Thursday, November 2, 2017

Αυτός είναι ο δολοφόνος του δικηγόρου Ζαφειροπουλου


Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε σήμερα ο 32χρονος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας.  

Την 1η Απριλίου 2016 ο 32χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι ετών για κλοπές. Αρχικά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία οδηγήθηκε στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2018. Στις 5 Σεπτεμβρίου, έχοντας συμπληρώσει το 1/5 έκτισης της ποινής, πήρε 5ήμερη άδεια, όπως είχε δικαίωμα, και την παραβίασε. Σημειώνεται πως έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτ. Φυτράκη.






Μετά τον εισαγγελέα, ο 32χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Από το γραφείο του εξήλθε περί τις 13.00








Πώς οδηγήθηκε στη σύλληψή του η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 32χρονος Ρομά αλβανικής καταγωγής που ομολόγησε πως δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο πέραν της προκαταβολής των 3.000 ευρώ θα έπαιρνε από τους Αλβανούς καταδίκους, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί, συνολικά 20.000 ευρώ για να εκφοβίσει, όπως ισχυρίζεται, τον δικηγόρο. Τελικά, ο εκφοβισμός κατέληξε σε δολοφονία. 

Ο δράστης συνελήφθη το περασμένο Σάββατο σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα. Η αστυνομία διαπίστωσε από την πρώτη στιγμή πως ήταν κατάδικος και πως είχε κάποια στιγμή πάρει άδεια, αλλά στη συνέχεια δεν επέστρεψε ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα. Αναχωρώντας από τη φυλακή για την άδειά του είχε καταθέσει και τον αριθμό τηλεφώνου της μητέρας του, διά του οποίου οι σωφρονιστικές αρχές θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του. 

Η αστυνομία, όπως ήταν φυσικό, παγίδευσε αυτό το τηλέφωνο και κατέγραψε συνομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης ενημέρωνε πως βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας για κάποιο συμβάν. Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τον δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δολοφόνου και του συνεργού

Στο μεταξύ, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του δολοφόνου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καθώς και του συνεργού του, ο οποίος αναζητείται.

Πρόκειται για: 

• τον συλληφθέντα (επ.) Ibrahim ή Brahimaj ή Brahimas ή Kastriot (όν.) Lavdimir ή Mikela ή Ibrahim του Koron ή Courdreti και της Daladushe ή Talandousi ή Taradushe ή Henrime, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία.



• και τον μη συλληφθέντα (επ.) Mata (όν.) Aleksandros ή Eno ή Aleksandro του ΠΕΤΡΑΚΗ ή Petrakhs ή Petraq και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή Basilikh ή Vasiliki , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία.



Zougla.gr Φωτογραφίες-Video: Παναγιώτης Σαγκούρης

No comments:

Post a Comment

wibiya widget