Thursday, July 2, 2015

Γιωργος Παπανδρέου: Το 2010 αποφύγαμε αυτα που συμβαίνουν σήμερα είπε σε μεγάλη συγκεντρωση απόψε




ΣΕ μια ομιλία γεμάτη παλμό και πάθος ο πρώην πρωθυπουργός Γιωργος Παπανδρέου έκανε  ΄σημερα μια απο τις πλέον εμπνευσμένες ομιλίες στη Πλατεία Γκοτζιά.

Να ζητήσει εντός της ημέρας την άμεση παραιτηση του υπουργού Αμυνας  κάλεσε τον Πρωθυπουργό κ Αλ.Τσίπρα ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ.Γιώργος Παπανδρέου στην σημερινή του ομιλία υπέρ του ΝΑΙ ατην Πλατεία Κοτζιά,με αφορμή την αναφορά του κ Καμμενου ότι ''την τάξη και την ηρεμία στον τόπο θα εγγυηθεί ο στρατός και όχι ο λαός και οι δημοκρατικοί θεσμοί'',όπως είπε.


Ο Πρώην Πρωθυπουργός, που  για τα δεδομενα των καιρών μίλησε σε μεγαλη ανοιχτη συγκέντρωση, ασκησε έντονη κριτική στον κ Τσίπρα για τους χειρισμούς του όσον αφορά την διαπραγμάτευση και τις συνέπειες που έχουν αυτοί στην χωρα μιλώντας για''τζαμπα μαγκιές'' και παιξιμο της χώρας ''στα ζάρια'', και  έκανε ειδική αναφορά στα λεχθέντα από τον κ Καμμενο που ''άναψαν φωτιά'' γενικώτερα στο πολιτικό σκηνικό : 
''Ο Ανδρέας Παπανδρέου στα εθνικά θέματα έλεγε πάντα «δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης, αέρα ή θαλάσσης»,είπε στο σχετικό απόασπασμα ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ..

Σήμερα, πρόσθεσε, με την Ελλάδα περικυκλωμένη από κρίσεις, συγκρούσεις, αστάθεια, και ανθρωπιστικά δράματα, είναι εθνικά αναγκαίο, εθνικά υπεύθυνο να φωνάξουμε :Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Την Κυριακή, με το εθνικά υπεύθυνο ΝΑΙ στην κάλπη,
Ένα πάντως που δεν θα ανεχόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου - που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση, που κατάργησε το φακέλλωμα, που συμφιλίωσε αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς μέσα σε ένα κράτος δημοκρατίας- δεν θα ανεχόταν Υπουργός Αμυνας να υπαινίσεται ότι την τάξη και την ηρεμία θα εγγυηθεί ο στρατός και όχι ο λαός και οι δημοκρατικοί θεσμοί. Όπως σήμερα έκανε ο Υπουργός Αμυνας - της Κυβέρνησης "πρώτη φορά Αριστερά".
Γιατί- τόνισε-πρώτη φορά αριστερά ήταν το ’81.  Και εξασφάλισε τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας με τον στρατό στους στρατώνες και του πολίτες κυρίαρχους'' Και συνέχισε με την προτροπή προς τον κ Τσίπρα:
''Το λιγότερο που έχει να κάνει ο Πρωθυπουργός σήμερα, είναι να ζητήσει την άμεση παραίτηση του κ. Καμμένου''.

Νωρίτερα το ΚΙΝΗΜΑ είχε εκδόσει την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τον κ Καμμενο :
'''Ο κ. Καμμένος, σήμερα με τη δήλωσή του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας», παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού, υπερέβη κάθε όριο επικινδυνότητας και παραβίασης του Δημοκρατικού καθήκοντός του.

Για τα φρονήματα και τις συμπεριφορές του ουδέποτε αμφιβάλλαμε. 

Τρεις ημέρες, όμως, πριν το δημοψήφισμα, το να εκφράζει δημοσίως ο Υπουργός Άμυνας το δόγμα της χούντας περί εσωτερικής ασφάλειας, έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να καλύπτει πλέον τον κυβερνητικό του εταίρο χωρίς να ταυτίζεται μαζί του, ούτε οι δημοκρατικοί πολίτες να ανέχονται τα διχαστικά, ακραία και επικίνδυνα παραληρήματά του την ώρα που απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία''.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget