Thursday, November 9, 2017

Χαμός στην Αγγλία: BBC, Skysports και Guardian γράφουν για παραπομπή Μαρινάκη!


Τον γύρο της Αγγλίας κάνει η υπόθεση της δίκης του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων 27 για σύσταση συμμορίας και «στήσιμο» αγώνων, με τα μεγαλύτερα μέσα της χώρας να κάνουν εκτενείς αναφορές στην υπόθεση.

Μετά την πρώτη αναφορά της είδησης στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, η επικείμενη δίκη των 28 κάνει τον γύρο (και) και της «Γηραιάς Αλβιώνας». Πιο συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αγγλίας ασχολούνται εκτενώς με το βούλευμα που παραπέμπει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλη Μαρινάκη, σε δίκη για σύσταση συμμορίας και την εμπλοκή του σε αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Αρχικά, το BBC αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ και του Ολυμπιακού θα δικαστεί με την κατηγορία του ''στησίματος'' ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε την ομάδα της Championship τον περασμένο Μάιο αφού πρώτα πέρασε επιτυχώς τον έλεγχο των νέων ιδιοκτητών από τη λίγκα. Ο εφοπλιστής τώρα κατηγορείται για σύσταση συμμορίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων. Είναι ένα από τα 28 άτομα που θα δικαστούν μέσα στο 2018 για τη συγκεκριμένη υπόθεση».


Από την πλευρά του, το Skysports, τονίζει: «Ο Μαρινάκης αρχικά απαλλάχθηκε από τέσσερις κατηγορίες, σχετικά με την εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε εμπρησμό. Ωστόσο, με ψήφους 2-1 αποφασίστηκε ότι δεν θα απαλλαγεί και για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ο 50χρονος επιχειρηματίας είναι ένας από τους 28 που θα δικαστούν για αυτή την υπόθεση, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει σίγουρος ότι θα απαλλαγεί και από αυτές τις κατηγορίες».


Τέλος, στην αναφορά του στην υπόθεση, ο Guardian σημειώνει: «Ο Μαρινάκης και άλλοι 27 άνθρωποι του ποδοσφαίρου κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το πόστο αυτό μέχρι τις 23 του μήνα, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει λογικά δεν θα επηρεάσουν την ικανότητά του να διοικεί χωρίς πρόβλημα την Φόρεστ».


Επιπλέον, νωρίτερα την Τετάρτη, η υπόθεση είναι καλυφθεί και από την κορυφαία ναυτιλιακή ιστοσελίδα «TradeWinds»

Πηγή: SDNA. Gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget