Wednesday, February 14, 2018

Ο παράνομος έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου με την πρωταγωνίστρια του θεάτρου Κυβέλη. Ο γιος που απέκτησαν και το διαζύγιο εξ Αμερικής!...


Ο νεανικός και φλογερός έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου για τη Σοφία Μινέικο οδήγησε σε γάμο. Ο καρπός του έρωτά τους ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

 Όμως, δεν έμελλε να κρατήσει πολύ. Το 1920, μόλις ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού του, ο ανερχόμενος αστέρας της πολιτικής ερωτεύθηκε μια άλλη γυναίκα. Την Κυβέλη Ανδριανού, ένα από τα «ιερά τέρατα» του θεάτρου και υπέρμαχο του Ελευθέριου Βενιζέλου, η οποία εκείνη την εποχή ήταν επίσης παντρεμένη με τον θεατρικό επιχειρηματία Κώστα Θεοδωρίδη.
 Λέγεται ότι ο Μήτσος Μυράτ, ο πρώτος σύζυγός της όταν εκείνη τον εγκατέλειψε, είπε στον Θεοδωρίδη: «Κάποτε θα σε πληρώσει με το ίδιο νόμισμα». 

 Η γνωριμία με τον Παπανδρέου

 Η πρώτη φορά που Κυβέλη και Γ. Παπανδρέου συναντήθηκαν ήταν επεισοδιακή. Εκείνη την εποχή, ο Παπανδρέου βρισκόταν στη Χίο όπου είχε διοριστεί Γενικός Διευθυντής. Η Κυβέλη, με τον θίασό της, είχε ταξιδέψει στο νησί για να ανεβάσει παραστάσεις. Τα κείμενα του έργου όμως λογοκρίθηκαν για να κατευναστούν τα πολιτικά πάθη, εξοργίζοντας τη σταρ του θεάτρου. «Ποιος υπαγορεύει κάτι τέτοιο;», ρωτούσε. «Ο Γεώργιος Παπανδρέου», της λένε. «Και ποιος είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου;».
 Όταν συναντήθηκαν για το θέμα της λογοκρισίας, η αμοιβαία έλξη που αισθάνθηκαν έβαλε στο περιθώριο οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, παρά το γεγονός ότι είχαν τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις. 

Οι ερωτικές επιστολές 

Σύντομα, ο πολιτικός και η ηθοποιός έμπλεξαν σε έναν μεγάλο και παράνομο έρωτα. Ο Γεώργιος Παπανδρέου «βομβάρδιζε» με γράμματα την Κυβέλη, όπως έκανε και με τη Σοφία Μινέικο. Από το 1920 έως το 1947, έστειλαν ο ένας στον άλλον 340 επιστολές, με πλήθος αναφορών σε ιστορικά, καλλιτεχνικά, πολιτικά γεγονότα και κοινωνικά φαινόμενα της περιόδου. 

Διαβάστε όλο το άρθρο: ΕΔΩ



No comments:

Post a Comment

wibiya widget