Thursday, July 23, 2015

Δικηγόρος μήνυσε τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία



Mηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο δικηγόρος Παν. Γιαννόπουλος, ζητώντας να του αποδοθεί δόλος σε βαθμό κακουργήματος, για προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, ή την διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.
Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος ζητεί η μηνυτήρια αναφορά του να διαβιβαστεί στην Βουλή, προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Ακόμη, ο κ Γιαννόπουλος ζητεί να ερευνηθεί, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και από άλλα πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής τους. Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον ελληνικό λαό με το ποσό των 20,8 δις ευρώ και ότι «παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του πρωθυπουργού και της ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποίας ορκίστηκε». Προσθέτει δε, ότι η παραβίαση της νομικής αυτής εντολής «επέφερε ανυπολόγιστη βλάβη στο δημόσιο συμφέρον της χώρας και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας».
Τέλος, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «με σωρεία πράξεων και παραλείψεων υπονόμευσε την εντολή που του χορήγησε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η Βουλή, οδηγώντας τη χώρα στην οικονομική ασφυξία, στο χρηματοπιστωτικό μετεωρισμό και σε ένα νέο κύκλο ύφεσης, ταπεινώνοντας του Έλληνες και τις Ελληνίδες, καταδικάζοντάς τους να αναμένουν τα εξήντα ευρώ των ATM, επειδή είχαν τον πατριωτισμό να εμπιστευθούν τις ελληνικές τράπεζες και τις δημόσιες δηλώσεις του».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget