Sunday, September 16, 2018

Σε απόσταση αναπνοής ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Τι δείχνουν 2 δημοσκοπήσεις:


«Μεγάλη δημοσκόπηση» που μειώνει περαιτέρω την διαφορά μεταξύ ΝΔ καιΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύεται στην εφημερίδα Documento που κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της για «ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και τη ΝΔ «κολλημένη στο ταβάνι».
Η ποσοστιαία δημοσκοπική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 3,5%, σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση της εφημερίδας Documento καταγράφει πεντακομματική Βουλή, με την Ένωση Κεντρώων, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Το Ποτάμι, να βρίσκονται εκτός του «ορίου» του 3%.
Αναλυτικότερα τα ποσοστά:
ΝΔ : 29,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 26%
Χρυσή Αυγή : 8,1%
Κίνημα Αλλαγής : 5,6%
ΚΚΕ : 4%
Ένωση Κεντρώων : 1,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες : 0,6%
Το Ποτάμι : 0,4%
Αδιευκρίνιστη Ψήφος : 12,2%
Δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφ.Συν.»
Σε άλλη σημερινή δημοσκόπηση, αυτήν της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 5,5 μονάδες.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19%, ενώ ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της Prorata, η οποία βέβαια πραγματοποιήθηκε με διαφορετική μεθοδολογία και μετρούσε ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κομμάτων, η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εντοπιζόταν στις 8 μονάδες.
Στην τρίτη θέση καταγράφεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%, η ναζιστική οργάνωση στο 6% και το ΚΚΕ στο 4,5%.
Με ποσοστό κάτω του 3% καταγράφονται το Ποτάμι (2%), η Ενωση Κεντρώων (1,5%) και οι ΑΝ.ΕΛΛ. (1%), ενώ στο 1,5% καταγράφονται η ΛΑ.Ε. και η Ελληνική Λύση.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget