Monday, September 11, 2017

Το σπίτι του Χέμινγουεϊ γλίτωσε από την Ιρμα -Σώες και οι 54 γάτες! [εικόνες&βίντεο]


Μπορεί ο τυφώνας Ίρμα να έπληξε την Φλόριντα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ωστόσο το σπίτι-μουσείο του σπουδαίου συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ γλίτωσε.
Μαζί με το σπίτι, σώθηκαν από τη μανία του τυφώνα όσοι διαμένουν σε αυτό: Ανθρωποι και... 54 γάτες!
Ο γενικός διευθυντής του οικήματος Jacques Sands μιλώντας στα ΜΜΕ επεσήμανε ότι το σπίτι δεν υπέστη σοβαρές ζημιές και όλοι όσοι διαμένουν σε αυτό είναι ασφαλείς.
O Sands προέβη στην παραπάνω δήλωση, αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε αρνηθεί να εγκαταλείψει το σπίτι στο Κη Γουέστ, παρά τις οδηγίες των Αρχών και τις προτροπές της Μάριελ Χέμινγουεϊ, εγγονής του μεγάλου συγγραφέα, για μετακίνηση σε ασφαλέστερο καταφύγιο.
«Είστε ένας θαυμάσιος και αξιοθαύμαστος άνθρωπος αφού προσπαθείτε να μείνετε εκεί και να σώσετε τις γάτες και να σώσετε το σπίτι και όλα αυτά», είχε πει η Χέμινγουεϊ στον Sands, σύμφωνα με την Telegraph, «αλλά είναι μόνο ένα σπίτι. Πάρτε όλες τις γάτες στο αυτοκίνητο και ξεκινήστε».
Ο επιμελητής του μουσείο Dave Gonzalez, μιλώντας στο Forbes, επανέλαβε την πίστη που είχε πως ο χώρος δεν θα πληγεί από τον Ιρμα.
«Το σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιά σε κανέναν τυφώνα από το 1851 που χτίστηκε», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις γάτες που περιφέρονται ελεύθερα γύρω από τους χώρους του μουσείου, είχαν αναζητήσει καταφύγιο σε εσωτερικούς χώρους καθώς πλησίαζε ο τυφώνας κι έτσι προστατεύτηκαν!
Οι γάτες του Χέμινγουεϊ, όπως είναι γνώστες, χαλαρώνουν όλες τις εποχές γύρω από τους καταπράσινους κήπους του μουσείου ή βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους του οικήματος καθώς οι επισκέπτες περπατούν.
Μπορούν να βρεθούν κάτω από τη σκιά των τροπικών φυτών, να κρύβονται σε ειδικά φτιαγμένες δομές για αυτές, να τεντώνονται γύρω από την πισίνα ή να δροσίζονται στα Art Deco πλακάκια του μπάνιου.
Γιατί όμως το σπίτι μουσείο του Χέμινγουεϊ έχει τόσες γάτες στον προαύλιο χώρο του; Ο Gonzalez έδωσε την εξήγηση.
«Οι γάτες είναι συνηθισμένες στις φωνές μας και στη φροντίδα μας. Αισθανόμαστε άνετα μαζί τους και αισθάνονται άνετα μαζί μας. Τις αγαπάμε και τα βράδια του τυφώνα μείναμε όλοι μαζί».
Ο Χέμινγουεϊ έζησε για 8 χρόνια στο συγκεκριμένο σπίτι τη δεκαετία του 1930 και σε αυτό έγραψε μερικά από τα πιο διάσημα έργα του.
Το 1968 ορίστηκε ως μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς το 1968 και από τότε έως και σήμερα παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.
Telegraph/iefimerida

No comments:

Post a Comment

wibiya widget