Monday, September 26, 2011

Καλημερόσπερα ..τροφή Μετόχων ..Σαν επίκαιρα

Μελβουρνη χαραμα




Ηλιοβασίλεμα Φωτ.Β.Τζαλλα
 

Κάθε ξημέρωμα και κάθε ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη έχουν τη δική τους γοητεία. Όπου και να τα συναντήσεις.Μόλις ξημερωσε στη Μελβούρνη, και καπου αλλου (δες φωτογραφία της Βασιλικής Τζέλλα στο ΦΒ) νυχτωνει. Ο πλανήτης μας σταθερά προχωρει την πορεία του και δεν νοιάζεται ούτε για την κριση στην Ελλάδα,ουτε για το αν οι Αμερικανοί τυπωνουν συνέχεια χρημα χωρίς αντίκρυσμα,ούτε αν ο Ομπάμα βάλει βέτο,σε...περίπτωση που τα Ηνωμένα(;) Εθνη ζητησουν να γινει ανεξαρτητο κράτος η Παλαιστίνη..!!
Το σύμπαν ,λέει ο Νανόπουλος,δεν νοιάζεται για τίποτα δικό μας...
Ούτε για το άν η θεωρία του Αινστάην είναι λανθασμένη (αλλα τη ζημιά με την πυρηνική βομβα την έχει ήδη κάνει) κι αν όλα ειναι σχετικά ή άσχετα..
Τα σχετικά ή άσχετα είναι εδω σε μας που οι ...αφεντάδες όλο και μοιραζουν την τράπουλα για να παρουν περισσότερα ..Ανάθεμα σ αυτον που πρωτοείδε το συνάνθρωπότου να χωνει ένα παλούκι στη ΓΗ και να λέει ότι αυτο ήταν ιδιοκτησία του και δεν το πέταξε στα μούτρα του... Απο πόσα δεινα θα είχαμε γλυτωσει..

**Κι ανάθεμα σ αυτον που ανακάλυψε το χρήμα για να μας βοηθήσει στην καθημερινότητα αλλα δεν πρόλαβε να δει  πόσο σκλάβους μας έκανε.
**Πουλήθηκε, λέει,σε ξένους, μια ακόμα μεγάλη αυστραλιανή εταιρία -η Φόστερ,που τη μπυρα της την βρίσκετε και στο ΑΒ. Βασιλόπουλο..-αλλά ακόμα, λενε, δεν μίλησαν τί θα γίνουν οι χιλιάδες εργάτες...Τους μέτοχους νοιάζονταν ,όταν παζάρευαν το μεγάλο "ντηλ",ωστε να παρουν αρκετα λεφτα και να δεχτουν τα΄ξένα αφεντικά..Και με τα 11δισεκατομμύρια δολλάρια που θα εισπράξουν ειναι σίγουροι ότι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι..
**Εν αρχή ...οι μέτοχοι. Άνέβηκε λένε η ανεργία στην Αυστραλία,αλλα οι αλυσσίδες τροφιμων και τα μονοπωλια,εκπαιδευουν το λαό πως να χειρίζονται τις μηχανες που κάνουν μόνες τους λογαριασμό όταν ψωνίζεις και να μη χρειάζονται ταμίες εργατες.. Και οι μεροκαματιάρηδες τρέχουν μετα χαράς στα μηχανήματα,χωρις να καταλαβαινουν ότι συντομα και η δική του θέση εργασίας θα χαθεί..!!
Πρέπει να ντρέπονται οι πολιτικοί που ψηφίζουν νόμους  τα μηχανήματα να εκμεταλλευονται τον..άνθρωπο!!!

**Τις μετοχες του σίγουρα κοιτάζει κι ο Ριζοσπάστης του ΚΚΕ και διωχνει τους εργαζόμενους, προφανως για να χρεωκοπήσει το...σύστημα..(!!) αν κατάλαβα τα όσα ακαταλαβίστηκα έλεγε χθες στον Αρβανίτη και την Κασσίμη η Αλέκα με τα.. πάνινα παπούτσια..!! Δε συμφωνούμε ,είπε. με το σύστημα,και θέλουμε να το ανατρέψουμε...Αλλά ποιο σύστημα θέλουν ..; σιγα μη μας πουνε..
**Ειναι κι αυτοι σαν τον Τσίπρα ,τον Αλαβάνο,τον Κουβέλη,παιδιά ή υπάλληλοι(;) ενος μεγαλου αφεντικού που μόλις πάρουν εντολή τρέχουν να χτυπήσουν το Βενιζέλο αγκαλιά με τους Βασιλικούς (ψωμί-ελια-δρεπάνι κανουνε στεφάνι) http://efhmeris.blogspot.com/2011/09/blog-post_22.html. ή να σώσουν τους δοσίλογους με τα Δεκεμβριανα-και να μη δικαστουν ποτέ οι χαφιεδες και οι συνεργάτες των Γερμανων-ή να φέρουν το Μητσοτάκη στην Κυβέρνηση (89) και τον Καραμανλή για να αρπάξουν οι ίδιοι κάποιο καλό φιλέτο της Ελλάδας..
Δεν ξέρω,μπορει και να αδικω την...αριστερά (όχι των πανταλονιών),αλλα μπορει κάποιος να μου πεί ποιός ο σκοπός των 5 κομμάτων της αριστεράς στην Ελλάδα;
Σίγουρα δεν οργανώνονται για να σωσουν τους εργάτες !!!
Καλημερόσπερα  φίλοι μου και χαρείτε τον ήλιο όπου μπορει ακομα και ανατέλει γιατί με τη ρυπανση και τους αχόρταγους μετόχους σε πολλές χωρες δεν τον βλέπουν πια όπως πρωτα...!!
ΕΚΔΗΜΟΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget