτοφανή εσωστρέφεια στα όρια της διάσπασης να επιβεβαιώνουν πως όχι μόνο υπάρχει σκάνδαλο, αλλά η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιλογή διαγραφής του κ. Αντώναρου το οικειοποιήθηκε κιόλας για την παράταξή του.
Η αρχή ενός εμφύλιου πολέμου μέσα στην ΝΔ που την βάζει μάλιστα σε τροχιά διάσπασης.
Ήδη επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που από το μεσημέρι της Κυριακής έφθαναν στα δημοσιογραφικά γραφεία και θέλουν τους ηγεμονεύοντες Σαμαρά και Γεωργιάδη να υποχρεώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να πάρει σαφή θέση στήριξης του υπάρχοντος status quo της συντηρητικής παράταξης, καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα και υιοθετώντας πλήρως το επιχείρημα περί «σκευωρίας».
Στο πλαίσιο αυτόήδη γνωστά Μέσα που απηχούν τις θέσεις της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ εξαπολύουν από χθες το βράδυ σκληρές επιθέσεις στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, απειλώντας τον εμμέσως πλην σαφώς με τα μηνύματα της Πειραιώς πως «δεν είναι άμοιρος ευθυνών» για ό,τι έχει συμβεί μεταξύ άλλων και στο σκάνδαλο Novartis.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος στο γνωστό για τις φιλοσαμαρικές του θέσεις Antinews: “Τελικά ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για τίποτα;”, διερωτάται το σαμαρικό σάιτ, επί της ουσίας αποδεχόμενο την ύπαρξη σκανδάλου!
Στο ίδιο μήκος κύματος, γράφει ότι ο Κ.Καραμανλής πρέπει να πάρει θέσει σε όλα όσα ακούγονται για την “φιλοσυριζαική του στάση” , στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον Κ.Μητσοτάκη να αποφασίσει “με ποιους θα πάει και ποιούς θα αφήσει”!!!
“’Οσο το καραμανλικό στρατόπεδο δείχνει να σαμποτάρει τη ΝΔ και ο Κυριάκος να ποιεί την νήσσα τότε η παράταξη δεν έχει καμιά τύχη. Ας κάνει η ΝΔ την αρχή να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει” γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο του antinews.
“Οι ευθύνες, οι πολιτικές είναι μεγάλες, αλλά θα πρέπει και ο Καραμανλής να μας δώσει εξηγήσεις για όλους και για όλα. Διότι δεν μπορεί να αφήνεται να σέρνεται η φήμη πως ο πρώην πρωθυπουργός τα έχει βρει με τους Συριζαίους και γι’ αυτό γλιτώνει τη χλεύη, τις διώξεις, τις υπόνοιες. Όταν οι στενοί του συνεργάτες έχουν γίνει γιουσουφάκια του Αλέξη κι όταν μιλάμε για φαρμακευτικό σκάνδαλο τώρα που η δαπάνη είναι μισή ή και λιγότερη από εκείνη της περιόδου Καραμανλή (που τότε θα έπρεπε να μιλήσουμε για τεράστιο σκάνδαλο) τότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα και να γνωρίζει ο κόσμος τι έγινε. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και οι καραμανλικοί στην εξουσία κάνοντας τη χώρα μπάχαλο και τη ΝΔ σκόρπια διαδήλωση, αυτό θα πρέπει να το ξέρουμε. Και θα πρέπει να μάθουμε την αλήθεια για να μπορέσουμε και να μάθουμε τι έγινε με τη Novartis. Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες” συνεχίζει το ίδιο άρθρο.
Σε άλλο σημείο του άρθρου κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε τρία πρόσωπα που τα κατατάσσει στο καραμανλικό περιβάλλον. Τον Ε.Αντώναρο, το Δ.Παπαγγελόπουλο και τον Πρ.Παυλόπουλο που σύμφωνα με τον συντάκτη παρά την «φιλοσυριζαική τους στάση» ο Κ.Καραμανλής δεν τους αποκήρυξε.
“Θα πείτε γιατί να βγάζει ένας πρώην πρωθυπουργός δηλώσεις αποκήρυξης; Δουλειά του είναι; Όχι, αλλά δεν είναι δουλειά του και να κάθεται να βλέπει πρώην στενούς του συνεργάτες να υπηρετούν τον εχθρό, να χτυπάνε τη ΝΔ, να προσβάλλουν την παράταξη που τους έκανε μάγκες κι αυτός να μένει σιωπηλός” σημειώνεται στο άρθρο.
Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος και το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο liberal και τον Φιλελεύθερο, που με τίτλο «Κώστα μίλα» καλεί τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει σαφή θέση, απειλώντας τον με το γάντι πως «δεν έχεις πάρει ακόμα το μερίδιο που σου αναλογεί για την πορεία της χώρας» και πως «εσύ θα διαλέξεις αν θα προχωρήσεις μαζί με τη ΝΔ ή αν θα μείνεις σιωπηλός και προσκολλημένος στο παρελθόν»
Liberal.gr


No comments:

Post a Comment

wibiya widget