Sunday, November 19, 2017

Το ακούσαμε κι αυτό: Ο Αμβρόσιος ρίχνει την ευθύνη για τις πλημμύρες στον ''άθεο' Τσίπρα


Φανερά ενοχλημένος που δεν τον κάλεσαν σε κάποιο πάνελ μαζί με τους μετεωρολόγους και άλλους ειδικούς, καλεί τον κόσμο να διαβάσει το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο
Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι πρόκειται για τρολιά, αλλά δεν είναι. Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος που ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τα κηρύγματα μίσους του, αυτή τη φορά επανήλθε με αφορμή τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Και όχι απλώς ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας αλλά ως .... ειδικός.

Τουλάχιστον έτσι θεωρεί τον εαυτό του, σύμφωνα με τα όσα γράφει σε καινούργιο του κείμενο (δημοσιεύεται στο προσωπικό του ιστολόγιο).
Αυτή τη φορά όμως μάλλον το τερμάτισε. Όχι μόνο εγκαλεί τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης που δεν σκέφτηκαν να τον καλέσουν για να πει τη γνώμη του (ως ειδικός πάντα) αλλά ρίχνει το ανάθεμα για την καταστροφή «στο άθεο αυτό Κράτος, στο οποίο ζούμε σήμερα, με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς». Προσθέτει, μάλιστα, ότι σε αυτό «κανείς δεν σκέφθηκε να καλέση στο πάνελ του και κάποιο εκπρόσωπο του Θεού, κάποιο εκκλησιαστικό πρόσωπο, ώστε να ακουσθή και της Εκκλησίας η άποψη! Και όμως η άποψη της Εκκλησίας είναι η πιο έγκυρη, όταν κρίνωνται τα φαινόμενα αυτά!»
Και η άποψη αυτής; «Τι άλλο από την καθαρή φωνή του Ευαγγελίου, την καθαρή φωνή του Χριστού μας; Ανοίξτε, λοιπόν, αδελφοί μου την Καινή Διαθήκη, αν βέβαια υπάρχει ακόμη -κρυμμένη και περιφρονημένη- κάπου εκεί σε κάποιο ντουλάπι, συρτάρι κλπ. στο σπιτικό σας. Ανατρέξατε στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, στ.6-8. Εκεί περιγράφονται διάφορα έκτακτα φυσικά φαινόμενα, τα οποία θα είναι καταστροφικά! Όπως π.χ. πείνα και σεισμοί, που θα επιφέρουν καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον! Μεταξύ αυτών πρέπει να εντάξουμε και τους καταποντισμούς. Όλα αυτά θα εκφράζουν την οργή του Δημιουργού Θεού για την αποστασία του δημιουργήματός Του, δηλ. του ανθρώπου».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget