Thursday, February 15, 2018

"Εφυγε" ο Στράττον,ο ωραίος Έλληνας του Καναδα και των αποδήμων.


Έφυγε απ' την ζωή ο Στράτος Σκαφιδάς ( Stratton Stevens)!
O απόδημος Ελληνισμός και η Ελληνική παροικία του Μόντρεαλ έχασε πρόσφατα ένα πατριώτη, ένα περήφανο ‘Ελληνα, ένα ευπατρίδη που στήριξε και ενίσχυσε την Κοινότητα αλλά και τους συνανθρώπους του.

Ο Straton Stevens, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Ελληνισμού του Καναδά έχασε τη μάχη με τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Ο Στράτος (για τους Έλληνες) υπήρξε ο πιό περιζήτητος εργένης του Μόντρεαλ, και ήταν γνωστός για τις υπέροχες δεξιώσεις του στην εντυπωσιακή κατοικία του στο Golden Mile του Μοντρεάλ.
Ο Stratton Stevens ή Στράτος Σκαφιδάς επί το ελληνικότερον,γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 15 Απριλίου 1932 από Έλληνες γονείς. Ο πατέρας του με καταγωγή από την Κεφαλονιά ήταν ο  Διονύσιος Τυπάλδος - Σκαφιδάς, και μητέρα του ήταν η ΕυγενίαΠουλίδη με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και την Πρωσία,  (Ο πατέρας της Ευγενίας Ευστράτιος Πουλίδης έφθασε στον Καναδά το 1866).
O Stratton Stevens άρχισε να εργάζεται σκληρά από μικρή ηλικία και έφτιαξε στα 14 του το δικό του εστιατόριο, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία . Ο ανήσυχος και έξυπνος Στράτος συνέχισε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του, που περιελάμβαναν δύο ξενοδοχεία, εστιατόρια, και μερικά περίπτερα στην παγκόσμια Εμπορική έκθεση Expo  στο Μόντρεαλ.
Έγινε πλοιοκτήτης και πραγματοποίησε πολλές εξαγορές ακινήτων, που τον έκαναν έναν από τους πλουσιότερους Έλληνες  του Καναδά.
Ο Stratton Stevens είχε λάβει την ανώτατη διάκριση του μεταλλείου του Τάγματος του Καναδά.


Από το ΦΒ του Τάκη Αβραμιδη

No comments:

Post a Comment

wibiya widget