Wednesday, September 26, 2018

Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα με κολοσσούς στις ΗΠΑ – Στόχος επενδύσεις και ομόλογα

Το νήμα από την ενισχυμένη παρουσία και το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πιάνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπραςμε μπαράζ συναντήσεων με επικεφαλής κορυφαίων επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων στη Νέα Υόρκη.
Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America, Merrill Lynch και στελέχη της Morgan Stanley.
Η έξοδος από τα μνημόνια και η βελτιούμενη δημοσιονομική πορεία, με την οικονομία να κλείνει με ανάπτυξη στο 2% το 2018 και υπερπλεόνασμα άνω του 4,2% με στόχο 3,5%, σε συνδυασμό με τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που επιβεβαιώθηκε με την ανώτατη εκπροσώπηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ μέσω του υπουργού Εμπορίου, Ουίλμπορ Ρος και τους περισσότερους από 100 αμερικανικούς κολοσσούς στη ΔΕΘ, στρώνουν το χαλί για τις επαφές που θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ούτως ή άλλως, συνεργάτες του Πρωθυπουργού τόνιζαν εξαρχής πως τα ζητήματα της οικονομίας αποτελούν κεντρικό σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των επενδύσεων.
Τούτων δοθέντων, η Αθήνα προσδοκά τόσο προσέλκυση επενδύσεων για περαιτέρω αύξηση των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων που έκλεισαν το 2017 με ρεκόρ 12ετίας στα 3,6 δισ. ευρώ, όσο και συμμετοχή των αμερικανικών κολοσσών στις εξόδους της Ελλάδας στις αγορές χρήματος, όποτε αυτές αποφασιστούν από τον ΟΔΔΗΧ, δεδομένου ότι με το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» των 25 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι διασφαλισμένες για την μεταμνημονιακή περίοδο για τουλάχιστον 2 χρόνια.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν πως στη σειρά επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός με στελέχη κορυφαίων τραπεζικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, «θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για σταθερή και απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές χρήματος».
Ήδη εξάλλου ο Πρωθυπουργός έδωσε σαφές στίγμα των προθέσεών του για την οικονομική και επενδυτική ανάκαμψη με έμφαση στη νέα γενιά, το braingain και την περαιτέρω ανάσχεση της ανεργίας με τη χθεσινή ομιλία του στο Concordia.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget