Monday, November 6, 2017

Melbourne cup. Σήμερα η Μελβούρνη τιμά τα άλογα και ξοδεύει πολλά εκατομμύρια.

H EFHMERIS προβλέπει για νίκη στη σημερινή κούρσα της Μελβούρνης το άλογο με τον αριθμό 2, που είναι και η επιλογή του φίλου και συνεργάτη μας 
ΓΙΏΡΓΟΥ ΑΒΤΖΟΓΛΟY

::::::::::::::::;::::::
ΤΙ ΓΡΆΦΕΙ ΤΟ ΑBC

Μελβούρνης Κύπελλο : Μπορούν οι επιθετικοί στο εξωτερικό να κερδίσουν ένα όγδοο Κύπελλο, ή θα κυριαρχήσει ένα κατ 'οίκον εκπαιδευμένο άλογο;

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ 
Αυστραλιανοί αγώνες έχουν μια σχέση αγάπης-μίσους με τους διεθνείς δρομείς στο Κύπελλο της Μελβούρνης.
Τους αγαπάμε να έρχονται και οι ιστορίες που φέρνουν - αλλά δεν φαίνεται να τους αρέσει να παίρνουν το Κύπελλο σε ξένες ακτές αρκετά και πολλοί άνθρωποι δεν τους αρέσει το γεγονός ότι αποτελούν σχεδόν το μισό του αγρού, αφήνοντας λιγότερο αίθουσα για αυστραλιανά άλογα.
Υπάρχουν μερικά προβλήματα με αυτό.Ενώ 11 από τα 23 άλογα διεκδικούνται διεθνώς, υπάρχουν μόνο τρία αληθινά αυστραλιανά άλογα στη φετινή διοργάνωση - ο βραβευμένος με το Caulfield Cup Boom Time, ο Nick Olive εκπαιδευμένος Single Gaze και η ελαφριά ελπίδα του Darren Weir, το Amelie's Star.
Δεν υπήρξεπραγματικάπερίπτωση των Διεθνών έναντι των ντόπιων εδώ και αρκετό καιρό.
Την τελευταία φορά που ένα άλογο που προερχόταν από την Αυστραλία κέρδισε το Κύπελλο, το 2009 ήταν ο εκπαιδευμένος Shocking Mark Kavanagh.
Από τότε, οι Αυστραλοί εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες όπως οι Freedmans (ο Γερμανός Lucas Cranach το 2011), ο Bart Cummings (Illo της Γερμανίας το ίδιο έτος και ο Sanagas το 2012), ο Gai Waterhouse (μερικοί, συμπεριλαμβανομένου του νικηφόρου Fiorente το 2013) και ο Lloyd Williams πολλοί για να αναφέρουμε, ξεκινώντας από την Πράσινη Σελήνη της Ιρλανδίας - που κέρδισε - και ο Μουραγιάν το 2012) αποφάσισαν όλοι "αν δεν μπορείτε να τους νικήσετε, να τους ενώσετε" και να προσπαθήσουν να κερδίσουν νικητές του Κυπέλλου από το εξωτερικό.
Την ίδια εποχή, οι εκπαιδευτές στο εξωτερικό γίνονται πιο έξυπνοι για τα άλογα που στέλνουν για το Κύπελλο - δεν είναι όλοι περιτριχωτικοί, με ένα ρυθμό παραμένοντες πια. Τώρα, όλο και περισσότερα τα άλογά τους μπορούν να προσαρμοστούν στις αυστραλιανές συνθήκες αγώνων.
Έτσι, πού μας αφήνει όλα αυτά με το ερώτημα ποιος είναι πιθανό να κερδίσει το 2017 Melbourne Cup - ένας διεθνής ή ένας Αυστραλός;

Οι Διεθνείς

Διεθνείς ευκαιρίες

ΑλογοΧώραΕμπόδιο
ΜαρμελόENG16
ΤιβεριανούFRA22
Johannes VermeerΟΡΓΗ3
ΑναζωπύρωσηΟΡΓΗ4
Τοίχος της φωτιάςΟΡΓΗ15
Max DynamiteΟΡΓΗ2
Thomas HobsonENG20
NakeetaSCO19
Κόκκινο ΚαρδινάλιGER23
Αν ψάχνετε για ένα εντυπωσιακό διεθνές για να ξεκινήσετε, δεν μπορείτε να περάσετε από το νέο φαβορί Cup,Marmelo , ο οποίος θα κάνει την ιστορία αν κερδίσει ως το πρώτο βρετανικό άλογο για να πάρει τα μετρητά για την ημέρα του Κυπέλλου.
Ο νικητής του φετινού Prix Kergorlay (3.000 μ.) Στη Γαλλία, ένας αγώνας που διεξήχθη από τους προηγούμενους νικητές του Κυπέλλου Americain (2010) και τον προστατευτισμό (2014), ο Marmelo ήταν ήδη καλά στο μίξερ πριν από την περικοπή αργά στο Caulfield Cup κάλυψε τα τελευταία 200 μέτρα σε 11,79 δευτερόλεπτα, πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο στο πεδίο.
Ο επιβήτορας κατέβηκε επίσης κατά μήκος σε ένα άλογο που ονομάζεται Talismanic στο Saint-Cloud πάνω από 2.800 μέτρα τον Ιούλιο με ίσο βάρος. Την Κυριακή το πρωί (AEDT), αυτό το γλέντι κέρδισε το κύρος του κυνηγετικού κυπέλλου του Breeder στο Del Mar στην Καλιφόρνια.
Ωστόσο, μια προειδοποίηση. Το γαλλικό άλογο Τιβεριανού , ο οποίος έριξε φράγμα 23 (τώρα 22), έτρεξε τον Talismanic στο Saint-Cloud τον Μάιο - και τον νίκησε τρεις φορές - γι 'αυτό μην τον αποκλείστε ούτε από υπολογισμούς, ειδικά επειδή κέρδισε τέσσερα ξεκινούν τα πέντε τελευταία του χρόνια.
Υπάρχουν τρεις συμμετοχές στο πανεπιστήμιο Lloyd Williams που διοργανώθηκαν στο εξωτερικό φέτος, όλες με οικογενειακό θέμα.
Ο Johannes Vermeer, εκπαιδευμένος στο Aidan O'Brien, κατέλαβε τη δεύτερη και την τρίτη θέση σε διαδοχικές εβδομάδες στο Caulfield στα Stakes και το Cup, αλλά η τελική του ταχύτητα και στις δύο κούρσες έδειξε την απειλή που θέτει εάν του δόθηκε χώρος για να περάσει από το φράγμα τριών στο Flemington.
Αν όχι ο πατέρας, ίσως ο γιος μπορεί να το κάνει για την Ιρλανδία. Ο Joseph O'Brien ήταν αναβάτης για τον μπαμπά του, αλλά τώρα εκπαιδεύει τονRekindling και τον αμερικανικό στρατό .
Ο US Army Ranger ήταν παγκόσμιας κλάσης πέρυσι - έρχεται δεύτερος στο Harzand του Dermot Weld στο Derby στο Epsom - αλλά δεν είναι πουθενά κοντά του το 2017.
Όμως, το ελαφρώς αγωνισμένο Rekindling έχει ένα μεγάλο εμπόδιο, ένα χαμηλό βάρος, μια νίκη πάνω από 2.816 μ. Και σχηματίζεται μέσω του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου στην Αψίδα του Θριάμβου. Είναι ένας κίνδυνος εάν παίρνει τη σωστή πορεία.
Ο ιρλανδός προπονητής Willie Mullins έχει τρία άλογα στον αγώνα - το 2015 επιλαχόντες Max Dynamite , Wicklow Brave και την τελευταία είσοδο στο Κύπελλο Thomas Hobson , ο οποίος πήρε τη θέση του αφού ο Jon Snow είχε αποκλειστεί το Σάββατο.
Το Max Dynamite δεν ήταν σωστό για πολλά από τα τελευταία δύο χρόνια και έχει αγωνιστεί μόνο τέσσερις φορές σε αυτή την περίοδο. Η τελευταία του βόλτα ήταν μια προπόνηση με 73 κιλά στο Killarney της Ιρλανδίας.
Κανονικά αυτό θα κυβερνούσε μια γραμμή μέσα από τις πιθανότητές του, αλλά έχει αναφερθεί ότι εκπαιδεύει το σπίτι κάτω στο Werribee. Αν κερδίσει, θα είναι η επιδρομή του αιώνα.
Η Wicklow Brave δεν φαίνεται να είναι αυτή τη φορά, αλλά ο Thomas Hobson έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίσει περισσότερα από 4.000 μέτρα, ποτέ 3.200 μ., Στο Ascot όχι λιγότερο.
Επομένως, η ικανότητά του να παραμείνει αντίθετη, αλλά η ταχύτητά του είναι - μια θέση φαίνεται πιθανότερη.
Ένας άλλος Άγγλος δρομέας, το τείχος της φωτιάς , κερδίζει υποστήριξη. Όπως και ο Μαρμελός, δεκαπενθήμερο αργότερα, το άθλημα του Hugo Palmer που έφτασε στο Caulfield έφτασε στη δεύτερη θέση στα Herbert Power Stakes.
Έχει κερδίσει πάνω από 2.937 μ. - αν και τα δύο μίλια είναι ακόμα ένα ερώτημα, αλλά αν ο Craig Williams παράγει μία από τις καλύτερες μεγάλες κούρσες του, θα έχει δίκιο σε αυτό.
Ο σκωτσέζος προπονητής Iain Jardine έχει τη Nakeeta, ο οποίος κέρδισε στο Ebor Handicap στο York (2.787 μ.), Ο ίδιος αγώνας Heartbreak City κέρδισε πέρυσι πριν την σκληρή απώλειά του στον Almandin.
Ο Nakeeta είναι ένας σταθερός αναστολέας και έχει τη δυνατότητα να αλλάζει ρυθμό. Ωστόσο, αναμιγνύει τη φόρμα του - θα πρέπει να βελτιώσει ακόμη και τον Ebor για να έχει μια πιθανότητα την Τρίτη.
Ο κόκκινος καρδινάλιος εκπαιδεύεται από τον Αντρέα Βόλερ που κέρδισε με τον προστατευτισμό πριν από τρία χρόνια.
Έχει κερδίσει πάνω από δύο μίλια, είναι καλός για τα χέρια ή το βάρος για την ηλικία, έχει έναν νικητή εκπαιδευτή που ξέρει πώς να το κάνει αυτό.
Ωστόσο, έχει τραβήξει το πάρκινγκ στο φράγμα 24 (τώρα 23), και σε αντίθεση με τον προστατευτισμό δεν έχει προηγουμένως τρέξει στην Αυστραλία.Ποιός ξέρει.

Οι ντόπιοι

Προφανώς, ξεκινάμε με τον Almandin . Ο Lloyd Williams είναι ο πιο επιτυχημένος ιδιοκτήτης της ιστορίας του Melbourne Cup με πέντε και το ρεκόρ του ήρθε με την ευγενική εκτέλεση του Almandin πέρυσι.

Τοπικές πιθανότητες

ΑλογοΠροπονητήςΕμπόδιο
AlmandinR Hickmott14
ΥγραντήραςD Weir13
Το Αστέρι του AmelieD Weir10
Μεγάλο ΔούκαD Weir5
Πρέπει να φέρει 4,5 κιλά περισσότερο από πέρυσι, αλλά αυτό δεν πρέπει να τον αποκλείει αυτόματα επειδή είναι άλογο ταξικής.
Στο όχημά του έχει έναν παγκόσμιο τζόκινγκ στο Frankie Dettori, αν και αυτός που δεν έχει κερδίσει ακόμα το Κύπελλο.
Ο Almandin είχε μια εύκολη νίκη στο Flemington πάνω από 2.500 μέτρα τον Σεπτέμβριο, αλλά στη συνέχεια το τελευταίο του χτύπημα χτυπήθηκε απότο Star του Amelie με περισσότερα από τρία μήκη στο The Bart Cummings (2.500 μ.), Το οποίο προσδιόρισε την λάρνακα Darren Weir για το Κύπελλο.
Το άλλο ερώτημα σχετικά με τον Almandin είναι η ηλικία του. Την τελευταία φορά που ένας οκτώχρονος κέρδισε το Κύπελλο ήταν ο κατάλογος το 1938.
Επίσης η κορυφή των βαρών είναι οHartnell (57.5) και ο Humidor (56) - ο τελευταίος έρχεται από το να τρομάζει τη ζωή έξω από το Winx στο Plate Cox, αλλά θα τρέξει τα δύο μίλια;
Hartnell εμφανίστηκε στην κατηγορία Winx πέρυσι, αλλά αυτή τη φορά κοιτάζει έξω από την αφή.
Ο μόνος λόγος να μην κυριαρχήσει κανείς μέσα από αυτόν είναι ο προπονητής του James Cummings, εγγονός του μεγάλου Bart.
Το Star της Amelie ήταν πολύ εντυπωσιακό στη νίκη του στο Bart Cummings, αλλά στη συνέχεια έπεσε στο Caulfield Cup. Αν ήταν απλώς ένα φτωχό τρέξιμο, τότε παίρνει με 51,5 κιλά και μια δίκαιη ευκαιρία.
Ένας άλλος δρομέας Weir, Big Duke , ήταν επιλαχόντα στο Metropolitan στο Randwick πριν κερδίσει το St Leger στην ίδια διαδρομή και έτρεξε τέταρτος στο Cup non-runner WhoShotThebarman στην κοιλάδα Moonee.
Η Ventura Storm έχει μια Ομάδα Ομάδα που κέρδισε από την εποχή της στην Ιταλία πριν εισαχθεί από τους David και Ben Hayes και τον Tom Dabernig.
Ήρθε επίσης (ένα καλά κτυπημένο) δεύτερο στο Winx στο Flemington τον περασμένο μήνα, αλλά φαινόταν έξω από αυτό όταν πήρε καλά την πίστα στο Caulfield Cup και δεν έχει κερδίσει ακόμα στην Αυστραλία.
Το τρίο έχει επίσης την Boom Time , αλλά παρά τη νίκη του στο Caulfield υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα, ιδιαίτερα για την ικανότητά του να εξαντλήσει τα 3.200 μέτρα.
Ο Nick Olive εκπαιδευμένος Single Gazeείναι άλλος περισσότερο πυροβολισμός στο Κύπελλο - η φοράδα αυξάνεται σε απόσταση και απόδοση σε πρόσφατες πίστες στο Flemington και Caulfield, αλλά σαν Boom Time, η απόσταση μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.
Αποκαλυφθείτε για τους υποστηρικτές και τις συνδέσεις των Gallante , Libran ,Cismontane - παρόλο που ο gelding κέρδισε το Lexus στην Derby Day για να μπουν μέσα - και το Bondi Beach τουLloyd Williams , αλλά θα χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο για ένα από αυτά τα τέσσερα για να κερδίσει το Κύπελλο .

Η ετυμηγορία

Εάν ακούσετε τη φανταστική κλήση του Gerard Whateley του Κυπέλλου, έχει μόνο ένα τοπικά εκπαιδευμένο άλογο - Humidor - στην πρώτη τετράδα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι σε ένα Κύπελλο της Μελβούρνης.Ένα χτύπημα, ένα σκάνδαλο, ένα μπλοκ σε μια λάθος στιγμή, πάει πάρα πολύ γρήγορα νωρίς ή αριστερά πάρα πολύ πίσω για να μετρήσει, όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν στα πιο φανταχτερά άλογα.
Αλλά με την εκτεθειμένη μορφή, με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί το Κύπελλο της Μελβούρνης και παρά τις λίγες κακές ισοπαλίες, οι διεθνείς μοιάζουν πιο πιθανό να αποχωρήσουν με νίκη.
Προφανώς μπορεί να υπάρχει αυστραλιανή κυριότητα να γδάρει το τσίμπημα ελαφρώς με το Marmelo, το τείχος της φωτιάς, τον Johannes Vermeer και το Rekindling, αλλά οποιοδήποτε από αυτά τα τέσσερα συν Nakeeta θα μπορούσε να κάνει καλά τη δουλειά.
Στο τοπικό μέτωπο, ο Almandin έχει την τάξη και την ιστορία, το Humidor έχει τη δυνατότητα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά πάνω από πάρα πολλά άλογα για να αποφευχθεί η ολοκλήρωση του Κύπελλο θα πάει στο εξωτερικό για την όγδοη φορά.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget