Sunday, February 11, 2018

Καρατόμηση Γεωργιάδη ζητούν ανοικτά στελέχη της ΝΔ (εικόνα)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί καιρό τώρα κόκκινο πανί για πολλά στελέχη της ΝΔ που βλέπουν στο πρόσωπό του έναν αμετροεπή πολιτικό ο οποίος όμως διαμορφώνει εν πολλοίς την ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας, όπως λένε, κακό στο κόμμα.
Οι τελευταίες εξελίξεις με την εμπλοκή του ονόματος του Γεωργιάδη στο σκάνδαλο της Novartis έχουν φέρει ακόμη περισσότερα σύννεφα από πάνω του, αφού εκτός των άλλων είναι και ο μόνος από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση που έχει θεσμικό ρόλο στο κόμμα του.
Χαρακτηριστική της δυσαρέσκειας που επικρατεί για τον Γεωργιάδη, είναι η αποστροφή του καραμανλικού Γιώργου Βλάχου σε εκπομπή της ΕΡΤ στη διάρκεια της οποίας θύμισε ότι «στην περίπτωση Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ, χωρίς να φύγουν από βουλευτές, έμειναν εκτός καθηκόντων», ενώ σημείωσε με νόημα πως ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι εκλεγμένος αλλά δοτός.
«Είναι ένα θέμα που θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος. Γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή των προέδρων και δεν εκλέγονται, δεν είναι εκλεγμένοι. Ο πρόεδρος μπορεί να κρίνει καλύτερα. Ο πρόεδρος έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από μένα» συνέχισε ο κ. Βλάχος, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα στον πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει δράση.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Άδωνη Γεωργιάδη στην ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο, χωρίς να τον κατονομάζει αλλά φωτογραφίζοντάς τον, ζήτησε «κάποιος να του τραβήξει το αυτί» χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «τσίρκολο» και «δοτό» και τονίζοντας ότι «ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπεί», θέτοντας ουσιαστικά θέμα καρατόμησής του από τη θέση του αντιπροέδρου.
«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του. Ακόμη κι αν γίνεται ‘’τσίρκολο’’, όπως λέγανε οι παλιότεροι. Αυτά όσο είναι μονάδα κι εκπροσωπεί τον εαυτό του. Όχι όμως όταν έχει θεσμικό ρόλο — και μάλιστα δοτό. Τότε όσα λέει κι όσα κάνει ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπεί. Αυτό είναι απαράδεκτο κι ασυγχώρητο — ειδικά όταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι αμφισβητήσιμη. Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τουλάχιστον. Χωρίς χάσιμο χρόνου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αντώναρος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 


koutipandoras.gr/

No comments:

Post a Comment

wibiya widget