Thursday, November 2, 2017

Donald Trump: Το δικαστήριο διατάζει τους συμβούλους του να παραμείνoυν υπό κατ 'οίκον περιορισμό στη Ρωσία





ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Ο Manafort (C) φτάνει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του.
ΑΠ: ΧΟΣΈ ΛΟΥΊΣ ΜΑΓΚΆΝΑ

Ένας δικαστής των Ηνωμένων Πολιτειών διέταξε τους κατηγορούμενους συμβούλους καμπάνιας της εκστρατείας Paul Manafort και Richard Gates του Προέδρου Donald Trump να παραμείνουν υπό κατ 'οίκον περιορισμό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς τους για λιγότερο αυστηρές συνθήκες εγγύησης.



Ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής Amy Berman Jackson επίσης προειδοποίησε έντονα τους δικηγόρους για το δίδυμο να μην μιλήσουν για την περίπτωσή τους εκτός δικαστηρίου.
"Αυτή είναι μια ποινική δίκη και όχι μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων", δήλωσε ο δικαστής Jackson κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης.
«Περιμένω από τους συμβούλους να μιλήσουν στην αίθουσα του δικαστηρίου και στα υπομνήματά τους και όχι στα βήματα του δικαστηρίου».
Ο κ Manafort, 68, ο οποίος υπηρέτησε ως διευθυντής της εκστρατείας του κ ατού του, και ο κ Gates, 45, ο οποίος εργάστηκε επίσης για το 2016 εκστρατεία του Ρεπουμπλικανικού του, δεν ομολόγησαν την ενοχή τους τη Δευτέρα σε ένα κατηγορητήριο 12-καταμέτρηση , των οποίων οι επιβαρύνσεις που περιλαμβάνονται συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος καισυνωμοσία κατά των ΗΠΑ και δεν καταχώρησε ως ξένους πράκτορες της πρώην φιλοσοφικής κυβέρνησης της Ουκρανίας.
Η καταδίκη της συνωμοσίας για το ξέπλυμα χρήματος από μόνη της θα μπορούσε να φέρει ποινή μέχρι 20 χρόνια στη φυλακή.
Σε κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου την Πέμπτη, ο εισαγγελέας του κ. Manavour, Kevin Downing, υποστήριξε ότι η υπόθεση που έθεσε ο ειδικός σύμβουλος Robert Mueller ήταν "εξωραϊσμένη" και ότι οι συνθήκες εγγύησης πρέπει να μαλακώσουν, επειδή ο κ. Manafort δεν παρουσιάζει κίνδυνο πτήσης.
Ο δικηγόρος του Manafort τον υπερασπίστηκε ως «επιτυχημένο διεθνή πολιτικό σύμβουλο» ο οποίος, λόγω της φύσης του έργου του για λογαριασμό των ξένων πολιτικών κομμάτων, αναγκαστικά συμμετείχε σε διεθνείς οικονομικές συναλλαγές.



Οι δικηγόροι του κ. Gates υπέβαλαν παρόμοια αιτήματα στο δικαστήριο, περιγράφοντας τον επιχειρηματικό συνεργάτη ως «αφοσιωμένο σύζυγο και πολύ εμπλεκόμενο πατέρα».

Οι εισαγγελείς φοβούνται ότι οι άνδρες ενδέχεται να εγκαταλείψουν τη χώρα

Αλλά ο δικαστής Τζάκσον δήλωσε ότι οι αρχικοί όροι εγγύησης και για τους δύο άνδρες θα παραμείνουν σε ισχύ για τώρα και έβαλε μια ακρόαση με εγγύηση τη Δευτέρα για να εξετάσει τις αλλαγές.



Ο κ. Manafort και ο κ. Gates βρίσκονται υπό κατ 'οίκον περιορισμό, με ακάλυπτα ομόλογα ύψους $ 10 εκατομμυρίων ($ 13 εκατομμύρια) και $ 5 εκατομμυρίων ($ 6,5 εκατομμύρια) αντίστοιχα - οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει κίνδυνος να φύγουν οι άνδρες.
Η ομάδα του κ. Mueller εξετάζει τα συμπεράσματα των κορυφαίων υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και άλλων ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές για να υποτιμήσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στη δημοκρατία τους, να υπονομεύσει την υποψήφια Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον και να βοηθήσει τον κ. Trump.
Η έρευνα θα καθορίσει επίσης εάν υπήρξε ή όχι συντονισμός μεταξύ των Ρώσων και των συνεργατών της εκστρατείας ατού.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί την ανάμειξη, ενώ ο κ. Trump αρνήθηκε τη συμπαιγνία μεταξύ των συνεργατών του και της Ρωσίας, καλώντας τις έρευνες «κυνήγι μαγισσών».
Πηγή Reuters kai ABC Α


No comments:

Post a Comment

wibiya widget