Sunday, December 18, 2011

Πουλήθηκε και η Τράπεζα Κύπρου Αυστραλίας.




"Τίποτα δεν θα αλλάξει"βεβαιωνει η Τράπεζα Κυπρου και
προφανως και το προσωπικό της θα παραμείνει στη θέση του.

Η περιφερειακή αυστραλιανή τράπεζα Bendigo Bank ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 130 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου Αυστραλίας.
Η αγορά θα γίνει σε συνεργασία με την Adelaide Bank.
Η Τράπεζα Κύπρου (Αυστραλίας) διαθέτει 14 υποκαταστήματα στη Βικτώρια, τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Νότια Αυστραλία.
Πιστεύεται ότι η πώληση της Τράπεζας Κύπρου έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, αλλά και την ευρωζώνη γενικότερα.
Εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου δήλωσαν στο «Νέο Κόσμο» ότι ήταν δική τους η πρωτοβουλία να επιδιώξουν συνεργασία με τη συγκεκριμένη τράπεζα, καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, δεν υπήρχαν διαθέσιμα κεφάλαια για την ανάπτυξή της στην Αυστραλία.
«Εμείς πλησιάσαμε την Bendigo Bank γιατί θέλουμε να αναπτυχθούμε και να προσφέρουμε μεγαλύτερο δίκτυο και όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στην ομογένεια και όχι μόνο» μάς τονίστηκε.
Εξάλλου και η Bendigo Bank, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι δραστηριότητές της επηρεάζονται από την ευρωζώνη καθώς περιορίστηκαν ελαφρώς τα δάνεια της.
 Η αγορά θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους και τις αρμόδιες αυστραλιανές Αρχές.
Αν δεν υπάρξει πρόβλημα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου 2012.
«Με την αγορά αυτή, θα επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην ελληνική και κυπριακή κοινότητα της Αυστραλίας» αναφέρει ανακοίνωση της Bendigo Bank.
Από την Τράπεζα Κύπρου Αυστραλίας επιβεβαιώθηκε η σχετική είδηση μαζί με τη διαβεβαίωση ότι «τίποτα δεν θα αλλάξει».
«Απλώς», τονίστηκε, «θα έχουμε ένα μεγαλύτερο δίκτυο και περισσότερα κεφάλαια να αναπτυχθούμε».
Υπενθυμίζεται ότι φέτος μια άλλη κυπριακή τράπεζα που λειτουργούσε στην Αυστραλία, η Λαϊκή Τράπεζα (Marfin), πουλήθηκε στην τράπεζα Βηρυτού (Beirut Bank) και τώρα, πλέον, λειτουργεί ως Hellenic Beirut Bank.



ΠΗΓΗ: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget