Wednesday, February 14, 2018

Ο πρώην στρατιωτικός εκπαιδευτής σκύλων παραδέχεται ότι σκότωσε το κορίτσι που εξαφανίστηκε από το γάμο των γαλλικών Άλπεων


ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ 
Το σώμα της
 Maelys De Araujo βρέθηκε σε μια χιονισμένη χαράδρα, έξι μήνες αφότου εξαφανίστηκε.
AP: ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΉ, ΑΡΧΕΊΟ
Ένας πρώην στρατιωτικός εκπαιδευτής σκυλιών ομολόγησε ότι "ακούσια" σκότωσε ένα κορίτσι εννέα ετών, του οποίου η εξαφάνιση από γάμο στις γαλλικές Άλπεις τον περασμένο χρόνο προκάλεσε εθνική ανησυχία και μήνες άσκοπης αναζήτησης.
Οι ανακριτές βρήκαν επιτέλους το κρανίο τη  Maelys De Araujo και κάποια άλλα κατάλοιπα σε μια χιονισμένη χαράδρα έξι μήνες αφότου εξαφανίστηκε, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Γκρενόμπλ Ζαν-Ίβς Κοκίλατ.
Η αστυνομία οδηγήθηκε στην απομακρυσμένη περιοχή από τον επικεφαλής ύποπτο Nordahl Lelandais, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορήθηκε μετά την εξαφάνισή της, αλλά επανειλημμένα αρνήθηκε αδίκημα.
Ήταν ένας φιλοξενούμενος στον ίδιο γάμο στο Pont-de-Beauvoisin, κοντά στη γαλλική ορεινή πόλη Chambery.
Ο κ. Lelandais αποφάσισε να έρθει καθαρός αφού οι ανακριτές βρήκαν ίχνη από το αίμα του κοριτσιού στην μπότα του αυτοκινήτου του, δήλωσε ο εισαγγελέας σε δημοσιογράφους.
Ο κ. Lelandais είπε στους ανακριτές ότι την σκότωσε τυχαία, έκρυψε το σώμα κοντά στο σπίτι του και επέστρεψε στη γαμήλια δεξίωση.Αργότερα απέβαλε το σώμα του παιδιού στην απομακρυσμένη ρεματιά.
Ο δικηγόρος του είπε ότι ο Lelandais είχε αφήσει τα παιδιά στο γάμο να δουν τα σκυλιά που είχε στο αυτοκίνητό του.
Μετά την απομάκρυνση της Maelys, η αστυνομία αμφισβήτησε περισσότερους από 200 πιθανούς μάρτυρες και εκατοντάδες εθελοντές βοήθησαν την αναζήτηση στην περιοχή για μέρες.
Τα αστυνομικά σκυλιά βρήκαν τη μυρωδιά του κοριτσιού, αλλά το έχασαν στο χώρο στάθμευσης της αίθουσας του γάμου, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να είχε αναγκαστεί να μετακινηθεί σε όχημα ή να βρεθεί σε εθελοντική βάση.
Στην ομολογία του, ο κ. Lelandais δεν εξήγησε τις συνθήκες του θανάτου του κοριτσιού, είπε ο εισαγγελέας.
"Ο Lelandais ζήτησε από τους δικαστές της έρευνας να τον αμφισβητήσουν σήμερα, επειδή είχε αποκαλύψεις", δήλωσε ο εισαγγελέας.Στη συνέχεια, ανέφερε ο εισαγγελέας, ο κ. Lelandais ζήτησε συγνώμη από το κορίτσι και τους γονείς του.
Ο δικηγόρος του Alain Jakubowicz περιέγραψε έκπληξη στην ακρόαση του ομοφυλοφιλικού θανάτου του κ. Lelandais, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη. Ο δικηγόρος είπε ότι παραιτείται από το αίτημά του για απελευθέρωση του κ. Lelandais.
«Είμαι πατέρας. Τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να σου συμβεί ως γονέας», είπε, πνίγοντας.
Ο κ. Lelandais είναι επίσης τώρα ύποπτος για τη δολοφονία ενός στρατιώτη μήνες πριν στην ίδια περιοχή.
AP/ΑΒC

No comments:

Post a Comment

wibiya widget