Friday, July 17, 2015

Απόψεις.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ τα ΠΑΙΔΙΑ του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και τα ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ



ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ τα ΠΑΙΔΙΑ του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
 το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
 η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και τα ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ
Ο Λάζαρος, ο Κόλυα, ο Νίκος, ο Αλέξης, ο Philipp, ο Βen, o Finn,…και τα άλλα παιδιά.Ά

Γράφει ο
Δημήτρης Μπουντουτσίδης
12 Ιουλίου ΒΕΡΟΛΙΝΟ  
Το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι στο Βερολίνο και όπως προχωρούσα 10-7-2015  σε γιορτή του εγγονού μου «Καλοκαιρινή Αποχαιρετιστήρια Γιορτή».
Ψηλά στην κορυφή του τοίχου ενός σπιτιού, διακρίνω με μεγάλα γράμματα  DEUTSCHLAND BRAUCHT MEHR FANTASIE, μόνον τις δύο (λέξεις) ερμήνευσα,  από αυτές, αυτή που μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον ήταν η φαντασία, αναζήτησα την ερμηνεία της εν λόγω επιγραφής και η οποία είναι,
«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ», πολύ προφητική σκέφτηκα. Ασφαλώς διαφήμιζε ένα προϊόν, κουβέντα στη κουβέντα, φθάσαμε στον χώρο της «Καλοκαιρινής Αποχαιρετιστήριας Γιορτής», χώρος του εξατάξιου Δημοτικού Σχολείου και αυτό που μου προκάλεσε το ενδιαφέρον να γράψω δύο λόγια, ήταν ο τρόπος και η συμπεριφορά των γονιών των Ελληνοαλλοδαπών οικογενειών του εξωτερικού (Ελληνοαλλοδαποί είναι οι Έλληνες ή οι Ελληνίδες που έχουν αλλοδαπό/ή σύζυγο) και των Γερμανών Οικογενειών, αυτό που περισσότερο με εντυπωσίασε και για τον λόγο αυτόν ασχολούμαι, είναι που με πλησίασαν δύο παιδάκια σε άπταιστα Γερμανικά, ηλικίας 11 και 12 χρονών που ήρθαν να πωλήσουν την πραμάτεια τους και που ήταν μια 22σέλιδη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
 Αυτά τα παιδάκια ήταν ο ΛΑΖΑΡΟΣ από πατέρα και μητέρα Ελληνίδα και ο ΚΟΛΥΑ και όπως μου είπε είναι μισός Έλληνας και μισός Γερμανός.
 Αφού γνωριστήκαμε τους ζήτησα να μάθω, πόσα παιδάκια και πια ηλικία έχουν και  διαχειρίζονται αυτή την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. Απάντηση, είμαστε 7 (επτά) παιδάκια και η ηλικία μας είναι από 9 (εννέα) μέχρι και 12 (δώδεκα) ετών και η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ μας φέρει τον διακριτικό τίτλο «Athener Eulenspiegel», σημαίνει μου εξήγησαν  «Αθηνά Κουκουβάγια Καθρέφτης» και πράγματι στο πάνω μέρος της επιγραφής της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ τους, ήταν τα τρία σύμβολα. Η Αθηνά (Σοφία) ο Καθρέφτης και η Κουκουβάγια (Σοφίας, σύνεσης και γνώσης).
Προχωρώντας την κουβέντα μας σε βάθος –ένοιωθα ότι, από αυτά τα παιδιά παίρνω μαθήματα συμπεριφοράς και αλτρουισμού- διαπιστώνοντας ότι, το πεδίο  κατεύθυνσης τους είναι από το εγώ προς το εμείς και την πραγματική ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ και ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ την είδα σε αυτά τα παιδάκια των από 9 (εννέα) έως 12 (δώδεκα) χρονών που όταν, σε ερώτηση μου –και πως διαχειριζόσαστε αυτά τα χρήματα και για ποιον σκοπό είναι-. Απάντησαν:
1ον. Ένα μέρος των εσόδων από αυτά πηγαίνουν στα Ελληνάκια στην Ελλάδα για τις δυσκολίες που περνάει η Πατρίδα μας και
2ον. Σε φτωχά παιδάκια άλλων Χωρών.                                                
Τέλος μου είπαν,
Τα υπόλοιπα έσοδα από τα εδέσματα που βλέπετε, πηγαίνουν για τις ανάγκες του σχολείου και ένα άλλο μέρος στους προηγούμενους δύο σκοπούς απάντησαν –ευγενέστατα τα δύο παιδάκια-.
Και το ερώτημα είναι, ίσως και από αρκετούς υπάρχει αυτή η ερώτηση. Που βρίσκεται η Αθηνά μας;. Η Κουκουβάγια μας;. Ο Καθρέφτης μας; Και εν τέλει Το εκπαιδευτικό μας σύστημα;.
Καλός είναι ο Μαρξ ή ο Ένγκελς, όμως καλύτεροι από όλους οι αρχαίοι Έλληνες  και η μυθολογία μας και τούτο διότι, από τους Αρχαίους και τη Μυθολογία μας όλοι κλέψανε ΙΔΕΕΣ, και ο Μαρξ και ο Ένγκελς και οι Θρησκείες και οι Χώρες που σήμερα είναι οικονομικές δυνάμεις. Οι μόνοι που δεν έκλεψαν τις ιδέες των προγόνων τους είμαστε εμείς οι Έλληνες και για τον λόγο αυτό δεν χρωστάμε στους Αρχαίους Έλληνες τίποτε.
Αυτοί που χρεωστούν είναι όσοι κλέψανε τις ΙΔΕΕΣ των προγόνων μας και εάν δεν έκλεβαν τις ΙΔΕΕΣ τους, σήμερα αυτοί δεν θα ήταν: Ούτε οικονομικές Δυνάμεις. Ούτε επιστημονικές. Ούτε πνευματικές. Ούτε καλλιτεχνικές. Ούτε…, Ούτε…
Αλλά αυτό είναι ΘΕΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ και όσοι Κυβέρνησαν από το 1974 και μετά καταφέρανε να καταργήσουν αυτό που διδαχτήκαμε εμείς  μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 60α και οι υπόλοιπες χώρες το συνεχίζουν. Δεν γνωρίζω εάν  οι σημερινοί Κυβερνόντες συνεχίσουν την συνταγή (όλων) των προηγούμενων, εάν την συνεχίσουν και αυτοί θα καταγραφούν σε αυτό το θέμα –ίδιο και απαράλλακτοι-.             
Εάν έχει κάποιος τον χρόνο ας διαβάσει το άρθρο του Ιορδάνογλου 8 Απριλίου 2015 «Ιδεολογία και Ιδεολογήματα».
Δημήτρης Μπουντουτσίδης
12-7-2015
Υ.Γ Απευθύνομαι σε όλους τους Πανεπιστημιακούς που ποτέ από το 1974 δεν κατάφεραν να πείσουν τις πολιτικές ηγεσίες, ότι οι αρχαίοι φιλόσοφοι και η αρχαία μυθολογία, θα έπρεπε να είναι το κυριότερο μάθημα στα σχολεία και ότι εάν δεν  υπήρχε ο αρχαίος πολιτισμός, οι αρχαίοι φιλόσοφοι και η Ελληνική μυθολογία –δεν ξέρω εάν υπήρχαμε ως έθνος-. Μάλλον δεν θα υπήρχαμε.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget