Sunday, November 5, 2017

Έτσι θα κάνετε τα πουπουλένια σας μπουφάν σαν καινούρια

Τα πουπουλένια μπουφάν με τον καιρό και το πλύσιμο χάνουν την αφράτη αίσθηση και το φουσκωμένο σχήμα τους. Βρήκαμε για εσάς τον τρόπο να τα κάνετε και πάλι σαν καινούργια.
Είναι η εποχή που τα χειμωνιάτικα ρούχα φρεσκάρονται και αρχίζουν να παίρνουν τις μπροστινές θέσεις στην ντουλάπα. Αν δεν θέλετε να πάτε το ρούχο στο καθαριστήριο, τα μπουφάν που έχουν πούπουλα στο εσωτερικό τους πλένονται πολύ καλά στο πλυντήριο των ρούχων αλλά κάποιες φορές μπορεί τα πούπουλα να μην κατανεμηθούν καλά μετά από τόσο νερό και στύψιμο. Ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε; Ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!
Ακόμα κι αν δεν είστε αθλητικός τύπος θα πρέπει να αγοράσετε μπαλάκια του τένις! Για να μείνει φουσκωτό και αφράτο το πουπουλένιο μπουφάν που πλένετε, βάλτε στον κάδο του πλυντηρίου μία ή το πολύ δύο μπάλες του τένις. Προσοχή! Σιγουρευτείτε πρώτα από την ετικέτα του ρούχου ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, αν και τα περισσότερα μπορούν. Το νερό πρέπει να είναι κρύο ή χλιαρό γιατί το ζεστό νερό θα λιώσει τα πούπουλα. Μαλακτικό μην χρησιμοποιήσετε και το απορυπαντικό θα πρέπει να είναι ελάχιστο.
Πίσω τώρα, στα «θαυματουργά» μπαλάκια του τένις! Όπως ο κάδος θα γυρνάει, το μπαλάκι του τένις θα χτυπάει το μπουφάν και τα πούπουλα κάνοντας ένα είδος «μασάζ» στο ρούχο και έτσι θα κατανεμηθεί καλύτερα το πούπουλο, θα «αφρατέψει», και το μπουφάν σας θα διατηρήσει τη «φουσκωτή» του φόρμα -αν δεν την έχει χάσει- ή αν είναι παλιό θα τη ξαναβρεί και θα γίνει πάλι αφράτο σαν καινούργιο. Μετά από το πλύσιμο, κρεμάστε το να στεγνώσει σε καλά αεριζόμενο, ζεστό μέρος και μην ξεχνάτε να το γυρίσετε αρκετές φορές και από όλες τις πλευρές κατά την διάρκεια του στεγνώματος όπως και να το αφρατεύετε τακτικά με ελαφρά χτυπήματα.
Πηγή: spirossoulis.com

No comments:

Post a Comment

wibiya widget