Wednesday, September 5, 2018

Ο Σάκης Παπαδόπουλος στα πυροπληκτα ενημερώνεται από το δήμαρχο Ραφήνας


Από αριστερά: Δ. Μαγριπλής υποδιοικητής 1ης ΥΠΕ, Β. Πιστικίδης τ. Δήμαρχος Ρ-Π, Α. Ζαρζάλη υπεύθυνη Κ.Υ. Ραφήνας, Σ. Παπαδόπουλος υπεύθυνος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ και Σ. Ζώτος τ. υποδιοικητής 1ης ΥΠΕ (ΦΩΤΟ: )
Από αριστερά: Δ. Μαγριπλής υποδιοικητής 1ης ΥΠΕ, Β. Πιστικίδης τ. Δήμαρχος Ρ-Π, Α. Ζαρζάλη υπεύθυνη Κ.Υ. Ραφήνας, Σ. Παπαδόπουλος υπεύθυνος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ και Σ. Ζώτος τ. υποδιοικητής 1ης ΥΠΕ

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κατάσταση των πυροπλήκτων της Ραφήνας είχαν σήμερα μετά τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, ο υπεύθυνος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κος Σάκης Παπαδόπουλος κι ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ κος Δημήτρης Μαγριπλής απ’ τον τέως δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κο Βασίλη Πιστικίδη. Και  οι τρεις παρακολούθησαν τη λειτουργία και το μνημόσυνο κι είχαν την ευκαιρία να τα πουν στο προαύλιο του ναού μετά την απόλυση.
Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα υγείας και φυσικά των αναγκών των πυροπλήκτων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα στέγασης και σίτισης. Όπως τόνισε ο κος Μαγριπλής ως παιδοψυχίατρος, τα βαθιά ψυχικά κατάλοιπα της τραγωδίας που έζησαν οι άτυχοι συνάνθρωποί μας, θ’ αρχίσουν να γίνονται εντονότερα μετά το 3μηνο και κυρίως όταν ανοίξουν τα σχολεία.
Ο κος Πιστικίδης απαντώντας σε ερώτηση του κου Παπαδόπουλου σχετικά με τη σημερινή κατάσταση των πληγέντων έκανε μια ενδελεχή ανάλυση των συνθηκών που επικρατούν σε διάφορους τομείς. Όσο αφορά την επιδότηση ενοικίου που εξήγγειλε η Κυβέρνηση είπε ότι παρουσιάστηκαν αρκετά άτομα που έκαναν αίτηση τελευταία, ίσως λόγω του ότι έως τώρα φιλοξενούνταν σε σπίτια συγγενών, φίλων ή γνωστών. Ο κος Παπαδόπουλος ρώτησε αν είναι πολλοί για να πάρει την απάντηση ότι είναι γύρω στα 140 άτομα. «Πολλά» είπε ο ερωτών κατανοώντας τη μεγάλη καταστροφή που έπληξε την περιοχή.
Στη παρατήρηση του κου Πιστικίδη για τη γραφειοκρατία που υπάρχει σχετικά με τις οικονομικές ενισχύσεις διαφόρων φορέων προς τους πληγέντες οι οποίοι θα πρέπει κάθε φορά να υποβάλλουν νέα έγγραφα, όλοι συμφώνησαν ότι μετά τα παθήματα σε προγενέστερες καταστροφές που δίδονταν επιδόματα σε άτομα που δεν τα δικαιούντο, φτάσαμε στο άλλο άκρο της απόλυτης ταλαιπωρίας.
Σχετικά με τη σίτιση είπε ότι σε λίγες μέρες κλείνει η στρατιωτική κατασκήνωση όπου σιτίζονταν πολλοί πυρόπληκτοι, οπότε θα παρουσιαστεί πρόβλημα. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ο δήμος Ρ-Π ήδη μοιράζει 600 μερίδες φαγητού ημερησίως (300 το μεσημέρι και 300 το βράδι), με κέντρο διανομής το Δημαρχείο.
Ακόμα προωθούνται οι επισκευές στις σχολικές μονάδες που επλήγησαν  (ειδικά σχολεία, ΕΠΑΛ) ώστε να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά, ενώ προχωρά τόσο η συλλογή κατεστραμμένων ηλ. συσκευών και το πρόγραμμα αποξήλωσης, περισυλλογής, απομάκρυνσης αμιάντου από την πληγείσα περιοχή, όσο και η εγκατάσταση μέτρηση της ρύπανσης απ’ το "Δημόκριτο" και γενικά οι δομές που λειτουργεί ο Δήμος προς όφελος των πληγέντων πολιτών.  
Kirkinews.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget