Wednesday, September 26, 2018

Παραλήρημα Ερντογάν στον ΟΗΕ: Απείλησε τις ΗΠΑ ότι θα νιώσουν θλίψη στο μέλλον από την τρομοκρατία

Το παραλήρημα του Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ ήταν ένα ξέσπασμα κατά των ΗΠΑ. Επιτέθηκε στην Αμερική για την «πολιτική των κυρώσεων» και την κατηγόρησε ότι εξοπλίζει «τρομοκράτες», εννοώντας τους Κούρδους, την ώρα που όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι η Τουρκία εξοπλίζει τους τζιχαντιστές, ενώ σε ό,τι αφορά την πολιτική των κυρώσεων είναι σαφώς προτιμότερη από τη διπλωματία των κανονιοφόρων.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από το βήμα του ΟΗΕ ότι η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη χρήση των κυρώσεων ως όπλων, ενώ η Άγκυρα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για την τύχη του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται από τις τουρκικές Αρχές.
«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών και στη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλων», σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Σήμερα, κάποιες χώρες επιχειρούν επίμονα να προκαλέσουν το χάος. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις» τόνισε ο Ερντογάν.
Ως χώρα που «επιχειρεί επίμονα να προκαλέσει χάος» εννοούσε την Αμερική, εμφανιζόμενος ο ίδιος ως παράγοντας σταθερότητας.
Προφανώς και θα προτιμούσε αντί για κυρώσεις να τον βομβαρδίσουν οι Αμερικανοί. Όπως ο ίδιος βομβαρδίζει και ισοπεδώνει τις πόλεις των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία.
«Αυτοί που εξοπλίζουν τους τρομοκράτες με δεκάδες χιλιάδες φορτηγά και χιλιάδες μεταγωγικά αεροσκάφη, φορτωμένα με όπλα για χάρη των δικών τους στρατηγικών συμφερόντων τους μετά βεβαιότητας θα νιώσουν θλίψη στο μέλλον» είπε επίσης ο Ερντογάν.
Δηλαδή όχι μόνο φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης αλλά και απείλησε τις ΗΠΑ ότι στο μέλλον θα νιώσουν θλίψη.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget