Monday, July 6, 2015

Η παράδοση του Βαρουφάκη στον Τσακαλώτο



Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου από τον Γ.Βαρουφάκη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Ο απερχόμενος υπουργός έπλεξε το εγκώμιο του διαδόχου του και πριν παραδώσει τη σκυτάλη αναφέρθηκε σε μια δέσμη μέτρων που λήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τη βελτίωση της συλλογής εσόδων και την αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ενδεικτικά ο Γ.Βαρουφάκης ανέφερε τα εξής:

• Την επιχείρηση του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με ΓΓΔΕ για την έρευνα μαύρου χρήματος
• Τη διάρθρωση της φορολογικής διοίκησης
• Την προσπάθεια για ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των startups επιχειρήσεων
• Την επεξεργασία σχεδίου της ΓΓΠΣ για τρόπους βελτίωσης πληρωμών μέσω TAXISnet
• Την προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών
• Τον Εξορθολογισμό των υπηρεσιακών συμβουλίων και το δίκαιο μισθολόγιο των εφοριακών
• Την επεξεργασία της ανασύστασης των σωμάτων οικονομικών επιθεωρητών


Real.gr ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ από realmedialive 

Ο Γ.Βαρουφάκης έκλεισε την ομιλία του δίνοντας το γενικό περίγραμμα της πολιτικής του για την διαπραγμάτευση των τελευταίων πέντε μηνών λέγοντας με νόημα ότι «αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα μικρό φως»

Ο νέος υπουργός από τη δική του πλευρά έκανε μια πιο πολιτική τοποθέτηση. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το μήνυμα της Κυριακής είναι κάτι που θα μείνει στην οικονομική ιστορία, θα μείνει γραμμένο στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης ότι ένας λαός που έχει χάσει το 25% του εισοδήματός του αυτός ο λαός παρόλη την πίεση, παρόλα τα μέσα που απεργάστηκαν, παρόλες τις πιέσεις αντιστάθηκε και είπε ότι αξίζει αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο, ενώ εκτίμησε ότι τα χαρακτηριστικά της ψήφου της Κυριακής είναι καθαρά ταξικά. 


Real.gr ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ από realmedialive 

Δεν παρέλειψε να πλέξει και αυτός το εγκώμιο του προκατόχου του λέγοντας ότι είναι επιτυχία του Γ.Βαρουφάκη το ότι έφτασαν έως εδώ οι διαπραγματεύσεις. 

«Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει χωρίς τον Γ.Βαρουφάκη. Όλοι μαζί όχι μόνο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκυβέρνηση αλλά όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πει ένα ευχαριστώ στο Γ.Βαρουφάκη» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον ευελπιστώντας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην κατάσταση που επικρατεί. Όπως είπε στόχος του είναι να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για το ζήτημα του προγράμματος αλλά και του χρέους με συλλογικές λύσεις. 

Η ορκωμοσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Σε μια σύντομη τελετή ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Σακελλαρίδη και του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρου Σαγιά, ορκίσθηκε το απόγευμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών.

Ο κ.Τσακαλώτος έδωσε πολιτικό όρκο αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μέχρι το πρωί κατείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο πριν την ορκωμοσία του ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών σε μια δύσκολη στιγμή και πρόσθεσε «θα ήταν ψέμα να σας έλεγα ότι δεν είμαι αγχωμένος».


Real.gr ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ απόrealmedialive 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget