Thursday, February 15, 2018

Μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία: Η προκλητικότητα είναι στάση δειλίας.Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια/VIDEO


Σαφές μήνυμα στην Τουρκία μετά το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε στελέψη του Λιμενικού κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας. 
«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ούτε θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η χώρα «δεν παίζει παιχνίδια. Είμαστε μια χώρα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, μέλος του ΝΑΤΟ με ισχυρό περιφερειακό ρόλο και διεθνείς συμμαχίες. Πυλώνας σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή».
Όπως είπε, «κάποιους τους ενοχλεί η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας στην περιοχή αλλά τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα. Να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης και της περιφερειακής συνεργασίας».
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα. Tα θαλάσσια σύνορα της χώρας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η θρασύτητα και η προκλητικότητα δεν αποτελεί μονάχα στάση ανευθυνότητας αλλά και στάση δειλίας ή θρασυδειλίας». 


https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10156217502648054/

No comments:

Post a Comment

wibiya widget