Wednesday, November 8, 2017

. INDEPENDET -Brexit: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρει ότι η νέα προσφορά της Βρετανίας για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ είναι ανεπαρκής

Brexit: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρει ότι η νέα προσφορά της Βρετανίας για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ είναι ανεπαρκής

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέει ότι οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να μπορούν να παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόματα μετά από δήλωση.



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την ολοκαίνουργια προσφορά της Βρετανίας σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτώντης ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την Brexit .
Η κυβέρνηση δημοσίευσε χθες ένα τεχνικό έγγραφο που περιγράφει τις λεπτομέρειες μιας διετούς περιόδου χάριτος για τους υπηκόους της ΕΕ να υποβάλλουν αίτηση για διακανονισμό όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει το μπλοκ προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, η ομαδική ομάδα ελέγχου του Brexit, που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «σημαντικά ζητήματα» που πρέπει να επιλυθούν, ενώ ο συντονιστής του Brexit, Guy Verhofstadt,επέκρινε την "ανεπαρκή" πρόταση

"Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό το προτεινόμενο νέο σύστημα θα είναι ομαλό και αποτελεσματικό Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξακολουθεί να ανησυχεί βαθύτατα για την έλλειψη προόδου στα θέματα των δικαιωμάτων των πολιτών Είναι λανθασμένο να πούμε ότι μια συμφωνία είναι« μέσα στην απόσταση ».
Το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε την Τρίτη ότι θα καθιστούσε τη διαδικασία της αίτησης για διακανονισμένη κατάσταση όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη, δεν κοστίζει τίποτα περισσότερο από μια αίτηση για ένα βρετανικό διαβατήριο και ότι οποιοσδήποτε απορρίφθηκε θα υπόκειται σε έφεση. Ανέφερε επίσης ότι οι όροι για την απόκτηση καθεστώτος διακανονισμού θα κατοχυρώνονταν στη συμφωνία απόσυρσης που διαπραγματεύθηκε με την ΕΕ.
Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε την Τετάρτη, η διευθύνουσα ομάδα του Brexit του Κοινοβουλίου, η οποία αντλεί από βουλευτές από όλη την Ευρώπη και από όλες τις πλευρές, δήλωσε ότι το διευθετημένο καθεστώς έπρεπε να είναι μια "αυτόματη διαδικασία" χωρίς όρους, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.
Οι ευρωβουλευτές δήλωσαν επίσης ότι οι οικογένειες θα πρέπει να είναι σε θέση να προβούν σε μια ενιαία κοινή δήλωση, ότι το βάρος της απόδειξης πρέπει να είναι στις βρετανικές αρχές να αμφισβητήσουν το δικαίωμα κάποιου να παραμείνει και ότι θα πρέπει να είναι χωρίς κόστος.
guy-verhofstadt.png
Ο Guy Verhofstadt μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
Επιπλέον, το σύστημα αυτό θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ και μετά την μεταβατική περίοδο που επιδιώκει η Theresa May και όχι αμέσως μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ το Μάρτιο του 2019, ανέφερε η ομάδα.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ασκήσει βέτο σε κάθε τελική συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία στο πάτωμα του σπιτιού.
Ορισμένοι εκστρατευόμενοι για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ, όπως η ομάδα των 3 εκατομμυρίων, απορρίπτουν οποιαδήποτε πρόταση για «καθεστώς διακανονισμού» και λένε ότι οι πολίτες της ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσουν μόνιμη κατοικία όπως τώρα.
Ο υπουργός Brexit David Davis χθες δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα υποστηρίξει όσους επιθυμούν να παραμείνουν για να κερδίσουν το καθεστώς τους μέσω ενός νέου απλού, εξορθολογισμένου συστήματος».
Ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων σημείωσε πραγματική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα και ελπίζω ότι το έγγραφο που δημοσιεύσαμε σήμερα μπορεί να διευκολύνει τη συμφωνία που χρειαζόμαστε για να εγγυηθούμε τα δικαιώματα των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στην ΕΕ των 27 και αντίστροφα.
Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: "Το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε μια δίκαιη και σοβαρή προσφορά για τα δικαιώματα των πολιτών και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την ΕΕ για να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία. Στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων σημειώσαμε πραγματική πρόοδο σε θέματα που θα έχουν σημαντική επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων.

"Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ είναι η πρώτη μας προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις. Θέλουμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα στους πολλούς πολίτες της ΕΕ που έχουν κάνει τη ζωή τους Ηνωμένο Βασίλειο και οι οποίοι συμβάλλουν τεράστια στη χώρα μας. "
INDEPENDET

No comments:

Post a Comment

wibiya widget