Saturday, November 4, 2017

Australia.Ο Δημήτριος Τζίμι Γκουντούνας και ο Λέων Γιάν Λάι Τσέουνγκ κατηγορούνται για αδικήματα για ναρκωτικά

Η μάστιγα των ναρκωτικών είναι σήμερα πρώτο θέμα στα Αυστραλιανά ΜΜΕ . H EFHMERIS στο
πλεον έγκυρο κρατικο ραδιοτηλεοπτικο δίκτυο ABC  και με τίτλο

Dimitrios Jimmy Gountounas and Leo Yan Lai Cheung charged with drug offences του

Διαβάσαμε και αναδημοσιευουμε σε μετάφραση.
ΒΊΝΤΕΟ  
Τρεις άνδρες από το Σύδνεϋ και ένας από την Αδελαΐδα συνελήφθησαν την Πέμπτη.
ABC NEWS

ΑΠΌ ΤΟΝ MICHAEL VINCENT

Στο κεντρικό τοπικό δικαστήριο του Σίδνεϊ χθες, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι δύο άνδρες χρησιμοποίησαν τα ακόλουθα σήματα χειρόγραφων υπογείων.
Το μάτι είναι για τον πάγο.
Η μύτη είναι για την κοκαΐνη.
Αυτό που φαίνεται να έχει παρακινήσει και τους δύο άνδρες είναι η απληστία - η παράδοση στο εμπόριο ναρκωτικών, η οποία τιμάται συχνά με τον καιρό, γεγονός που συχνά οδηγεί τους παίκτες σε πτώση.
"Θέλω να συνεργαστούμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη γραμμή μας".
Με αυτά τα λόγια, ο 41χρονος Αδελαϊδανός Δημήτριος "Jimmy" Gountounas και ο 40χρονος Sydneysider Leo Yan Lai Cheung αποκάλυψαν τα κίνητρά τους για διακλάδωση - όπως δήλωσε η αστυνομία της NSW στην δήλωση των γεγονότων στο κεντρικό τοπικό κέντρο του Σίδνεϊ Δικαστήριο την Παρασκευή.
Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι το ζεύγος ήθελε να εγκαταλείψει μια άλλη επιχείρηση εισαγωγής φαρμάκων στην οποία συμμετείχαν για περισσότερο από ένα χρόνο και έχει δική τους επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Δεν φαινόταν να ενδιαφέρονται για ποια φάρμακα προέρχονταν - από κοκαΐνη ή πάγο - ούτε από όπου προέρχονταν τα ναρκωτικά - συζητούσαν διάφορα θέματα για την Αφρική, το Μεξικό, αργότερα για τη Βραζιλία - αλλά εκείνη τη στιγμή χρειάζονταν ακριβώς τις ειδικές δεξιότητες ενός εισαγωγέα.
Στις 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, κάθισαν για πρώτη φορά με τον άντρα τους, αλλά όχι χωρίς υποψίες.

Η εμπιστοσύνη ενός εμπόρου ναρκωτικών

"Πώς θα δημιουργήσετε την εμπιστοσύνη μας;" Ο Γκουντούνας είπε στον εισαγωγέα, όπως περιγράφεται από την αστυνομία της ΝΝΟ.
"Εμείς ... επειδή αυτή είναι η κατάσταση Όλα όσα ζητήσατε δεν είναι ένα πρόβλημα Η αποστολή ανθρώπων και η αποστολή ενός τόνου δεν είναι πρόβλημα Οποιαδήποτε τοποθεσία Δεν είναι πρόβλημα Το πρόβλημα είναι ότι σας δίνουμε τα πράγματα, όλα είναι υπό τον έλεγχό σας. Υπάρχουν πράγματα έτοιμα τώρα. "
"Ίσως 50 είναι ωραία, αλλά την επόμενη φορά τι θα σας δώσω μισό τόνο;" είπε ο Cheung, δοκιμάζοντας τα νερά.
Φαίνονται επίσης ότι έχουν πάρει μερικές προφυλάξεις σε περίπτωση που καταγραφούν οι φωνές τους - αναφερόμενος στη μύτη τους για κοκαΐνη ή δείχνοντας στο μάτι τους να δείξουν πάγο - μεθαμφεταμίνη.
Όμως, όλη την ώρα, η αστυνομία της NSW μαγνητοποιούσε ολόκληρη τη συζήτηση. Ο εισαγωγέας - ένας πράκτορας επιβολής του νόμου.
Strike Force Rowena ήταν σε εξέλιξη για ένα μήνα - αποσπάσματα από τις συνομιλίες περιέχονται στα NSW Police Fact Sheets μετά τη σύλληψη του ζεύγους.
Στο πλαίσιο της διεξαγόμενης επιχείρησης, η αστυνομία της ΝΝΟ παρέλαβε τις υπηρεσίες της αυστραλιανής Επιτροπής Ποινικής Νοημοσύνης καθώς και της Υπηρεσίας Καταπολέμησης των Ναρκωτικών των ΗΠΑ και αργότερα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού.
"Μέσα από τις συνεργασίες μας είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην πηγή αυτών των ναρκωτικών και να επιδράσουμε εκεί", δήλωσε ο επικεφαλής του Ντετέκτιβ Σκοτ ​​Μάικ της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της ΝΝΟ, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.
"Δεν είναι μια συμμορία εγκλημάτων με την έννοια μιας συμμορίας bikie. Το οργανωμένο έγκλημα στη ΝΝΟ αλλάζει, εξελίσσεται σε επιχειρηματικό μοντέλο δικτύου, είναι αγορά, είναι οικονομικό".


Η ξεδιπλωμένη συνωμοσία

Το ενημερωτικό δελτίο της NSW δείχνει σαφώς ότι τα ζητήματα εμπιστοσύνης είχαν επιλυθεί όταν ο Gountounas, ο Cheung και ο χειρουργός συναντήθηκαν πάλι στο κεντρικό Σίδνεϊ.
Οι δύο υποτιθέμενοι διανομείς φαρμάκων μιλούσαν ανοιχτά για μια προηγούμενη εισαγωγή με τη χρήση μεταλλικών αντλιών νερού για να αποκρύψουν το προϊόν.
"Με τις αντλίες νερού εκείνη την εποχή, έπρεπε να τις αλέθουν ανοιχτές για να το βγάλουν έξω, αυτή δεν είναι μια καλή μέθοδος επειδή ο χρόνος για να βγούμε", γράφει ο Gountounas.
Είπε στον Cheung ότι θα χρειαζόταν γρήγορη πρόσβαση στο προϊόν σε περίπτωση που ήταν "επισημανθεί ότι πρέπει να αναζητηθεί από την Αυστραλιανή Border Force".

Μια πάλη για την πληρωμή

Αλλά τότε η σχέση φαίνεται να ξεκινάει να σπάει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας.
Ο πράκτορας ζήτησε να πληρωθούν 200.000 δολάρια μπροστά με 20 τοις εκατό των πωλήσεων του προϊόντος στους χονδρεμπόρους.
Ο Gountounas επιβεβαίωσε ότι θα ήταν "κοκ". Ο χειρουργός ήταν κατηγορηματικός: "Ματέ, ειλικρινά, δεν θέλω να την αγγίξω".
Ο Γκουντούνας και στη συνέχεια μίλησε για την επιχείρηση κοκαΐνης στην Αυστραλία.
"Φέρτε σε 500 κιλά, δεν θα είμαστε *** να ζητήσουμε f *** σε 180 εκατομμύρια κιλά, ξέρετε γιατί θέλουμε το ίδιο πράγμα για εμάς ... θέλουμε να σας πληρώσουμε, θέλουμε για να πληρώσουν επίσης. "
"Εντάξει", συμφώνησε ο χειριστής.
Ο Γκουντούνας ακολούθησε: "Θέλουμε να ξεφορτωθούμε αυτά τα σκατά όσο το δυνατόν γρηγορότερα".
Μπορεί να ήταν από την Αδελαΐδα, αλλά αργότερα δήλωσε ότι τα σχέδια διανομής του ήταν για το Σίδνεϊ, γράφει το έγγραφο της αστυνομίας της ΝΝΟ.


Δεν είναι χαρούμενος

Περαιτέρω στο έγγραφο, διευκρινίζει ότι στις 9 Ιουνίου το τρίο συναντήθηκε ξανά - αυτή τη φορά στο χώρο στάθμευσης ενός εστιατορίου δίπλα στον ποταμό Lane Cove στο West Chatswood.
Ο Gountounas μετέδωσε κάποιες κακές ειδήσεις στον πράκτορα. Οι επαφές του "δεν ήταν ικανοποιημένοι με τους όρους" της συμφωνίας.
"Συνήθως το μερίδιο 20 τοις εκατό είναι από πόρτα σε πόρτα. Σας δίνουν τα πράγματα - χώρα καταγωγής, παίρνετε τα πράγματα εδώ στην Αυστραλία", είπε.
Ήταν ανένδοτος για το μέγεθος της συμφωνίας.
«Δεν πρόκειται να κάνουμε απλώς ένα τόνο στην πρώτη.» Αυτό που θέλουμε είναι μια μακροπρόθεσμη σχέση και προφανώς οι smallers είναι απλώς να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη ».
Συνέχισαν να συζητούν θέσεις με το Μεξικό και την Αφρική ως επιλογές.Τελικά ο Γκουντούνας έκανε την κλήση.
«Θα δουλέψουμε στο Μεξικό, κάπου στη Νότια Αμερική, αυτό είναι προφανώς το πιο εύκολο. Θα δουλέψουμε για να πάρουμε τους τύπους σας να πάμε μαζί τους και θα δουλέψουμε, ας πούμε, ας πούμε ότι όλα είναι καλά».
Στη συνέχεια συζήτησαν τρόπους επικοινωνίας ώστε να αποφευχθεί η ανίχνευση.

Η εμπιστοσύνη επιλύθηκε

Μέσα σε λίγες μέρες, ο Cheung συναντήθηκε με τον χειρουργό στο κέντρο του Σίδνεϊ για να μοιραστεί ιδιωτικές μεθόδους επικοινωνίας
Είπε στον χειρουργό ότι περίμενε κάποιον να έρθει στην Αυστραλία και ρώτησε αν ο χειρουργός ήταν έτοιμος να δείξει στον επισκέπτη πώς να ετοιμάσει τα φάρμακα για εισαγωγή.
Ο χειριστής συμφώνησε.
Σε αυτό το σημείο οι αστυνομικοί λένε ότι ο Cheung δήλωσε: "Θα κάνουμε 50", αναφερόμενοι σε 50 κιλά πάγου.
Θυμηθείτε, υποτίθεται ότι αυτή η πρώτη εισαγωγή ήταν μια δοκιμή της σχέσης.

Έχει ολοκληρωθεί μια επιχειρηματική συμφωνία

Μέχρι τις 23 Ιουνίου, ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι ο Γκουντούνας έστειλε μήνυμα στο χειρουργό: «Συζητήσαμε 50 ήταν για να δείξουμε την αξιοπιστία κάθε άλλης ... Όταν συζητούσαμε 50, είπε ότι θα ήθελα το μερίδιό σας στο προϊόν να μεγιστοποιήσει το κέρδος. η προτίμηση πάνω από τη μύτη για το σκοπό αυτής της άσκησης ως βασικού κόστους θα σήμαινε 50 θα ήταν αποδεκτές για να δοκιμάσουν τις διαδικασίες, τις ικανότητες, τις ικανότητες και τις υπηρεσίες των δύο πλευρών ».
Σχεδόν τρεις εβδομάδες αργότερα, το ποσό αυτό αυξήθηκε σε 100 χιλιόγραμμα και στη συνέχεια σε 101 χιλιόγραμμα. Γιατί δεν εξηγείται το επιπλέον κιλό.
"Έτσι, μετά από πολλή σκέψη, θα θέλαμε να προτείνουμε να στείλουμε 100 στο 1ο τρέξιμο ... Αυτό θα πρέπει επίσης να ανακουφίσει τυχόν ανησυχίες που έχετε σχετικά με το κόστος για την έναρξη της δουλειάς ..." το μήνυμα διαβάζεται.
Σε μια σειρά ανακοινώσεων που συλλήφθηκαν από την αστυνομία, φέρεται ότι ο πάγος θα έρθει από το Μεξικό. Οι συνεργάτες του Cheung και του Gountounas θα συναντηθούν με τους ανθρώπους του πράκτορα για τη συσκευασία και την εισαγωγή.
Και ότι ο χειριστής θα λάβει 20 τοις εκατό χονδρική αξία του πάγου μόλις πωληθεί.


Λεπτομέρειες λεπτομέρειες λεπτομέρειες

Στο Ενημερωτικό Δελτίο της Αστυνομίας που υποβλήθηκε στο δικαστήριο στις 23 Ιουλίου, υπήρξε πλήθος μηνυμάτων - η συμφωνία έγινε. Ο πάγος ήταν έτοιμος για εξαγωγή στην Αυστραλία - είχαν δημιουργήσει ακόμη και ένα πλασματικό τιμολόγιο.
Στις 18 Αυγούστου, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο Τσέουνγκ προσέφερε τον πράκτορα με τη σύνδεση παροχής στο Μεξικό, «Πέτρος».
Μια εβδομάδα αργότερα έδωσε μια διεύθυνση για τη θέση των "αντικειμένων που θα χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή και απόκρυψη των 100 χιλιογράμμων μεθαμφεταμίνης" στα περίχωρα του Toluca, κοντά στο διεθνές του αεροδρόμιο.
Τρεις εβδομάδες αργότερα, έδωσε τη διεύθυνση του τόπου όπου θα μπορούσε να παραληφθεί ο πάγος - ένα μη περιγραφόμενο περιουσιακό στοιχείο από το παιδικό νοσοκομείο του Peralvillo με μια εκκλησία μάρτυρα του Ιεχωβά στο επόμενο μπλοκ.

Ένδειξη ασφαλείας

Είναι σχεδόν μυθικό τώρα πώς χρησιμοποιούνται τα νομίσματα για να αποδείξουν την ταυτότητα και να εξασφαλίσουν εμπιστοσύνη στο εμπόριο ναρκωτικών.
Η συμφωνία αυτή δεν ήταν διαφορετική.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο αυστραλιανός λειτουργός επιβολής του νόμου είχε φτάσει στο Μεξικό για να πραγματοποιήσει το τέλος του παζάρι - αυτό του εισαγωγέα φαρμάκων.
Ο Τσέουνγκ είχε υποθέσει ότι του έδωσε ένα τραπεζογραμμάτιο 20 pesos με αύξοντα αριθμό: Q3609499.
Ήταν αυτή η σημείωση ότι ο χειρουργός τότε ανταλλάσσει με ένα άγνωστο ανδρικό άτομο στην πόλη του Μεξικού για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να πάρει το προϊόν.
Ο χειριστής πήρε τον πάγο, ο οποίος ήταν ήδη συσκευασμένος σε βαλίτσες - αργότερα κατασχέθηκε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Μεξικού.
Ο Cheung φέρεται να έγραψε στη συνέχεια στον πράκτορα: "Όλοι καλά, πήραμε το συμβολικό στοιχείο, η Plz με πληροφόρησε το βάρος σήμερα." Ο εργαζόμενος στο Mex δήλωσε ότι θα έπρεπε να βρεθούν 101.1 επιπλέον, σε περίπτωση απώλειας βάρους. προϊόν, plz ενημερώστε μου για την ποιότητα επίσης. Έχετε μια καλή μέρα! "


Πωλήσεις και πρόσωπα χαμόγελο

Τον επόμενο μήνα με την "αποστολή" καθ 'οδόν προς την Αυστραλία, ο Gountounas αποκαλύπτει ότι έχει επιτυχώς προ-πωληθεί στον παραγωγό, σύμφωνα με το δελτίο αστυνομίας που υποβλήθηκε στο δικαστήριο.
"Ναι, έχουμε αγοραστές στη θέση τους, που πουλάμε σε 80."
Η αστυνομία λέει ότι σημαίνει 80.000 δολάρια ανά κιλό - χονδρική - μια ανάληψη $ 8 εκατομμυρίων, την οποία ισχυρίζεται η αστυνομία της NSW, που θα μπορούσε να πωληθεί στους δρόμους για περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια.
"Είναι αυτή η αγορά του Σίδνεϊ ή αλλού;" ρώτησε ο χειριστής.
"Σίτι σύντροφος, θα κυκλοφορήσουμε τη Δευτέρα, θα έχετε τα χρήματά σας εκείνη την εβδομάδα."

Νέες συνωμοσίες

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο Γκουντούνας και ο Τσέουνγκ φαίνεται να ήταν τόσο ευχαριστημένοι με τη συμφωνία, ήταν διατεθειμένοι να συνάψουν νέες συμφωνίες πριν φτάσουν οι μεξικανοί πάγοι.
Αυτή τη φορά, 500 κιλά κοκαΐνης από την Κολομβία, ισχυρίζονται οι αστυνομικοί.
"Γεια σου ξέρω ότι δεν θέλουμε να διασχίσουμε γραμμές κλπ. Αλλά είμαστε όλοι αρκετά σίγουροι για τις υπηρεσίες σας και δεδομένου ότι όλες οι εξελίξεις είναι ομαλά όσο θα έπρεπε.Οι τύποι είναι επαγγελματίες και ήδη συντονίζουν ή πρέπει να πω ότι ετοιμάζω άλλα έργα. μια γρήγορη ερώτηση, μπορεί η υπηρεσία σας να πάρει από την Κολούμπια; " Ο Γκουντούνας φέρεται να έγραψε σε ένα μήνυμα.
Σε ένα μήνυμα παρακολούθησης, ως μέρος του Ενημερωτικού δελτίου της αστυνομίας που υποβλήθηκε στο δικαστήριο: "... Η επόμενη δουλειά είναι λίγο πολύ έτοιμη μόλις το u μπορεί να μας ενημερώσει όταν u μπορεί να πάρει τα παιδιά σας εκεί ... Έτσι, μόλις αυτό το ένα είναι ασφαλές και στα χέρια τους μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως την επόμενη.
"... Πραγματικά ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε αυτό το και να το κάνουμε μεγαλύτερες και καλύτερες. Επίσης, θα είναι πολύ συχνές.
«Αυτή η αρχική ήταν για όλους τους σκοπούς και τους σκοπούς μιας δοκιμαστικής εκστρατείας. Έτσι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ευτυχείς και σίγουροι με τη στολή συλλογικά».
Αργότερα, σε μια συζήτηση με τον πράκτορα, ο Cheung φέρεται να καυχιόταν για την "έντονη σύνδεση τους στη νοτιοανατολική Κίνα και την Ινδία".


Δύο οδηγούς και μια σειρά συλλήψεων

Στο Σίδνεϊ χρησιμοποιήθηκε και πάλι ένα συμβολικό σήμα μετά την άφιξη του πάγου και την "εκκαθάριση των τελωνείων". Αυτή τη φορά μια σημείωση Αυστραλίας $ 5: DF163956475.
Στις 10:00 π.μ. την περασμένη Πέμπτη, ένας άλλος λειτουργός επιβολής του νόμου περίμενε με τον Gountounas σε ένα Toyota Hiace van.
Δύο οδηγοί παρέδωσαν ένα σημείωμα αξίας 5 δολαρίων και η συναλλαγή ήταν πλήρης, σύμφωνα με το δελτίο αστυνομίας που υποβλήθηκε στο δικαστήριο.
Οι οδηγοί Jason Keurschner και Cameron Fraser - και οι δύο από τη Νότια Αυστραλία - ανέλαβαν το όχημα και το οδήγησαν στο ξενοδοχείο Novotel στο Pyrmont.
Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι μιλούσαν για το ότι δεν χρειάζονταν υπηρεσίες θυρωρού:
"Χρειάζεσαι ένα χέρι με τις τσάντες σου;"
«Δεν το κάνουμε, δεν σας ευχαριστώ πολύ».
Μετά τη σύλληψή τους, ισχυρίζονται ότι και οι δύο δήλωσαν στην αστυνομία ότι τους καταβλήθηκαν 15.000 δολάρια από ένα άτομο στην Αδελαΐδα που δεν θα ονόμαζαν.
Ο Τσέουνγκ συνελήφθη αργότερα. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι βρέθηκαν $ 50.435 σε μετρητά της Αυστραλίας στο σπίτι της.
Ο Γκουντούνας συνελήφθη επίσης στο σπίτι του. Το βιβλιοπωλείο του Κένσινγκτον Κήποι κοσμημάτων αναζητήθηκε επίσης.
"Ήταν έκπληκτοι - οι περισσότεροι εγκληματίες είναι όταν κτυπήσουμε την πόρτα τους και συζητάμε μαζί τους", δήλωσε ο Ντετέκτιβ επιθεωρητής Cook την Παρασκευή.
Για όλες τις προφυλάξεις τους, οι Cheung και Gountounas φαίνεται ότι ήταν φίλοι στο Facebook όλο το χρόνο.
Ο Gountounas αναμένεται να εκδοθεί στο Σύδνεϋ. Αμφότερες οι ακροάσεις αντιμετωπίζουν εγγύηση μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο.
Έχουν επιφορτιστεί με την παροχή μεγάλων εμπορικών ποσοτήτων φαρμάκων και την προσπάθεια κατοχής ελεγχόμενης ουσίας.

(Η μεταφραση είναι  ηλεκτρονικη από το ΑBC)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget