Saturday, February 10, 2018

ΕΡΙΖΟΥΝ.. Βαριές κουβέντες για Novartis: «Θα τους λιώσω», «Μαδουριστάν»


Ανεβαίνει επικίδυνα το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το σκάνδαλο Novartis, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή τα 10 φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. 
Με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος απαντούν με σκληρά λόγια κατά της κυβέρνησης, προειδοποιώντας για αντίποινα στην επόμενη Βουλή. 
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «Μαδουριστάν», ο Κ. Γεωργιάδης απειλεί ότι «θα τους λιώσει», χαρακτηρίζοντας «ηθικό αυτουργό της σκευωρίας» τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλάει για «συμμορίτες» και ο κεντρικός τραπεζίτης για «ντροπή και αηδία».
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμπει για όλα τα νομικά και πολιτικά θέματα στην προανακριτική επιτροπή που θα συσταθεί. 
Τη Δευτέρα συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλία Τσίπρα, ενώ η ημερομηνία συζήτησης της πρότασης στη Βουλή αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα, ακόμη και εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Σαμαράς: Η επόμενη Βουλή θα παραπέμψει τον Τσίπρα και το Μαδουριστάν

«Να ξέρουν οι συκοφάντες ότι θα τους πάω μέχρι τέλους» προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη στοχοποίησή του στην υπόθεση Novartis, υπογραμμίζοντας ότι στην επόμενη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει πλειοψηφία, άρα ούτε ασυλία.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα»: «Απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους».
Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ευθέως συνδέει με μία «σκευωρία» που βασίζεται, όπως επισημαίνει, σε «ανώνυμους μάρτυρες».
Προσθέτει δε, ότι η Δικογραφία καταρρέει, αφήνοντας παράλληλα βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
«Όλοι όσοι επιθυμούν "φυγή προς τα μπρος" για τη χώρα με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κος Τσίπρας», διαμηνύει επίσης ο πρώην πρωθυπουργός.

Βενιζέλος: Το λαθρεμπόριο λάσπης δεν θα περάσει, οι κουκούλες θα βγουν

«Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει», διαμηνύει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, προεξοφλώντας ότι με τους χειρισμούς που συνοδεύουν την υπόθεση Novartis θα ασχοληθούν λίαν συντόμως τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ότι η κυβέρνηση «θα βρει απέναντί της όλους εκείνους που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών» και τονίζει με έμφαση ότι το «λαθρεμπόριο λάσπης» δεν θα περάσει καθώς υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς νομικοί φραγμοί και εντέλει «θα βγουν οι κουκούλες». 

Άδωνις: Θα τους λιώσω, ηθικός αυτουργός είναι ο ίδιος ο Τσίπρας

Ηθικό αυτουργό της υπόθεσης Novartis χαρακτήρισε σήμερα, μέσω του ΣΚΑΪ, τον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως έχει βάσιμες υπόνοιες ότι αυτός οργάνωσε όλη αυτή τη σκευωρία. 
«Το ποινικό μητρώο του κ Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μην βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Αν πάτε στην ομιλία του κ Tσίπρα, τον Φεβρουάριο του 2017, αυτά που έλεγε, τα λεν στις καταθέσεις τους, λέξη προς λέξη, οι μάρτυρες», είπε ο κ Γεωργιάδης. 
Χαρακτήρισε παράλληλα ανεπίτρεπτο το αίτημα που διατύπωσε η εισαγγελέας διαφθοράς. «Η κα Τουλουπάκη έχει στείλει χαρτί στο FBI αίτημα να κάνει έρευνα για τους υπουργούς λες και έχει δικαίωμα ως εισαγγελέας να κάνει κάτι τέτοιο», τόνισε.
«Η κα Τουλουπάκη έχει προχωρήσει στην αποστολή της βουλής ενός φακέλου που είναι εντελώς άκυρος. Υποβλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου ενώ το σύνταγμα λέει αμελλητί και η πρώτη κατάθεση έγινε στις 6 Νοεμβρίου», σημείωσε επιπλέον.
Διερωτήθηκε πως γίνεται σε μια μυστική έρευνα με πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να έχουν διαρρεύσει όλα αυτά και να κάνουν οι υπουργοί αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
«Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρμακα, θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα κλαίνε» τόνισε. 

Στουρνάρας για Novartis: Στημένη σκευωρία με πολιτική στόχευση

«Οι μαρτυρίες είναι απολύτως ψευδείς. Ουδέποτε έλαβα ως υπουργός Οικονομικών οποιαδήποτε απόφαση που να ωφέλησε άμεσα ή έμμεσα τη Novartis. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία περί του αντιθέτου. Οι μάρτυρες λένε ασυναρτησίες, δεν γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάνε, αγνοούν βασικά στοιχεία κατανομής αρμοδιοτήτων στα υπουργεία. Την περίοδο που ήμουν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η Novartis βεβαίως και δεν εξαιρέθηκε από αυτό» τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε σημερινό άρθρο στην εφημερίδα «τα Νέα».
«Δεύτερον, η σύζυγός μου έχει διαφανή επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν εγώ γίνω υπουργός. Όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας της γίνονται με νόμιμα παραστατικά και τιμολόγια, τα δε εισοδήματά της συμπεριλαμβάνονται στις φορολογικές μας δηλώσεις και στο πόθεν έσχες που καταθέτω εγώ. Σας θυμίζω την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της τον Σεπτέμβριο του 2016, την ημέρα που η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε αποφάσεις αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου μιας συγκεκριμένης τράπεζας. Αφαιρέθηκαν και ελέγχθηκαν όλα τα αρχεία της και ουδέν μεμπτόν βρέθηκε ενάμιση χρόνο τώρα» συμπληρώνει ο κ. Στουρνάρας.
«Τρίτον, τα περί δωροδοκίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με εκτίμησή μου, οι μάρτυρες τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες. Με άλλα λόγια εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων. Τα εισοδήματά μας είναι αυτά που περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες. Δεν έχουμε καταθέσεις στο εξωτερικό. Όλες μας οι καταθέσεις είναι σε ελληνικές τράπεζες» τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.
«Τέταρτον, από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι αυτή η υπόθεση είναι μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος μου τα τελευταία τρία χρόνια. Σας θυμίζω τις επιθέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015, τις επιθέσεις στη σύζυγό μου και σε μένα προσωπικά μετά την αλλαγή του ΔΣ της συγκεκριμένης τράπεζας και την πρόσφατη σκευωρία με το πόθεν έσχες μου η οποία κατέρρευσε μια εβδομάδα μετά. Δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις, θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως πρέπει. Νιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό» επισημαίνει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Λοβέρδος: Οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά

«Η παράσταση έλαβε τέλος, οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά», είναι ο τίτλος του άρθρου του Ανδρέα Λοβέρδου στα ΝΕΑ.
Σε αυτό κάνει λόγο για απόπειρα κατασυκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης κάτω από αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες και μεθοδεύσεις με στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με σκανδαλολογία σε βάρος της αντιπολίτευσης.
«Η πολιτική αλητεία κατ' απομίμηση του κομπανιέρο Μαδούρο θα καταλάβει πως η άνομη επίθεση στην τιμή και των πολιτικών αντιπάλων της θα συντριβεί. Συντρίβεται άλλωστε ήδη», καταλήγει.

Tζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τους δικαστικούς για σκευωρία;»

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είναι το μοναδικό θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Ε".
Τη Δευτέρα η πρόταση Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική
Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα στηρίξει αυτή την πρόταση.
Για όσους χαρακτηρίζουν τους προστατευόμενους μάρτυρες "κουκουλοφόρους" είπε ότι ο χαρακτηρισμός αυτός και μόνο σκοπεύει στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και παρατήρησε πως δεν κατανοεί για ποιο λόγο πολιτικοί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis ζητούν να έχουν ειδική ποινική μεταχείριση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Πρόσθεσε ότι η προστασία μαρτύρων μπορεί να αρθεί μόνο με απόφαση του δικαστηρίου κατά τη διαδικασία του ακροατηρίου.
Σε ότι αφορά την αξιοπιστία τους σημείωσε ότι "η ελληνική δικαιοσύνη, όπως και όλα τα δικαστικά συστήματα, έχει μηχανισμούς ελέγχου της αξιοπιστίας των μαρτύρων".
Να πει ευθέως ο κ. Μητσοτάκης αν θεωρεί ότι υπάρχουν εισαγγελικοί λειτουργοί που στήνουν σκευωρίες με εντολή της κυβέρνησης
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σημείωσε πως εκείνος έκανε μόνο μια εκτίμηση.
Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας περί "σκευωρίας" ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ευθέως αν θεωρεί πως υπάρχουν εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί που οργανώνουν σκευωρίες με εντολή της κυβέρνησης και σημείωσε: "Είναι εντελώς διαφορετικό να κάνεις μια κρίση σε μια απόφαση δικαστηρίου και είναι διαφορετικό πράγμα να κατηγορείς εισαγγελικούς λειτουργούς ότι παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και τους ποινικούς νόμους και στήνουν σκευωρίες σε συνεργασία με την κυβέρνηση".
  Τ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget