Sunday, November 19, 2017

Η Δυτική Ελλάδα "άντεξε" το σφυροκόπημα του "Ζήνωνα" - Εγκλωβισμοί σε αυτοκίνητα λόγω νερού και πτώσεις δένδρων σε Πάτρα, Ρίο, Ναύπακτο και Μεσολόγγι- ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ


Πτώσεις δένδρων σε Καστρίτσι και Άγιο Βασίλειο και τα γνωστά προβλήματα σε Παραλία Πατρών, Ιτιές και Ρίο προκάλεσε το ...πέρασμα του Ζήνωνα τα ξημερώματα από την Πάτρα.Μεσα στο αυτοκίνητό τους εγκλωβίστηκαν νωρίς το πρωί μια μητέρα με το γιό της στην περιοχή του Δρεπάνου κοντά στο Φάρο όπου η θάλασσα είχε βγει στη στεριά. Η πυροσβεστική επενέβη άμεσα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, όπου οι πυροσβέστες, απεγκλώβισαν δύο άτομα μέσα από ακινητοποιημένο αυτοκίνητο.
Επίσης, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης οι πυροσβέστες παρενέβησαν στο κτίριο που στεγάζεται το Λιμενικό τμήμα στο Ρίο, ώστε να μην πλημμυρίσει, ενώ κλήθηκαν να παρέμβουν και σε δύο περιπτώσεις κοπής δέντρων εξαιτίας των ανέμων, στο Ρίο και στο Κάτω Καστρίτσι.
Ακόμη, η βροχόπτωση έγινε η αιτία να συγκεντρωθούν νερά στο οδόστρωμα της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, στο ύψος των Ιτεών και της Παραλίας.
Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε λίγες κλήσεις για πτώση δένδρων σε δρόμους.

Παρά τον όγκο της βροχής φαίνεται οτι η Πατρα και τα... φρεάτιά της ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά.
Σε λίμνη μετατράπηκε για μια ακόμη φορά η εκβολή του χειμμάρου Παναγίτσα στις Ιτιές.
Σε λίμνη μετατράπηκε η δυτική προβλήτα του Ρίου αφού οι άνεμοι έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά. Οι εργαζόμενοι στο πορθμείο και οι κάτοικοι της περιοχής επαναφέρουν το ζήτημα της αποκατάστασης της δυτικής προβλήτας προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς κινδύνους η πορθμειακή γραμμή.
Φωτογραφίες facebook/Πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου
Ο κυκλώνας Ζήνων πέρασε τη νύχτα από την Ναύπακτο.  Όπως βλέπετε και στις εικόνες τα φαινόμενα έπληξαν και τη Ναυπακτία χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές. Στο Αντίρριο η θάλασσα έβγαλε έξω πέτρες γεμίζοντας τον δρόμο αλλά και τις προβλήτες του Αντιρρίου κάνοντας δύσκολη την διάβαση των οχημάτων  αλλά έκανε και μικροζημιές σε πινακίδες καταστημάτων και  σε μια κολόνα φωτισμού έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.Κλειστή παρέμενε το πρωί η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου.
Aπό τις 3 τα ξημερώματα ο κυκλώνας «Ζήνων» σφυροκοπούσε το Μεσολόγγι με ισχυρούς ανέμους και βροχή. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν αποτέλεσμα να έχουν πέσει δέντρα και κάδοι απορριμμάτων να έχουν καταστραφεί και μετακινηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.
Στο λιμάνι Μεσολογγίου όπως θα δείτε και στο βίντεο η θάλασσα στην κυριολεξία βγήκε στη στην ξηρά.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget