Sunday, February 11, 2018

Οι Κούρδοι συνέλαβαν τους δύο διαβόητους Βρετανούς αποκεφαλιστές του ISIS – Ο ένας είναι Έλληνας

Oι Κούρδοι της Συρίας κρατούν δύο Βρετανούς τζιχαντιστές, μέλη της τετραμελούς ομάδας Βρετανών που αποκεφάλιζαν δυτικούς ομήρους στη Συρία.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, οι αρχικά τέσσερις Βρετανοί τζιχαντιστές, που είχαν το παρατσούκλι The Beatles (από το διάσημο βρετανικό μουσικό συγκρότημα), ήταν εκείνοι που αποκεφάλισαν περίπου 27 ομήρους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών δημοσιογράφων και ενός εθελοντή ανθρωπιστικής αποστολής, εκτελέσεις που όταν μεταδόθηκαν σε βίντεο από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προκάλεσαν σοκ στις δυτικές κοινωνίες.
Αρχηγός των εκτελεστών ήταν ο διαβόητος «Τζιχάντι Τζον», ή κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμουάζι, ο οποίος σκοτώθηκε από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στη Συρία το 2015. Ο δεύτερος, ο Αϊνέ Ντέιβις, κρατείται σε τουρκική φυλακή.
Διέφευγαν ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντα Κότεϊ (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία) και ο σουδανικής καταγωγής Ελ Σαφέε Ελσεΐχ, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό συνελήφθησαν και κρατούνται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Οι τέσσερις Βρετανοί υπήκοοι τζιχαντιστές διακρίνονταν από τις βαριές εγγλέζικες προφορές τους, ένας ακόμα λόγος που τους είχαν βγάλει το παρατσούκλι The Beatles. Πριν τον τζιχάντ ζούσαν στο Λονδίνο.
Ο Αλεξάντα Κότεϊ ήταν και στρατολόγος. Ευθύνεται για τον προσηλυτισμό στο Ισλαμικό Κράτος πολλών Βρετανών υπηκόων.
Ο Ελ Σαφέε Ελσεΐχ έχει καταγωγή από το Σουδάν. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έφτασε στην Αγγλία σε μικρή ηλικία με τους πρόσφυγες γονείς του.
Πριν ανακαλύψει τον τζιχαντισμό ήταν θαυμαστής των Spice Girls και εργαζόταν ως μηχανικός.
Ο πατέρας του, Ρασίντ Σινταχμέντ Ελσεΐχ, μεταφραστής που ζει στο Λονδίνο, έχει πει ότι ο γιος του ταξίδεψε στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στις αρχές του 2012.
Ασπάστηκε τον τζιχαντισμό μετά την καταδίκη του μεγαλύτερου αδελφού του σε δέκα χρόνια κάθειρξη, για παράνομη κατοχή όπλου που συνδέθηκε με τον φόνο ενός συμμορίτη.
Ο νεώτερος αδελφός του, Μαχμούντ, επίσης έγινε τζιχαντιστής και σκοτώθηκε πέρσι στο Ιράκ.

Μισός Έλληνας ο Αλεξάντα Κότεϊ

Ο 34χρονος ελληνικής καταγωγής Αλεξάντα Κότεϊ από το Πάντικτον, μεγάλωσε σε μια ελληνική ορθόδοξη οικογένεια. Οι γείτονες τον περιγράφουν ως ένα «συγκρατημένο και ευγενικό αγόρι».
Ο Κότεϊ, που είναι μισός από τη Γκάνα και μισός Ελληνοκύπριος, εγκατέλειψε την Ορθοδοξία και εξισλαμίστηκε όταν ερωτεύτηκε μια μουσουλμάνα και απέκτησε και δύο κόρες μαζί της.
Ο Κότεϊ σύχναζε στο τζαμί Αλ Μανάαρ στο Λαντμπρόουκ Γκρόουβ στο δυτικό Λονδίνο, μαζί με του Εμουάζι (Τζιχάντι Τζον) και τον Ντέιβις. Στο συγκεκριμένο τζαμί προσηλυτίστηκαν στον τζιχαντισμό.

Ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντα Κότεϊ.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget