Sunday, July 26, 2015

Αντιδράσεις για δημοσίευμα περί σχεδίου hacking Βαρουφάκη – Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο ίδιος (vid)

Αντιδράσεις για δημοσίευμα περί σχεδίου hacking Βαρουφάκη – Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο ίδιος (vid)
Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της Καθημερινής που φέρει το Γιάνη Βαρουφάκη να σχεδίαζε τη μετάβαση σε μια «νέα δραχμή» με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων. Φέρεται μάλιστα να είχε διορίσει έμπιστό του «χάκερ» για να παρακολουθεί τα στοιχεία στη γενική γραμματεία εσόδων. Παντελή άγνοια δηλώνει η κυβέρνηση, ενώ η αντιπολίτευση ζητεί εξηγήσεις αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση. Ο ίδιος πάντως με σκωπτικό τρόπο, μέσω tweet, διαψεύδει.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει «εντυπωσιασμένος με τη φαντασία όσων τον δυσφημούν», ενώ με συνέντευξη του στη Telegraph απαντά στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τα δημοσιεύματα σημειώνοντας πως «το σχέδιο τους είναι να ακυρώσουν όλη την πεντάμηνη προσπάθεια της κυβέρνησης».
Για 3η φορά μέσα σε 48 ώρες βρέθηκε στην επικαιρότητα το όνομα του Γιάννη Βαρουφάκη, αυτή τη φορά με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής της Κυριακής, όπου αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, περιέγραψε σε τηλεδιάσκεψη στις 16 Ιουλίου, πως σχεδίαζε παράλληλο τραπεζικό σύστημα, με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων, για μετάβαση σε μια «νέα δραχμή».


So, I was going to "hijack" Greek citizens' tax file numbers? Impressed by my defamers' imagination. http://www.ekathimerini.com/199945/article/ekathimerini/news/varoufakis-claims-had-approval-to-plan-parallel-banking-system 

View image on Twitter
Παντελή άγνοια για το θέμα δήλωναν πάντως, κυβερνητικές πηγές, με τον Δημήτρη Μάρδα να ξεκαθαρίζει ότι συζητήσεις για δραχμή δεν έγιναν ποτέ.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ». Ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα με βρει αντίθετο. Όλη η προσπάθεια που κάνουμε είναι εντός ευρώ».
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα γράφονται στον Τύπο σχετικά με τον πρώην υπουργό Γ. Βαρουφάκη, απάντησε: «Δε μπορώ να το φανταστώ. Κάπου πρέπει να μαζευτούμε σε διάφορες δηλώσεις. Μπορεί ο καθένας με το επιτελείο του να ετοίμαζε ό,τι θέλει. Το τι ετοίμαζε όμως το επιτελείο ενός υπουργού δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική».
Αιχμές κατά του κ. Βαρουφάκη άφησε και ο Αλέξης Μητρόπουλος «Είναι αλήθεια ότι ο αγαπητός και φίλος Γιάννης Βαρουφάκης δείχνει τον τελευταίο καιρό μία αμετροέπεια σε σχέση με αυτά τα οποία ή γνώριζε ή προωθούσε στα πλαίσια του μεγάλου καθήκοντος που είχε που του εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός, του πρώην υπουργού Οικονομικών», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
Πυρά από την αντιπολίτευση
Έντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για έλλειμμα όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία, καθώς και στην αξιοπιστία προς τα έξω. Στο πλαίσιο αυτό θέτουν μια σειρά ερωτημάτων, καλώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο εθνικό Νομισματοκοπείο και αν πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων.
«Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πειστικά στον ελληνικό λαό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της αξιωματική αντιπολίτευση. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στη ΝΔειδική σύσκεψη προκειμένου, όπως λένε τα στελέχη της να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα συμβάλουν «ώστε να χυθεί άπλετο φως στη σκοτεινή αυτή ιστορία».
«Από τη σημερινή «Καθημερινή» προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις δόλου από πλευράς Βαρουφάκη. Μήπως ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης;» ρωτά μέσω twitter η Ντόρα Μπακογιάννη.


Απο τη σημερινή "Καθημερινή" προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις δόλου από πλευράς Βαρουφάκη. Μήπως ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης; ΝΜ

Από το Ποτάμι καλούν τον πρωθυπουργό να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό αν όλα αυτά τα παρακρατικά είχαν την έγκρισή του και γιατί τα ανέχτηκε.
«Με τα hacking του Βαρουφάκη από τη μια, τα ριφιρφί του Λαφαζάνη στο Νομισματοκοπείο από την άλλη, αναρωτιέσαι αν έχεις να κάνεις με ερασιτέχνες υπουργούς ή ερασιτέχνες σεναριογράφους αστυνομικών ταινιών. Με τέτοιες “προσωπικότητες” δεν είναι να απορεί κανείς πώς φθάσαμε εδώ. Μάλλον πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που δεν μας συνέβησαν χειρότερα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητούν και από το ΠΑΣΟΚ: «Μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν. Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης» σημειώνουν.
Πηγή ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος – Γιάννης Ευθυμίου

No comments:

Post a Comment

wibiya widget