Saturday, December 1, 2018

ΧΆΟΣ στο Παρίσι με 80 τραυματίες. Φωτογραφίες



Μαίνονται οι ταραχές, στις φλόγες οι κεντρικοί δρόμοι της γαλλικής πρωτεύουσας


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Παρίσι, καθώς από τα βία επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», οι Αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν 19 σταθμούς του μετρό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 80 τραυματίες και η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 205 συλλήψεις.
Όπως μετέδωσε το δίκτυο BFM TV, ανάμεσα στους σταθμούς που έκλεισαν είναι οι «Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ», που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, «Όπερα» και «Βαστίλη».
Από την «Όπερα» στη λεωφόρο Φος, περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν σήμερα το θέατρο σκηνών… αντάρτικου πόλης.
Η διεύθυνση της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 205 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια στη γαλλική πρωτεύουσα.
«Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε σήμερα στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των "κίτρινων γιλέκων», δήλωσε η υπουργός Υγείας, Ανιές Μπιζίν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» είχε 75.000 διαδηλωτές σήμερα στη Γαλλία στις 15.00 τοπική ώρα.
Η πρώτη ημέρα εθνικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου είχε 282.000 διαδηλωτές και η δεύτερη 106.000, από τους οποίους οι 8.000 ήταν στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης, δύο ιστορικά πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν, έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω της κλιμακούμενης βίας, όπως δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των δυο καταστημάτων. Την ίδια ώρα, πυροσβέστες πραγματοποιούν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίριο κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, ενώ έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της Αστυνομίας, σύμφωνα με πηγή από τις Αρχές.
Δείτε φωτογραφίες από το Παρίσι:















No comments:

Post a Comment

wibiya widget