Wednesday, December 21, 2011

Ανακοινωση ΠΑΣΟΚ για κ.Λαδόπουλο



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΚΙΝΗΜΑ
PANHELLENIC  SOCIALIST  MOVEMENT
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

1 Ambon St.  Preston  3072 VIC
AUSTRALIA
Ph/Fax : 94422505 Mob: 0414465210
pasok.melb@hotmail.com 

                                                                            Μελβούρνη 21 /12 / 2011 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΊΑ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί τελευταία στο blog www.efhmeris.blogspot.com.au για τον πρώην συντονιστή εκπαίδευσης κ. Λαδόπουλο μετά την πρόσληψη του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού στην διεύθυνση του ελληνορθόδοξου κολεγίου Αγ. Ιωάννης και των απογευματινών σχολείων της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας, για την πληροφόρηση της παροικίας, να αναφέρουμε κι εμείς πραγματικά γεγονότα που έχουν συμβεί με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό (δάσκαλο).
Η Τ.Ο. οργάνωση ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης κατά το μήνα Μάρτιο προκειμένου να εισηγηθεί στο υπ. Παιδείας ενόψει του νέου νομοσχεδίου για την ελληνομάθεια στο εξωτερικό, εκτός των επαφών που είχε με συλλόγους και με ομογενείς εκπαιδευτικούς, επισκέφτηκε και το Γραφείο Εκπαίδευσης του ελληνικού προξενείου και συναντήθηκε με το τότε συντονιστή εκπαίδευσης κ. Λαδόπουλο.  Ο συγκεκριμένος κύριος κατέθεσε ένα σύνολο προτάσεων ( υπάρχουν οι σημειώσεις του Γραμματέα ), όπου μεταξύ άλλων πρότεινε την παράταση των αποσπάσεων στην Αυστραλία στα 9 χρόνια με επιμίσθιο. Επίσης τη σημαντική αύξηση του επιμισθίου και τέλος τη δυνατότητα για όποιον θέλει να παραμένει στην Αυστραλία ύστερα από την εννιαετία μόνο με τον ένα μισθό.
Κάτι δηλαδή που αν το δει νηφάλια κανείς, αφορούσε αποκλειστικά και κύρια αρχικά το πρόσωπό του, καθώς ο ίδιος είχε ήδη θητεύσει εννιά χρόνια στην Αγγλία. Προσπάθησε δηλαδή να μας παραπλανήσει ώστε να έχει « ίδιον όφελος », μια και στο μυαλό του ήταν εξαρχής η επιπλέον ( ή και μόνιμη ) παραμονή του στην Αυστραλία με χρήματα όμως που θα του πρόσφερε η Ελλάδα.
Με αυτό τον τρόπο θα είχαμε κι εμείς εδώ « μόνιμους » εκπαιδευτικούς, για όλα τους τα χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, που θα διαπνέονταν όμως από ένα άλλο εργασιακό καθεστώς ( ελληνικό ), κλείνοντας έτσι την πόρτα σε άλλους νεότερους δασκάλους που θα μπορούσαν να έρχονται από την Ελλάδα κάθε τριετία ή πενταετία, οι οποίοι θα ήταν γεμάτοι όρεξη για δουλειά, περισσότερο επιμορφωμένοι σε παιδαγωγικά θέματα, με νέες ιδέες, ώστε να δίνουν στα παιδιά μας ό,τι νεότερο πάνω στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Φυσικά με την οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας αυτό ήταν αδύνατο να ζητηθεί εκ μέρους της Τ.Ο. μας κατά την συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Η οργάνωσή μας εισηγήθηκε να παραμείνει το 3 χρόνια + 2 με  επιμίσθιο. Βέβαια η πρότασή μας δεν εισακούστηκε και παρέμεινε στα 3 χρόνια.
Επίσης από πληροφορίες που έχουμε από τους 44 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς ένας μεγάλος αριθμός βρίσκεται εκτός τάξης τον περισσότερο χρόνο γι’ αυτό εισηγηθήκαμε να γίνει ορθή κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και να μην απασχολούνται εκπαιδευτικοί σε άλλες  θέσεις εκτός της αίθουσας διδασκαλίας προς όφελος των παιδιών μας.  
Σε αυτό το σημείο θεωρούμε ότι θα πρέπει να στηλιτεύσουμε και την τοποθέτηση της Κας Προξένου, αρχικά καθώς αυτή υπεραμύνθηκε κατά της απόφασης του υπ. Παιδείας για την αλλαγή του κ. Λαδόπουλου από συντονιστή εκπαίδευσης (δεν είναι κάτι τέτοιο στα καθήκοντά της), όσο και για το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να έχει “δύο μέτρα και δύο σταθμά” για να αντιμετωπίζει τους συμπάροικους ανάλογα με τις προσωπικές ή κομματικές της επιλογές.
Εμείς σαν Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα με το μέρος και τα συμφέροντα της ελληνικής παροικίας τόσο όσο αφορά την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μας, όσο και όλες τις άλλες εκφάνσεις δραστηριοποίησης της ελληνικής παροικίας. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε εναντία σε ότι σαθρό και βρώμικο κινείται στον χώρο μας.
Τέλος θα πρέπει να αναφερθούμε στην καινούργια συγκυρία που αφορά την νέο μετανάστευση των συμπατριωτών μας οι οποίοι πέφτουν θύματα από κάποιους συμπάροικους στους οποίους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά ( π.χ  1700 ευρώ) προκειμένου να εξασφαλίσουν την ….αμφίβολη παραμονή τους στην Αυστραλία.  
  
Για την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης

Ο  Γραμματέας
Α. Χαρίτου

Τι έγραψε και και τι παρουσίασε η ΕΦΗΜΕΡΙΣ

Κ.ΣΙΓΑΝΟΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ.ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ΠΡΟΞΕΝΟΣ .

Απο τον Έλληνα εκπαιδευτικό κ Κωνσταντινο Σιγανό ο οποίος βρίσκεται αποσπασμένος στη Μελβούρνη πήραμε την παρακάτω επιστολή,απάντηση σε όσα ειπε προχτες σε βιντεοσκοπημένη  συνέντευξη στην εφημερίδα μας η


 Γ.Πρόξενος στη Μελβούρνη κ Λιανίδου http://efhmeris.blogspot.com/2011/11/h.html . Η κ Λιανίδου απαντούσε στην  επιστολή καταγγελία του κ.Σιγανού  http://efhmeris.blogspot.com/2011/11/e-mail.html 



Μία οφειλόμενη απάντηση στην τοποθέτηση της Κας  Προξένου

Η Κα Πρόξενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι η « ίδια » το κράτος ( Ελλάδα ) στην Αυστραλία, αλλά εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους !
Είναι αποκλειστικά δικό της θέμα, και απόλυτα αποδεκτό, οι διαπροσωπικές της σχέσεις, αλλά, θα πρέπει να είναι σε θέση να τις διαχωρίζει από τις εργασιακές της.
Είναι γεγονός ότι  ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος της Ελλάδας, παρανομεί, και πληρώνεται αδικαιολόγητα από το Ελληνικό Κράτος, ( από τους φόρους δηλαδή του Ελληνικού λαού και όχι από την τσέπη της Κας Προξένου ), χωρίς να παράσχει έργο !
Τελειώνοντας ελπίζω να καταλάβει η ίδια πάνω σε ποιο επίπεδο μιλάω, και πάνω σ’ αυτό θεωρώ ότι έχει τη λογική να κάνει το χρέος της.
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Σιγανός

No comments:

Post a Comment

wibiya widget