Friday, July 24, 2015

Τρίκαλα. Περπατώντας μετά από 50 χρόνια στα παλια λημέρια

Δ.Παπαγεωργίου

Απόψε βγήκα να περπατήσω στην πρώτη γειτονιά που στα 12 με 13 χρόνια πρωτογνώρισα, όταν κατέβηκα από το χωριό μου Χα΄ι΄δεμένη να πάω στο πρώτο Γυμνάσιο Τρικάλων.
Τι όμορφα που ήταν. Είχα νοσταλγήσει να δω τι απέγινε το παράξενο εκείνο σπίτι που βρίσκονταν ανάμεσα σε δύο δρόμους και ήταν στενό κάτω και φαρδύ επάνω, οπου φοβόμουν οτι κάποια μέρα τα σανίδια που έτριζαν θα έσπαζαν και θα βρισκόμουν καταμεσής του δρόμου.!!




Φαντάζεστε την έκπληξή μου όταν το σπίτι που νόμιζα- πριν 50 και παραπανω χρόνια -ότι θα έπεφτε,το είδα πριν μια ώρα να στέκεται όμορφο και αγέρωχο πιο νέο από ποτέ.. (φώτο επάνω).



Προχωρησα προς το Βαρούσι, την αρχαία τουρκική συνοικία στα στενά των Τρικάλων.Τα Τρίκαλα θεωρούνται μια από 10 αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο,ενώ ο Στράβων γράφει ότι στις όχθες του ποταμού Ληθαίου γεννήθηκε ο Ασκληπιός.. Τρεις κυρίες που αντιμετώπιζαν τη ζέστη με τις βεντάλιες , εξήγησαν ότι στα στενά τους γυρίστηκε το έργο ο Σακαφλιας.. Στο βάθος φωταγωγημενο το ρολόι..



Στις εξωπορτες των ήσυχων δρόμων αρκετές γυναίκες συζητούν..



Όταν έρθετε Τρίκαλα θυμηθείτε να κάνετε μια βόλτα στο Βαρούσι, πριν καταλήξετε στα εκατοντάδες φαγάδικα στα.. Μανάβικα. 
Δ.



2 comments:

  1. Ξέχασες την Μπάρα

    ReplyDelete
  2. Για τη "Μπάρα" έχω γράψει πολλές φορές ..Εδώ είχα μείνει για μικρό χρονικό δάστημα και σπάνια περνούσα..Ευχαριστω για την παρατήρηση..

    ReplyDelete

wibiya widget