Saturday, July 6, 2013

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 61 τραυματίες σε συντριβή Boeing στο Σαν Φρανσίσκο.

Δύο άνθρωποι σκοτωθηκαν και 61 τραυματίστηκαν, όταν ένα αεροσκάφος Boeing 777 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines συνετρίβη το Σάββατο κι έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπου αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση.
ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 61 τραυματίες σε συντριβή Boeing στο Σαν Φρανσίσκο
ΕΘΝΟΣ On Line
22:38 6/7
Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, KTVU τους δυο θανάτους και τους τραυματισμούς επιβεβαίωσαν πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Φρανσίσκο.
Σύμφωνα δε με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, ένας εκπρόσωπος τοπικού νοσοκομείου ανέφερε ότι από τις τραυματίες τουλάχιστον 40 είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών είναι δύο παιδιά, έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες όλοι τους κορεατικής καταγωγής.
Σε δηλώσεις του ο νοτιοκορεάτης αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος στο Σαν Φρανσίσκο, που επικαλείται το Ρόιτερς, τουλάχιστον ένας είναι ο νεκρός και 20 έως 30 οι τραυματίες από τη συντριβή του νοτιοκορεατικού Boeing 777 της Asiana Airlines, στο οποίο επέβαιναν συνολικά περί τα 300 άτομα.
ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 61 τραυματίες σε συντριβή Boeing στο Σαν Φρανσίσκο
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, μετέδωσε από τη Σεούλ, ότι στο αεροσκάφος βρίσκονταν 292 επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν 141 Κινέζοι, 77 Νοτιοκορεάτες και 61 αμερικανοί πολίτες επιβεβαίωσε η νοτιοκορεατική εταιρεία από τη Σεούλ χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει την εθνικότητα των υπολοίπων επιβατών.
ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 61 τραυματίες σε συντριβή Boeing στο Σαν Φρανσίσκο
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας, Σεούλ, με προορισμό το διεθνή αερολιμένα του Σαν Φρανσίσκο.


Ο πιλότος , σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ζήτησε «emergency landing» (επείγουσα προσγείωση) από τον πύργο ελέγχου και όταν το κάτεβασε στο έδαφος, εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και έριξαν αφρό προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτια.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget