Wednesday, November 15, 2017

Η Καρδίτσα ετοιμάζεται για ρεκόρ Γκίνες με την μεγαλύτερη νουγκατίνα του κόσμου


Την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, θα επιδιώξουν να φέρουν σε πέρας οι ζαχαροπλάστες της Καρδίτσας, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που θα διοργανώσει, στις 29 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας.

«Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη Νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου, Ιωάννης Κουφόπουλος, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να έρθει στην Καρδίτσα, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, για να γευτεί το υπέροχο γλυκό και να ζήσει από κοντά όλη αυτή τη γιορτινή εκδήλωση.


Με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και τη συμμετοχή 500 περίπου ζαχαροπλαστών από όλη τη χώρα, αλλά και μαθητών από διάφορα ΙΕΚ, θα παρασκευαστεί μία τεράστια νουγκατίνα σοκολάτα 100 μέτρων, με στόχο να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων, που κατέχει η Ιταλία.

Εξάλλου, έχει ανακοινωθεί και το όνομα του κριτή του βιβλίου Γκίνες που θα έρθει στην πόλη της Καρδίτσας, για να καταγράψει το ρεκόρ και να σφραγίσει το επίτευγμα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Πρόκειται για τον Jack Brockbank.

Η νουγκατίνα, όπως ανακοινώθηκε, θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όσους θα βρίσκονται στον χώρο της κεντρικής πλατείας, όπως, επίσης, και σε ιδρύματα της περιοχής.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget