Saturday, September 3, 2011

Ομάδα στα δύσκολα...Ηττα απο Σκόπια


04/09/2011, 06:51 | Ομάδα στα δύσκολα...
(Photo: Action Images)
Η χθεσινή ήττα από τα Σκόπια πλήγωσε-για αγωνιστικούς κι όχι μόνο λόγους-την Εθνική, αλλά δεν τη σκότωσε.

Ο αποψινός αγώνας κόντρα στο Μαυροβούνιο (18:00) αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδειχτεί το στραβοπάτημα του Σαββάτου μία κακή παρένθεση και να απομακρυνθούν τα σύννεφα ακόμη και για αυτή την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ.

Αποστολή στο Αλίτους, Χρήστος Ρομπόλης

Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στο ματς με την ΠΓΔΜ. Η άμυνα αναστατώθηκε από τον Μπο ΜακΚάλεμπ, οι ψηλοί των αντιπάλων «σκότωσαν» από μακριά την Εθνική και στο άλλο μισό του παρκέ το καλάθι έμοιαζε με την τρύπα της βελόνας. Η βαριά ήττα έβαλε σε περιπέτειες την Εθνική, που πλέον μάχεται για την πρόκρισή της στη δεύτερη φάση. Με δύο νίκες στα ισάριθμα ματς που απομένουν, απέναντι σε Μαυροβούνιο και Κροατία, η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη, αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση θα κριθεί στις ισοβαθμίες και το φάσμα του αποκλεισμού δεν είναι καθόλου μακριά.

Μπορεί όμως να το απομακρύνει η ίδια η ομάδα. Οι διεθνείς επέστρεψαν με σκυμμένα κεφάλια το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο. Έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν. Οι παλιοί της ομάδας, Ζήσης, Φώτσης και Μπουρούσης, καλούνται να δώσουν το σύνθημα για ανασυγκρότηση. Μία καλή ομάδα δεν ξέρει μόνο να κερδίζει, αλλά και να αντιδρά σωστά όταν χάνει. Ο Ηλίας Ζούρος και οι συνεργάτες του έχουν δώσει βαρύτητα στη διαχείριση αυτού του αποτελέσματος, που μπορεί να καταρρακώσει ψυχολογικά μία νεανική κι ως το επί το πλείστον άπειρη ομάδα σαν την ελληνική, αλλά μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει δίδαγμα και να αφυπνίσει την Εθνική, πριν να είναι αργά.

Το Μαυροβούνιο βρίσκεται επίσης με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με δύο ήττες σε τρία παιχνίδια δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες. Αυτό καθιστά αυτομάτως πιο επικίνδυνη μία ομάδα πλούσια σε ταλέντο, με παίκτες όπως οι Πέκοβιτς, Ντάσιτς, Ντραγκίτσεβιτς, Κουκ και Βούτσεβιτς, αλλά-όπως αποδεικνύεται μέχρι τώρα-όχι καλή συνοχή.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας για τον τρίτο όμιλο, διεξάγονται τα ματς ΠΓΔΜ-Φινλανδία (15:00) και Κροατία-Βοσνία (21:00). Για τον πρώτο όμιλο θα γίνουν οι αγώνες Μεγάλη Βρετανία-Πορτογαλία (15:15), Πολωνία-Τουρκία (17:45) και Λιθουανία-Ισπανία (21:00), για τον δεύτερο οι αναμετρήσεις Ισραήλ-Λετονία (15:15), Ιταλία-Γαλλία (17:45) και Γερμανία-Σερβία (21:00) και για τον τέταρτο τα παιχνίδια Γεωργία-Ουκρανία (15:30), Βουλγαρία-Ρωσία (18:00) και Βέλγιο-Σλοβενία (21:00).

Διαβάστηκε 947 φορές

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget