Wednesday, September 26, 2018

Ρωσίδα ρίχνει χλωρίνη σε άντρες που κάθονται με ανοιχτά τα πόδια



Ρωσίδα ρίχνει χλωρίνη σε άντρες που κάθονται με ανοιχτά τα πόδια

Ποιοι είναι οι λόγοι που επικαλείται η νεαρή ακτιβίστρια, εν ενεργεία μοντέλο και φοιτήτρια νομικής στην Αγία Πετρούπολη.

Το όνομα αυτής, Anna Dovgaliuk
H 20χρονη που είναι κατ' επάγγελμα μοντέλο και αυτοπροσδιορίζεται φεμινίστρια και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στη Ρωσία και όλο τον κόσμο, προέβη σε μια ενέργεια που δίχασε το διαδίκτυο.
Η νεαρή μπήκε στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης όπου και ζει και άρχισε να ρίχνει νερό με χλωρίνη στα παντελόνια ανδρών που κάθονταν με τα πόδια ανοιχτά (το λεγόμενο manspreading).
Συνολικά έριξε 30 λίτρα νερού αναμεμειγμένα με χλωρίνη σε επιβάτες, καταγράφοντας την πράξη της σε βίντεο με τη βοήθεια δύο φίλων της. Η ίδια αποκαλεί το "manspreading", "πράξη αηδιαστική". "Εκείνοι που επιδεικνύουν με αυτόν τον τρόπο τον ανδρισμό και τη δήθεν υπεροχή τους, αξίζουν τιμωρία και περιφρόνηση", γράφει στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook.
Προσθέτει πως το μείγμα δεν είναι επικίνδυνο καθώς μονάχα αφαιρεί το χρώμα από τα παντελόνια. Η Anna που είναι και φοιτήτρια νομικής υποστηρίζει πως η ισότητα των δύο φύλων δεν τηρείται στη χώρα της.

Ιδού το "βίντεο-μανιφέστο" της:

Τα επιχειρήματά της:



Ρωσίδα ρίχνει χλωρίνη σε άντρες που κάθονται με ανοιχτά τα πόδια

Σύμφωνα με την ίδια, πολλοί άντρες κάθονται στο Μετρό με τα πόδια ανοιχτά για να πιάσουν παραπάνω από μία θέσεις, ενώ η κίνηση αυτή συμβολίζει την υπεροχή του ανδρικού φύλου έναντι του γυναικείου.
Πολλοί τάχθηκαν υπέρ της, ενώ άλλοι έγραψαν πως με αυτή την πράξη δεν καταφέρνει τίποτα παρά μόνο να προκαλέσει. Το δε ρωσικό site Rosbalt έγραψε πως η Anna χρησιμοποίησε ηθοποιούς, κάτι το οποίο η ίδια φυσικά αρνείται.
Μέχρι τώρα πάντως ουδείς κινήθηκε νομικά εναντίον της. News 247




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινωνικό πείραμα: Τι θα έκανες αν έβλεπες 65χρονο με 12χρονη νύφη

Κοινωνικό πείραμα: Πόσοι άραγε σταμάτησαν να βοηθήσουν σε αιματηρό τροχαίο;

No comments:

Post a Comment

wibiya widget