Monday, December 19, 2011

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑΜΕ;





Μου αρέσει που τα ...ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργαρες μας, μιλάνε ,σα να μή τρέχει τίποτα, για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και αν θα πρέπει να μείνει στην ηγεσία ο ΓΑΠ ή αν θα αναλάβει κάποιος άλλος πεφωτισμένος (σίκ) τα ηνια του..!!!
Μάλλιστα ο μίστερ Χρυσοχοίδης ζηλωσας προφανως τη δόξα της Μπακογιάννη,έτρεξε να μας προιδεάσει και να δηλωσει ότι ο ΓΑΠ τα έκανε πολύ άσχημα,αλλά να μη φοβούμαστε αυτός ειναι έτοιμος να μας βγάλει ασπροπρόσωπους..!!!
Ειλικρινά γελάω όταν βλέπω τις τελευταίες κινήσεις του Κινήματος απο άτομα που τα θεωρούσα σοβαρά
και θυμάμαι το ανέκδοτο (μαλλον αυτός το πίστευε και δεν το έλεγε σαν αστείο) που μου είπε πριν μερικά χρόνια ο Γιωργος Πένταρης ,όταν πηγαίναμε για τσίπουρο στον Τριαντάφυλλο ,με πολλούς πικραμένους Πασόκους οι οποίοι έβγαιναν απο τα ρούχα τους με το πως αντιμετωπιζε τα μέλη και τους οπαδούς του ο ΓΑΠ..ο Ξενίδης και αργότερα ο Καρχημάκης(!!!)¨:

-Μητσαρα ξέρεις τί λένε αυτοί που περικυκλώνουν σήμερα τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ;
Μόλις τον βλέπουν να μιλάει με κανένα δικό μας τρέχουν και του λένε "πρόεδρε πρόσεχε τι λές ,είναι...ΠΑΣΟΚ,αυτός.."!!!
Ο Γιωργης θα ειχε ένα ακομα διδακτορικό αν τα χρόνια που έζησε στη Μελβούρνη πήγαινε πανεπιστήμιο και δεν διέθετε όλες του τις δυνάμεις για την πρόοδο του ΠΑΣΟΚ στο Νότιο ημισφαίριο..σαν γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μελβούρνης..!!!
Για να μή μακρυγορούμε ,προσωπικά ακόμα και τωρα πιστεύω πως ο Γεωργιος Παπανδρέου είναι  κεφάλαιο για την Ελλάδα   στο χωρο της πολιτικής .Είναι τίμιος,σαν τους περισσότερους απόδημους, γνωρίζει το Παγκόσμιο γίγνεστε.. και σέβεται ανθρώπους και αξίες ..Αν ο Γιωργος ήταν στην Αυστραλία θα ήταν συνέχεια πρωθυπουργός ..γιατι λεει ξεκάθαρα την άποψή του,φέρνει νέες ιδέες,είναι ειλικρινής και τίμιος*αλλά στη χώρα των ρητόρων όλα αυτα πάνε περίπατο.. Εδω ακόμα και οι τσοπαναραίοι προτιμούν εκεινον που έλεγε "ώ σεις ανόητοι χωρικοί,οίτινες εκτρέφετε τας ψωραλέας αίγας....παρακαλώ εις εμέ την ψήφον  δώσετε..' κι εννοέιται την έδωσαν σ αυτόν που τους έβριζε και  που η γλωσσα του πηγαινε ροδάνι και αδειάσαν εντελως το χωριανό τους που τους έλεγε απλά ότι θα φροντίσει για όλα..
Πριν αρχίσετε για ..Γιωργάκη,,,χαζό..εβραίο και άλλες αννοησίες που απο την ημέρα που βγήκε τον στολίζουν όλοι οι "ξερόλες" και "πατριώτες" σας πληροφορω ότι ο Γιωργης μπορει να ειναι  αρνάκι στην καρδια,  αλλα για να υποστηρίξει το δίκιο της πατρίδας και ολλονωνμας είναι ικανός να τραβήξει" πιστόλι και στον πατέρα του" που λέει ο λόγος.Καποτε ,στα 80 μας έκανε και κλαίγαμε μ αυτα που μας έλεγε στο Μέλμπουρν Τάουν Χωλ κι ειμαι βεβαιος ότι τα πίστευε .
Δεν χωρεί αμφιβολία πως απο την ημέρα που εκλέχτηκε έτρεξε και σε 3 μήνες άσπρισε σαν τον παππού του.Έτρεχε,είχε καλούς συμβούλους(βλέπε Παπαδήμο)τον έπαιρναν σοβαρά οι ξένοι..
ϊσως γιατι κι ο ίδιος υπολογίζει περισσότερο τους ξένους απο τους Έλληνες.. Δεν ξεχνω πως τη βραδυά που τον εκλέξαμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με ψηφοφορία ότι στη συνέντευξη Τύπου ρωτουσε και ξαναρωτούσε αν οι εκπρόσωποι του ξένου τύπου έχουν κάποια άλλη ερώτηση να του υποβάλουν..( "..any other question from the foreign press.."?) ρωτουσε και ξαναρωτουσε..για να μιλησει μετα με τους Έλληνες.. Βασικά αυτό δεν ειναι κακό, ίσως βρίσκεται και στη σφαίρα του Ξένιου Δία όπου τα πάντα τα δίνουμε για να χαρεί ο ξένος και ο Δίας του...
Κιαν όπως είπε χτες στον Χασαπόπουλο ο Ραγκούσης τα μέτρα που αναγγέλαμε, τα εκτελούσαμε ,τοτε σίγουρα δεν θα φταναμε σε πολυ δύσκολες καταστάσεις...Άρα αρκετοί δεν ειδαν σοβαρά το θέμα κιάφησαν το Γιωργη μονο του να βγλαλει το φίδι απ την τρύπα..
Στο θέμα αυτό θα επανέλθω γιατι έχω πολλά να πω..αλλα σήμερα, όπως και για πολύ καιρό τα ερωτήματα που με βασανίζουν είναι τούτα.. Είναι ηλίου φανερωτερο οτι ο ΓΑΠ δεν αισθάνονταν καλά να διαχωρίζει τους Έλληνε σε πράσινους,κόκκινους ,Γαλάζιους .Ασφαλως δεν έκανε καυγά για να κρατήσει τος ΠΑΣΟΚΟΥΣ ,ποντάροντας ήδη στη δεξιά ότι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της..
ακόμα κι οταν αυτοί τον έβριζαν χυδαία..
Αλλα και σαν πρωθυπουργός αυτο έπρεπε ν αειχε κάνει..Αλλά αν ο ΓΑΠ σαν πρωθυπουργός ήθελε να ειναι υπεράνω κομμάτων...οι Γραμματείς του κινήματος γιατί έκαναν τα πάντα ώστε να μην υπάρχει ΠΑΣΟΚ; Εγκατέλειψαν παντελως την οργάνωση ,την άφησαν στα σκοτάδια,διαλύθηκαν τα πάντα (τυχαίο..;) και τωρα μετα απο δυό χρόνια περιφρόνησης έρχονται να μας πουνε για το Κίνημα...
Για ποιό ΠΑΣΟΚ μιλάτε.. σύντροφοι;

ΔΠ

1 comment:

  1. Αγαπητέ φίλε Δημήτρη. Χαίρομαι για τις Σκέψεις σου γιατί Γενικά συμφωνώ σε όλα και είναι και δικές μου, όπως και πολλών άλλων Συντρόφων μας και ιδιαίτερα, όλλων εμάς που ανήκουμε στην ομάδα του Facebook: ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ, Αλλά και πολλών άλλων. Μια παρατήρηση μόνο θέλω να κάνω, σχετικά με αυτό που γράφεις για τις Οργανώσεις και τους Γραμματείς: Κατ' αρχήν πρέπει να σου υπενθυμίσω πως τις Οργανώσεις άρχισε να τις απαξιώνει ο "Εκσυγχρονιστής Σημίτης, ο οποίος κατάφερε να αποιδεολογικοποιήσει το Κίνημα και να το κάνει ένα Συνοθύλευμα Τεχνοκρατικό. Για τις οργανώσεις τώρα Ο Σημίτης και ιδιαίτερα ο Χρυσοχοϊδης τις απαξίωσαν μερικώς κα συνεχίστηκε το λάθος με το τελευταίο Συνέδριο που υιοθέτησε αυτό το απίθανο "Ανοικτό Κόμμα" Κατάλαβες φίλε Δημήτρη τι έγινε; Το Κίνημά μας έγινε ΚΟΜΜΑ. Μετά από αυτό και με το Μπουκάρισμα κάθε ημεδαπού η αλλοδαπού που του προσέφεραν στέγη και δεν ξέρω τί άλλο, αυτοί που ήθελαν οπωσδήποτε μια "Καρέκλα" και τους έδωσαν το δικαίωμα να τους ψηφίσουν, ενώ από την επόμενη μέρα εξαφανίστηκαν από τις Οργανώσεις και μέχρι τώρα δεν τους ξαναείδαμε. Τι έπρεπε λοιπόν να κάνουν τα υπόλοιπα μέλη των οργανώσεων όταν τις έβλεπαν να έχουν γίνει τσιφλίκια του ενός, άντε και των υπολοίπων της Συντονιστικής, οι οποίοι βέβαια και αυτοί ουδόλως πατούσαν στις λιγοστές Συγκεντρώσεις τους; Νομίζω λοιπόν πως θα πρέπει Ο Πρόεδρος (Είμαι σίγουρος πως θα εκλέξουμε και Πάλι τον Γιώργο τον Παπανδρέου), να επανα-αξιώσει τις Οργανώσεις Να επαναφέρει μέσω του Συνεδρίου την υποχρέωση κάθε νέο μέλος να προτείνεται από δύο παλαιά μέλη και τα οποία θα είναι και υπεύθυνα τουλάχιστον 6 μήνες γι' αυτό και τέλος θα πρέπει οι Οργανώσεις να γίνουν πάλι ατυές που θα παράγουν και θα εισηγούνται πολιτικές στ' ανώτερα Όργανα και αυτά θα πάψουν να πετάνε αυτές τις εισηγήσεις στον κάλαθο των αχρήστων. Ας μην τα ρίχνουμε λοιπόν όλα τα λάθη στα μέλη. Ακόμα και αυτή η εκλογή Προέδρου πρέπει να γίνει μόνο από τα μέλη και μάλιστα τα Ταμειακώς εν τάξει, αν θέλουμε να έχουμε ένα σωστό και τίμιο Αποτέλεσμα. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ.

    ReplyDelete

wibiya widget