Friday, September 14, 2018

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Εντάξει, άρχισαν την πλάκα τώρα με τον Αρη Πορτοσάλτε


Η φωτογραφία από το site του ΚΙΣ
Νέα συνθήματα έγραψαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ αλλά αυτή τη φορά δεν είναι απειλητικά
Αφορμή, η ατυχής δήλωση του Αρη, η υπερβολική θα έλεγα, ότι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ νιώθει όπως οι Εβραίοι στην εποχή της ναζιστικής Γερμανίας. Αυτή την κουβέντα αξιοποίησαν λοιπόν κάποιοι προκειμένου να γράψουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης (!) έξω από το σπίτι του Αρη. Μιλάμε για τρολάρισμα κανονικό... 
Τα δύο συνθήματα είναι «Άρη Εβραίε, free Gaza» και «Πορτοσάλτε Εβραίε, free Gaza».Γραμμένα με μαρκαδόρο και αυτά. 
Εβγαλε ανακοίνωση και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για να καταδικάσει τα συνθήματα αυτά έστω και αν δεν τα αναφέρει ολόκληρα, όλως τυχαίως «ξέχασε» να σημειώσει πως λένε και «free Gaza» μαζί.
Ιδού: «"Άρη Εβραίε", "Πορτοσάλτε Εβραίε", είναι δύο συνθήματα που γράφτηκαν σε τοίχους στα Βριλήσσια, όπου μένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Είναι αδιανόητο το 2018 στην Ελλάδα να στοχοποιούνται άνθρωποι με τη στερεοτυπική χρήση της λέξης "Εβραίος" μόνο και μόνο για να προκαλέσουν φόβο και μίσος.
»Τέτοιου είδους εικόνες θυμίζουν εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού. Και θύματα του αντισημιτισμού δεν είναι μόνον οι Εβραίοι. Τα συνθήματα εναντίον του κ. Πορτοσάλτε αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Εβραιοφοβία ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους».
Πρέπει πάντως να σταματήσει το σκηνικό με τον Πορτοσάλτε αλλά και αυτός δεν χρειάζεται να προχωράει σε υπερβολές του τύπου «νιώθω Εβραίος» γιατί τα αποτελέσματα τα βλέπουμε... 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget