Friday, November 3, 2017

Τραμπ: Πήρε Μελάνια και πάει… Κιμ Γιονγκ Ουν! [pics]


Με την -ξανά εντυπωσιακή- Μελάνια στο πλευρό του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε από τις ΗΠΑ και θα φτάσει δίπλα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν!
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναχώρησε σήμερα από την Ουάσινγκτον. Θα κάνει περιοδεία στην Ασία, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ. Πρόκειται για την πρώτη περιοδεία μετά την εκλογή του, τον περασμένο χρόνο. Και είναι ιδιαίτερη. Διότι θα φτάσει… μια ανάσα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με τη Βόρεια Κορέα.
Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One απογειώθηκε από τη στρατιωτική βάση Άντριους λίγα λεπτά μετά τις 9.30, τοπική ώρα (σ.σ. 15.30 ώρα Ελλάδας).
Δίπλα του η Μελάνια Τραμπ, η οποία εντυπωσίασε με το μοβ παλτό και τις ασορτί γόβες που φορούσε. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ φορούσε και πάλι γυαλιά ηλίου και φαινόταν αρκετά ευδιάθετη.
Το προεδρικό ζεύγος χαιρέτησε αμερικανούς πολίτες και επιβιβάστηκε πρώτα σε ελικόπτερο και μετά στο Aif Force One.
Δείτε τις εικόνες
Τραμπ



ΤραμπΤραμπΜελάνιαΜελάνιαΜελάνιαΜελάνιαΜελάνιαΜελάνιαΤραμπ

Το πρόγραμμα των Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου, που θα ξεκινήσει με μια σύντομη στάση στη Χαβάη, περιλαμβάνει πέντε χώρες:την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. Πριν από την αναχώρησή του, αποκάλυψε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι θα μείνει μία επιπλέον ημέρα στις Φιλιππίνες. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι θα παραβρεθεί στη Σύνοδο των χωρών Ανατολικής Ασίας (EAS).
«Θα μείνουμε άλλη μία ημέρα στις Φιλιππίνες. Έχουμε μια μεγάλη σύνοδο, τη δεύτερη σύνοδο, και πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη επιτυχία» είπε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου. Πρόσθεσε ότι στο ταξίδι του θα έχει συνομιλίες σχετικές με τις εμπορικές συναλλαγές και «φυσικά θα μιλήσουμε για τη Βόρεια Κορέα».
Η Σύνοδος Ανατολικής Ασίας θα διεξαχθεί στις 13-14 Νοεμβρίου. Θα μετάσχουν όλες οι μεγάλες δυνάμεις της περιοχής (σ.σ. Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Ρωσία). Η πρόωρη αναχώρηση του Τραμπ πριν από αυτή τη συνάντηση είχε προκαλέσει έντονες επικρίσεις και ερωτηματικά.
Ένας από τους βασικούς στόχους της περιοδείας αυτής θα είναι να ενισχύσει τη διεθνή αποφασιστικότητα για την απομόνωση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, υπογράμμισε ο στρατηγός Χ.Ρ. Μακμάστερ, ο σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας.
Πολλά ερωτηματικά παραμένουν επίσης για το μήνυμα που θα στείλει ο Αμερικανός πρόεδρος όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα. Η αιφνίδια αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού (TPP), που είχε θεωρηθεί ως αντίβαρο στην εντεινόμενη επιρροή της Κίνας στην περιοχή, απογοήτευσε πολλές από τις συμμετέχουσες χώρες και ιδίως την Ιαπωνία. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και ο τόνος που θα υιοθετήσει ο Τραμπ απέναντι στον Κινέζο ομόλογό του, τον Σι Τζινπίνγκ. Προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα επιτεθεί με σφοδρότητα στο εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αλλά έκτοτε εμφανίζεται πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του για το θέμα αυτό.
Newsit.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget