Όλα τα είχε η παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπήρχαν και οι σκληροί πολέμιοι της πολιτικής του αλλά και φωνές συμπαράστασης στο δύσκολο έργο του. Και στις δύο πλευρές βρίσκει κανείς και έλληνες ευρωβουλευτές που πήραν το λόγο.
Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή, κατηγόρησε τον έλληνα πρωθυπουργό ότι «λέει ψέματα στο λαό του» και ότι «επιζητεί τη σύγκρουση, κι όχι το συμβιβασμό«. Ο κ. Βέμπερ επισήμανε ότι σε ορισμένα κράτη μέλη ο μισθός είναι μικρότερος από ότι στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «άλλες χώρες έκαναν μεταρρυθμίσεις, η Λετονία το 2009 έκανε σκληρές μεταρρυθμίσεις χωρίς να καταφύγει σε δημοψήφισμα«.
Την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις τόνισε ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Πτέρυγας Γκι Φερχόφστατ προσθέτοντας ότι «η πολιτική ελίτ στην Ελλάδα δεν έκανε αυτό που έπρεπε«. Ο κ. Φερχόφστατ παραδέχτηκε ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι για το χρέος«.
Η Μαρίν Λεπέν του γαλλικού Εθνικού Μετώπου είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί την έξοδό της από αυτόν τον σιδερένιο ζουρλομανδύα που λέγεται ευρώ«.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας Τζιάνι Πιτέλα είπε ότι «εμείς οι Σοσιαλιστές δεν θα δεχθούμε ποτέ….ποτέ ένα Grexit»
Στις γνώριμες ατραπούς κινήθηκε και ο επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών κ. Φάρατζ
Η ομιλία της επικεφαλής των Πρασίνων Ρεμπέκας Χάρμς
O Ισπανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας υπογράμμισε ότι «οι καιροί αλλάζουν» και ζήτησε από τους σοσιαλιστές να αλλάξουν τακτική. «Το να υπερασπισθούμε σήμερα τους Έλληνες και την κυβέρνησή τους, είναι το να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης«, κατέληξε ο κ. Ινγκλέσιας.
Η Γκάμι Τσίμερ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς