Friday, November 3, 2017

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητό!

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητό!
Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς, απαγόρευε στα παιδιά του να έχουν κινητό μέχρι τα 14 τους χρόνια;

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και ιδρυτής της Μicrosoft, της μεγαλύτερης εταιρ9είας λογισμικού παγκοσμίως, είναι ένας ιδιαίτερα προσεχτικός πατέρας και έχει κανόνες για το πώς τα παιδιά του θα έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία.

Ακούγεται λίγο παράξενο για κάποιον που είναι πίσω από τον κολοσσό της τεχνολογίας να μην αφήνει τα παιδιά του να έχουν κινητό τηλέφωνο, αλλά αυτός ήταν ένας βασικός κανόνας που τηρήθηκε στην οικογένεια Γκέιτς. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Mirror, κανένα από τα τρία του παιδιά δεν είχε συσκευή κινητού τηλεφώνου πριν περάσει τα 14 έτη. Ωστόσο παραδέχτηκε πως αυτό υπήρξε θέμα τριβής και γκρίνιας από τα παιδιά του που πάντα έφερναν ως παράδειγμα τους φίλους τους.

Ο Γκέιτς είπε επίσης πως τα κινητά και τα τάμπλετ είναι απαγορευμένα στο οικογενειακό τραπέζι και για όσο διαρκεί το γεύμα ενώ ανέφερε πως η μικρότερη κόρη του, που είναι τώρα 14 ετών, έχει περιορισμένη πρόσβαση σε συσκευές και υπάρχει πάντα περιορισμός χρόνου που απαγορεύει την επαφή με οθόνη αρκετή ώρα πριν τον ύπνο.

Προφανώς κάτι θα ξέρει...Άλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική μελέτη, η χρήση κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή-ταμπλέτας ή άλλου ηλεκτρονικού «γκάτζετ» στο κρεβάτι πριν τον ύπνο αποτελεί «συνταγή» αϋπνίας ή κακής ποιότητας ύπνου.
In. Gr-  Eλένη Χαδιαράκου 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget