Sunday, July 5, 2015

Της ημέρας. Η Αριστερά του τίποτα κέρδισε το σάπιο αστικό σύστημα .Του Μάκη Πολλάτου

MAKHΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
(Πρώτο ΘΕΜΑ)

Με φόρα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Τσίπρας κέρδισε και το δημοψήφισμα. Οπως και να το κάνουμε, το «όχι» είναι πιο πατριωτικό από το «ναι. Ουδείς αντέχει νέα μέτρα, ουδείς θέλει νέους φόρους. Οπως λένε και στο χωριό μου στην Κεφαλονιά, δεν θέλουμε να γονατίζουμε άλλο! 
Αυτό ήταν το μήνυμα των πολιτών. 

Έξι στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην Ευρώπη είναι ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα και οι Ευρωπαίοι ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν. 
Ο κόσμος σκέφτηκε: Και τι έγινε; Κάνουμε και μερικές ουρές στα ATM. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν βγάλει τις καταθέσεις τους (αν είχαν). Και πάντως όλοι έχουν στοκάρει τρόφιμα για μερικές εβδομάδες πολιορκίας από τους γκάνγκστερς Ευρωπαίους. 

Διότι στην Ελλάδα το κλείσιμο των τραπεζών δεν έγινε ξαφνικά και απρόοπτα, όπως στην Κύπρο. Ολοι το συζητούσαμε. Όσοι είχαν καταθέσεις προετοιμάζονταν για το χειρότερο σενάριο και παραλλήλως στόκαραν τρόφιμα. Οπότε, νομίζω ότι σκέφτηκαν πολλοί, ας πάει και το παλιάμπελο, ας κάνουμε την επανάστασή μας και όπου βγάλει. 

Οι πολίτες πίστεψαν τον Τσίπρα με τη Ζωή που έλεγαν ότι ο μόνος φόβος είναι ο φόβος (απίστευτο κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν την πρόεδρο της Βουλής...). 

Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Δημιούργησαν τεράστια σύγχυση με όσα έκαναν και ό,τι έλεγαν δημοσίως. Την μια κατηγορούσαν τον Τσίπρα που διέκοψε τις διαπραγματεύσεις, την άλλη καλούσαν τον Τσίπρα να ξανασυζητήσουν, την τρίτη περίμεναν την ελληνική πρόταση και ενώ είχαν πει ότι δεν θα συζητήσουν πριν το δημοψήφισμα τελικώς μια χαρά διαπραγματεύονταν έστω κι αν το έκαναν μέσω τρίτων. 

Με τις απειλές τους οι δανειστές εξώθησαν το εκλογικό σώμα στο «όχι». Είναι το λεγόμενο chicken game και ως γνωστό σε όλους τους Έλληνες αρέσουν οι κόντρες. Επίσης, η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη δυστυχώς δεν πιάνει πια. Γιατί, σου λέει ο μέσος Έλληνας, αν κάνουν το λάθος να μας διώξουν από το ευρώ θα πάθουν τεράστια ζημιά και οι ίδιοι. Άσε που ο πονηρός Έλληνας σου λέει ότι αν ήθελαν να μας βγάλουν θα μας είχαν ήδη πετάξει έξω από την Ευρωζώνη. Οπότε τι απόφαση έλαβαν οι πολίτες; Να το κάνουμε Κούγκι. 

Ό,τι και να μου πείτε, ο βαρύμαγκας καραμπουζουκλής υπουργός Άμυνας που την πέφτει στον Σαμαρά ότι διαπραγματευόταν στα τέσσερα είναι πιο ελκυστικός στον μέσο Έλληνα από τον άχρωμο και άοσμο Καμίνη. Καλύτερα με τον Καμμένο που -ουρλιάζοντας- απειλεί τους πάντες και σχεδιάζει να αγοράσει όπλα την ώρα που ο λαός στοκάρει χαρτιά υγείας παρά ο Σόιμπλε. Λυπηρό, όμως αυτό αποφάσισε ο λαός.

Ένας φίλος παρατηρούσε ότι το «όχι» εκτοξεύθηκε και διότι οι μπαταχτσήδες και όσοι έχουν δάνεια που βλεπουν ότι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τάχθηκαν με τους λεβέντηδες ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χρυσή Αυγή με το βλέμμα στη δραχμή... Και την ελπίδα ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας θα διαγραφούν τα δάνειά τους, όπως έγινε και στην Αργεντινή. Οσο κι αν σε κάποιους φαίνεται απίστευτο, αυτή είναι η νέα κοινωνική πλειοψηφία στην Ελλάδα. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή. 

Απέναντι τους άλλωστε έχουν ένα άθλιο, σάπιο, διαπλεκόμενο, παρακμιακό, διαλυμένο αστικό σύστημα. Ολοι αυτοί οι τύποι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τίποτα δεν έχουν ακόμη καταλάβει για το τι έκαναν στη χώρα και πόσο τους μισούν οι πολίτες. Με την στάση τους έριξαν τους απελπισμένους Έλληνες στα νύχια της συμμαχίας των ιδεοληπτικών, των εμμονικών και των βολονταριστών. Ακόμη και η αποψινή παραίτηση του Σαμαρά έγινε πολύ αργά και μάλλον δεν ενδιαφέρει κανένα, παρά μόνο τους επίδοξους διαδόχους του.  

Ξέρω ότι ελάχιστοι θα συμφωνήσετε μαζί μου αλλά αδιαφορώ, Αλλωστε νομίζω ότι αν δεν τα γράψω αυτά απόψε ίσως δεν τα γράψω άλλη φορά. 

Μακάρι οι Έλληνες να μην χρειαστεί να προσκυνήσουν, ούτε και να γονατίσουν ξανά. 

Ομως, μέχρι τις 20 Ιουλίου που πρέπει να πληρωθούν 3,7 δισ.στην ΕΚΤ απομένουν μόνο δύο βδομάδες καταιγιστικών εξελίξεων. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν διάφοροι ψεκασμένοι δεν έχουμε επάρκεια τροφίμων και αν γίνει η στραβή η Αλβανία (που έχει αγροτική οικονομία) θα είναι παράδεισος μπροστά μας. Αν και αμφιβάλλω, ελπίζω στα σισίτια να μην μας μοιράζουν ζωοτροφές και σκυλοτροφές όπως τους συμβούλευσε ο Μαδούρο της Βενεζουέλας. 

Ελπιζω να μην ισχύουν οι πληροφορίες ότι οι Ευρωπαίοι έχουν λάβει την απόφαση να μας διώξουν απ' το ευρώ. Στην περίπτωση αυτή η φτώχεια που μας περιμένει είναι αδιανόητη. Και τότε ούτε αξιοπρέπεια θα έχουμε, ούτε θα μαζεύονται στο Σύνταγμα για γλέντι επειδή ο γελωτοποιός Βαρουφάκης λέει στον δύσμοιρο λαό «απόψε γιορτάζουμε». 

Αν τυχόν και ναυαγήσουν οι συνομιλίες με τους πιστωτές δεν μου καίγεται καρφί αν ο Τσίπρας θα καταντήσει ένα πολιτικό ζομπι το οποίο θα χρησιμοποιούν ως ντεκόρ στις selfie τους διάφοροι καμμένοι τύποι. Αδιαφορώ για το πόσο έχει ήδη γελοιοποιηθεί στα μάτια των Ευρωπαίων που δεν ειναι σίγουροι αν ο Τσίπρας αλλάζει γνώμη επειδή δεν καταλαβαίνει τι του λένε ή επειδή δεν τον αφήνει να συμφωνήσει ο Λαφαζάνης. Τι άλλο παρά απάτη ειναι η στάση ενός ανθρώπου, του πρωθυπουργού εν προκειμένω, που μόνο την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξε γνώμη πέντε φορές για το αν θα υπογράψει τη συμφωνία;

Όχι το πρωί της Δευτέρας, ναι το απόγευμα, ξανά όχι το πρωί της Τρίτης, ναι το απόγευμα και πάλι όχι την Τετάρτη. Κι όλα αυτά αφού είχε προκηρύξει δημοψήφισμα! Αν ο σκοπός του ήταν να πάθουμε νευρικό κλονισμό τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Απλώς ο Αλέξης Τσίπρας, χαλαρός και χαμογελαστός, έχει σχεδόν διαλύσει την οικονομία, έχει διχάσει τους Έλληνες και έχει καταφέρει τουλάχιστον οι μισοί να ψάχνουν τροπο να φύγουν στο εξωτερικό για να γλιτώσουν από τους τρελούς. Για ένα περίεργο λόγο, ήμουν σίγουρος ότι ενώ πάλευε για το όχι, θα ένιωθε τεράστια ανακούφιση αν έβγαινε το ναι. Μπορεί να μοιάζει τρελό, ενώ όμως ο Τσίπρας καταγγέλλει τα μνημόνια και έκανε δημοψήφισμα για να μην πάρει την ευθύνη να τα υλοποιήσει, την ίδια στιγμή υπέγραψε νέο αίτημα για μνημόνιο μέχρι το 2017! Αυτή είναι η Αριστερά του τίποτα...

Αν οι Τσιπροκαμμένοι μας θέλουν ενωμένους για να πάμε στο Ζάλογγο, συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget